Staigmena: „Lietkabelis“ išrašė „Žalgiriui“ pirmąjį pralaimėjimą
LKL/BNS nuotr.

Staigmena: „Lietkabelis“ išrašė „Žalgiriui“ pirmąjį pralaimėjimą

Author: LKL.lt
2020-01-05

Antrajame kėlinyje į duobę kritęs ir iš jos išlipti nesugebėjęs Kauno „Žalgiris“ (16-1) metus „Betsafe-LKL“ čempionate pradėjo pirmuoju sezono pralaimėjimu.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių pergalingas žygis baigėsi Panevėžyje, kur spindėję šeimininkai Panevėžio „Lietkabelio“ (11-6) krepšininkai šventė saldžią pergalę 83:72.

Kauno ekipa paskutinį kartą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse buvo pralaimėjusi 2019-ųjų balandį, kai 76:81 suklupo Prienuose.

Panevėžyje šalies čempionus skandino buvę žalgiriečiai: Tomas Dimša pelnė 21 tašką, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 25 naudingumo balus, o Paulius Valinskas įmetė 21 tašką ir surinko 23 naudingumo balus.

Pirmajame kėlinyje komandos žaidė taškas į tašką, o antrajame „Lietkabelis“ pradėjo stebinti – po spurto 14:4 įgijo dviženklį pranašumą 37:26.

Nors po pertraukos „Žalgiris“ prisivijo 46:48, panevėžiečiai siuntė svečius į dar vieną nokdauną – spurto 10:0 dėka atstatė dviženklę persvarą 58:46.

Tai tapo ir nokautu. Nors Kauno komanda nepasidavė ir prasidėjus paskutinei mačo minutei priartėjo 69:74, Artūras Milaknis ir Šarūnas Jasikevičius už emocijas po teisėjo švilpuko buvo nubausti techninėmis pražangomis, o varžovų dovanų sulaukęs „Lietkabelis“ pergalės nebepaleido.

„Didelė pergalė. Žinoma, „Žalgiris“ turi geriausią sudėtį ir trenerį, bet kitos komandos kartais gali pasinaudoti sudėtingu jų tvarkaraščiu. Mes šiandien tuo ir pasinaudojome. Žaidėme energingai ir vieningai. Manau, kad šiandien žaidėme labai gerą krepšinį“, – pergale džiaugėsi „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

Kovą dėl atšokusių kamuolių 41:32 laimėjęs „Lietkabelis“ gerokai sėkmingiau ir atakavo iš toli – tikslą pasiekė 10 šeimininkų tritaškių iš 24 (42 proc.), kuomet svečiai pataikė 5 iš 22 (23 proc.).

„Sveikinu „Lietkabelį“ su pergale. Šiandien jie buvo geresnė komanda, turėjo daugiau energijos ir daugiau noro. Noriu pasveikinti ir savo komandą su 16 pergalių serija. Tai yra nuostabus pasiekimas – bet kurioje lygoje laimėti tiek rungtynių iš eilės yra fantastika. Šiandien serija nutrūko ir nutrūko pelnytai“, – pripažino Š. Jasikevičius.

Panevėžio komanda vertėsi be traumuoto Tomo Lekūno, o rungtyniauti dar negalėjo ir naujokas Gilvydas Biruta.

„Lietkabelis“: Tomas Dimša (6 rez. perd.) ir Paulius Valinskas po 21, Željko Šakičius 20 (7 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 9 (9 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas 8.

„Žalgiris“: Zachas LeDay ir Thomasas Walkupas po 12, Lukas Lekavičius 10 (6 rez. perd.), Nigelas Hayesas 9, Jockas Landale'as ir Edgaras Ulanovas po 8.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner