Rezultatyviausios M. Echodo karjeros rungtynės Vilniuje vainikuotos „Ryto“ pergale
LKL / BNS nuotr.

Rezultatyviausios M. Echodo karjeros rungtynės Vilniuje vainikuotos „Ryto“ pergale

Author: LKL.lt
2019-10-26

Ne kartą kritikos šį sezoną sulaukęs Martynas Echodas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Vilniuje ir jo vedamas „Rytas“ grįžo į pergalių kelią.

M. Echodas surinko 24 taškus ir padėjo „Rytui“ 93:70 (24:19, 21:18, 22:24, 26:9) pranokti „Šiaulius“. Tai buvo pirma vilniečių pergalė per dvi savaites.

„Rytas“ lieka antroje „Betsafe–LKL“ čempionato pozicijoje, „Šiauliai“ nusmuko į septintąją vietą.

„Rytas“ nuo varžovų pabėgo tik ketvirtajame kėlinyje. Cameronas Bairstow pataikė du dvitaškius, Deividas Sirvydis pridėjo tritaškį ir „Rytas“ nutolo rekordine 13 taškų persvara – 76:63 (33-ąją min.)

Netrukus M. Echodas surinko dar 6 taškus paeiliui ir „Ryto“ pranašumas nebekėlė abejonių – 82:65 (35-ąją min.).

Kai M. Echodas likus keturioms minutėms dėjimu sudrebino krepšį ir pagerino karjeros „Ryte“ rezultatyvumo rekordą, šeimininkai nutolo 87:65. Netrukus suolelio link patraukęs aukštaūgis sulaukė atsistojusios publikos aplodismentų.

„Su Martynu daug žiūrime vaizdo įrašų, individualiai dirbame, – aukštaūgio pasirodymu džiaugėsi „Ryto“ treneris D. Adomaitis. – Spaudimas jam būna didesnis, nes jis mūsų starto penketo pagrindinis centras. Nesinori teisintis, bet nuvykę į Turkiją tiek Evaldas, tiek Martynas apsinuodijo. Vienas nedalyvavo treniruotėse, tik į rungtynes atėjo. Kitas nueidavo į tualetą, išsivemdavo ir eidavo žaisti. Tai parodė stiprų charakterį ir džiaugiuosi, kad po tokių sužaidė taip gerai. Taip padės ir jam, ir mums.“

Ligšiolis M. Echodo karjeros „Ryte“ rekordas siekė 22 taškus. Geriausias jo pasirodymas „Betsafe–LKL“ užfiksuotas, kai aukštaūgis atstovavo „Šiauliams“ – pelnė net 38 taškus.

„Žaidimas ketvirtajame kėlinyje visai išsiderino, buvome pavieniai, užmiršę elementarius dalykus, – po rungtynių spaudos konferencijoje sakė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Neturime tiek brandumo ir proto, kaip išeiti iš situacijų. Gavome gerą pamoką, tik apmaudu – norėjome susikauti“.

„Šiauliai“ puolime atkovojo net 22 kamuolius ir pasiekė naują sezono rekordą lygoje.

„Ir mūsiškiai pasikovė, ir varžovai klydo, gal nemėgsta kontakto. Tai buvo abipusis nuopelnas – vieni kaunasi, kiti atleidžia“, – teigė A. Sireika.

„Kai gerai giniesi, priverti mesti sudėtingus metimus, bet kartu ir varžovams leidi atkovoti daugiau kamuolių. Išprovokkavome sudėtingų varžovų metimų, kurie net nelietė lanko, kartais tokie atkovoti kamuoliai puolime būna laimingi. Bet turime vieni kitiems padėti“, – sakė D. Adomaitis.

Geriausias sezono rungtynes sužaidė ir Deividas Sirvydis, kuris pelnė 14 taškų.

„Rytas“: Martynas Echodas 24 taškai (11/13 dvitaškių), Deividas Sirvydis 14, Cameronas Bairstow 12, Eimantas Bendžius 11.

„Šiauliai“: Rokas Gustys 18 (8 atk. kam.), Keronas DeShieldsas 12, Antanas Udras 9.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner