Trečiame kėlinyje spurtavęs „Lietkabelis“ iškovojo pergalę prieš „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

Trečiame kėlinyje spurtavęs „Lietkabelis“ iškovojo pergalę prieš „Šiaulius“

Author: LKL.lt
2019-12-22

Panevėžio „Lietkabelio“ (9-5) krepšininkai du kėlinius vargo su svečiais iš Šiaulių (4-10), tačiau trečiajame įjungė aukštesnę pavarą, užpylė varžovus tritaškiais ir šventinį laikotarpį pasitiks pergale – Nenado Čanako auklėtiniai Saulės miesto atstovus įveikė 88:70 (24:27, 16:20, 30:8, 18:15).

Esminis dvikovos lūžis įvyko iškart po pertraukos – iki jos atsilikę 40:47, trečiajame kėlinyje panevėžiečiai surengė neeilinį spurtą – vieną po kito tritaškius svečiams siuntė Tomas Dimša, sėkmingai atakas užbaiginėjo Željko Šakičius ir „Lietkabelis“ ne tik panaikino deficitą, tačiau ir spėjo išsiveržti į priekį (59:55).

Ir per likusią kėlinio dalį šiauliečiai puolime atrodė blankiai, o tuo naudojosi šeimininkai ir po paskutinę kėlinio sekundę pataikyto Martyno Sajaus dvitaškio ketvirtąjį kėlinį pasitiko jau praktiškai turėdami pergalę kišenėje (70:55).

Iš esmės mačo baigtį nulėmė ketvirtajame kėlinyje metimą iš po krepšio pataikęs T. Dimša – tada jo komandos pranašumas pirmą kartą pasiekė 20 taškų (80:60), o per likusį laiką šiauliečiai lemiamo spurto nebesurengė.

Tiesa, nugalėtojai šiame mače neišvengė ir nuostolių – bandydamas blokuoti varžovo metimą ketvirtajame kėlinyje nesėkmingai ant žemės nusileido Tomas Lekūnas. Jam kurį laiką dar greta aikštelės buvo suteikiama medicininė pagalba.

Laimėtojai puikiu taiklumu metė tolimus metimus – tikslą pasiekė 12 jų tritaškių iš 23 bandymų (52 proc.). Ryškiai šiame žaidimo aspekte pasižymėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Tomas Dimša – jis pataikė net 6 tolimus metimus ir taip pagerino savo asmeninį karjeros rekordą.

Po pertraukos panevėžiečiai pagerino ir dalinimąsi kamuoliu – jei po pirmųjų dviejų kėlinių panevėžiečiai pagal rezultatyvius perdavimus atsiliko 4:14, tai antroje dvikovos dalyje jie pradėjo sėkmingiau skirstyti perdavimus ir pagal šį žaidimo aspektą triumfavo 21:19.

Geriausias sezono rungtynes sužaidė „Lietkabelio“ aukštaūgis Gabrielius Maldūnas, surinkęs 10 taškų, sugriebęs 9 atšokusius kamuolius ir dvikovą baigęs su 22 naudingumo balais.

Po laimėjimo Nenadas Čanakas pasveikino savo žaidėjus ir pasidžiaugė, jog sunki atkarpa buvo užbaigta pergalingai.

Visų pirma noriu pasveikinti savo žaidėjus, tai buvo mūsų ketvirtas mačas per aštuonias dienas ir visus juos laimėjome. Šiandien žinojau, kad viską lems energija. Dabar pailsėsime ir ruošimės kitai sezono daliai.

Dauguma mūsų žaidėjų anksčiau nežaisdavo dviejų rungtynių per savaitę, dėl to neretai rungtynių pradžios būdavo sunkios. Bet svarbu, kad turime gerą charakterį ir kaunamės visas 40 minučių. Kartais to pakanka, kartais ne, bet esame gerame kelyje“, – pozityviai kalbėjo serbas.

Tuo tarpu šiauliečių treneriui Antanui Sireikai įspūdžio nepaliko antra sužaista rungtynių pusė.

Pusę rungtynių vykdėme nurodymus, tai rezultatas buvo panašus į tai, ko norėjome. Paskui žaidimas išsiderino, aikštelėje nebuvo tvirtos rankos ir man labai gaila, kad vyrai pabaigoje labiau laukė švenčių, negu siekė gero rezultato. Tai mane nuliūdino, bet yra, kaip yra“, – pasakojo A. Sireika.

„Lietkabelis“: T. Dimša 23 (6/9 trit.), Ž. Šakičius 17, Martynas Sajus ir G. Maldūnas po 10;

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 14, Evaldas Šaulys 13, Rokas Gustys 12, Akeemas Wrightas 7;

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner