„Nevėžis“ sieks iškopti į antrą KMT etapą, „Juventus“ – į ketvirtfinalį
Photo: Sūduva–Mantinga

„Nevėžis“ sieks iškopti į antrą KMT etapą, „Juventus“ – į ketvirtfinalį

Author: LKL.lt
2019-10-29

Kėdainių „Nevėžio“ ir Utenos „Juventus“ komandos šį vakarą žais atsakomąsias Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro pirmojo etapo rungtynes, tačiau sėkmės atveju abi žygiuotų skirtingais keliais.

„Nevėžis“ kovas tęstų antrajame KMT etape su dar trimis ekipomis, „Juventus“ žengtų tiesiai į turnyro ketvirtfinalį.

Kad šie „Betsafe–LKL“ klubai pratęstų kovas KMT turnyre, abejonių labai mažai – per pirmas rungtynes su NKL klubais įgijo apčiuopiamą pranašumą, kurio šį vakarą reikės neišbarstyti.

KMT antrojo etapo burtai, kurie suporuos keturias komandas, vyks jau rytoj. Burtų ceremoniją nuo 11 val. tiesiogiai galėsite stebėti LKL „Facebook“ paskyroje.

„Nevėžis“ – Molėtų „Ežerūnas“ 18 val. Kėdainiuose, transliacija per LKL.lt
„Betsafe“ prognozė: 92,2% – 7,8%

Prieš dvi savaites Molėtuose 32 taškų persvarą įgijęs „Nevėžis“ padėjo pamatus pergalei pirmajame etape ir sieks šį vakarą antrą kartą pranokti NKL komandą.

Kėdainių ekipa bus priversta žaisti be rezultatyviausio „Betsafe–LKL“ žaidėjo Lauryno Beliausko. Savaitgalį traumą patyręs gynėjas šį vakarą rungtynes galės stebėti tik telefonu – tuo metu krepšininkas lankysis ligoninėje, jam bus atliekami tyrimai.

„Vakar jis judėjo ir jautėsi ženkliai geriau, bet skausmas kažkokį pėdsaką paliko“, – LKL.lt sakė „Nevėžio“ sporto direktorius Virginijus Bulotas, kuris tikisi, kad galbūt krepšininkas galės į aikštę grįžti jau savaitgalį.

Dėl kojos traumos rungtynes praleis ir Austinas Chatmanas, kuris nerungtyniauja nuo spalio pradžios.

Užtat pakylėtas į aikštę grįš Arminas Urbutis. Kapitonas praleido savaitgalio rungtynes dėl šeimyninių aplinkybių – su žmona susilaukė pirmagimės.

„Juventus“ – Marijampolės „Sūduva–Mantinga“ 18.30 val. Utenoje, transliacija per LKL.lt
„Betsafe“ prognozė: 92,2% – 7,8%

Utenos komanda prieš dvi savaites įgijo dar didesnį pranašumą nei „Nevėžis“ – NKL čempionus Marijampolėje nugalėjo 36 taškų pranašumu.

Jei neišbarstys šios persvaros, „Juventus“ pateks tiesiai į KMT ketvirtfinalį. Pagal šio sezono sistemą, dvi geriausios I etapo komandos žvelgiant į praėjusio sezono rezultatus patenka tiesiai į turnyro ketvirtfinalį, tokiu keliu jau žengė Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (5 vt. praėjusį sezoną), šįvakar tą gali padaryti ir „Juventus“ (6 vt.).

Jei „Juventus“ išbarstys pranašumą ir į kitą etapą žengs „Sūduva–Mantinga“, tuomet tiesioginis kelialapis į turnyro ketvirtfinalį atiteks Prienų „CBet“ komanda, kuri praėjusį sezoną finišavo septinta.

Nepaisant didelio skirtumo, pajėgiausia praėjusio sezono NKL komanda į Uteną vyks turėdama vilties tapti pirma ekipa iš NKL, šiame turnyre pranokusia „Betsafe–LKL“ klubą.

„Mes nevažiuojame kaip į treniruotę, – LKL.lt sakė „Sūduvos–Mantingos“ treneris Povilas Šakinis, pats keturis sezonus žaidęs LKL pirmenybėse. – Aš kaip treneris turiu kovotojo charakterį ir neketiname nusileisti varžovams. Gavome smūgį namie, bet į jį žiūrime kaip į pamoką. Nevažiuojame treniruotis, važiuojame kautis.“

Utena šį vakarą sutiks buvusius savo herojus: „Sūduvai–Mantingai“ atstovauja penkis sezonus „Juventus“ garbę gynęs ir netgi kapitonu buvęs Gintautas Matulis, naudingiausiu 2010–2011 m. LKL krepšininku su „Juventus“ tapęs Aurimas Kieža, Utenoje du sezonus tobulėjęs Jonas Zakas.

Be to, iš „Sūduvos–Mantingos“ komandos ir daugiau krepšininkų turi LKL patirties: Tomas Galeckas (2017-2019), Edvinas Jezukevičius (2010-2016) ir Šarūnas Beniušis (2012-2019).

Vis dėlto ne visi jie galės žaisti: G. Matulis savaitgalį su Lietuvos kariškių rinktine tapo pasaulio čempionu Kinijoje ir tik šiandien perpiet grįžta į Vilnių, abejojama dėl sveikstančių T. Galecko ir J. Zako pasirodymo aikštėje.

„Tai didžioji mūsų problema – nė karto šį sezoną nežaidėme visa sudėtimi“, – apmaudo neslėpė P. Šakinis.

„Juventus“ ir toliau priversta kovoti be Igno Vaitkaus – po 10,8 naudingumo balo šį sezoną renkantis puolėjas dėl pėdos traumos į aikštę turėtų sugrįžti anksčiausiai gruodį.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner