R. Gusčio ir K. Hardy duetas nukalė „Šiauliams“ pergalę Kėdainiuose
LKL/BNS nuotr.

R. Gusčio ir K. Hardy duetas nukalė „Šiauliams“ pergalę Kėdainiuose

Author: LKL.lt
2019-10-13

„Šiaulių“ (2/3) ekipa visų rungtynių metu demonstravo puikų puolimą, trečiajame kėlinyje įsijungė aukštesnę pavarą gynyboje, užfiksavo šio sezono „Betsafe–LKL“ rezultatyvumo rekordą ir iškovojo užtikrintą pergalę Kėdainiuose.

Kėdainiuose siautėję Kevinas Hardy bei Rokas Gustys 98:85 (21:22, 26:25, 26:11, 25:27) susitvarkė su vietos „Nevėžiu“ (1/4) ir įsirašė antrąją pergalę iš eilės. 

Puikiai rungtynėse atrodęs K. Hardy žiūrovus lepino įspūdingais dėjimais ir surinko 15 taškų, atkovojo 6 bei perėmė 7 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus.

„Džiaugiuosi jo pažanga, – K. Hardy pasirodymą komentavo Antanas Sireika. – Esu jam sakęs, kad treniruotėse aš jam esu tik vadovas. Jis turi neeilinius sugebėjimus ir žaidžiant jam nereikia visą laiką žiūrėti į mane ir klausti, kokį derinį daryti. Aš visada pabrėžiu, kad jeigu yra galimybė dėti iš viršaus, tai tegul ir deda. Ir jis kiekvienom rungtynėms dedasi tai į galvą, kad juo yra pasitikima, kad jis gali imtis iniciatyvos.“

Tuo metu praėjusios savaitės MVP R. Gustys prie pergalės prisidėjo dvigubu dubliu. Aukštaūgis surinko 14 taškų, atkovojo 10 kamuolių, išprovokavo 8 pražangas ir surinko 24 naudingumo balus. 

„Šiauliams“ pirmoje rungtynių dalyje visiškai pavyko išjungti „Nevėžio“ lyderį Lauryną Beliauską, kuris per pirmus du kėlinius liko be taškų. 

Vis dėlto, „Nevėžio“ ekipoje iki pertraukos buvo kam rinkti taškus ir be snaiperio. Varžovų lyderį išjungę „Šiauliai“ vis tiek praleido 47 taškus ir po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus (47:47). 

Po pertraukos svečiai iš Šiaulių surengė spurtą 13:5 ir sugebėjo kiek atitrūkti nuo savo varžovų (60:52). Trečiojo ketvirčio pabaigoje K. Hardy vedami „Šiauliai“ susikrovė ir dviženklį pranašumą ir prieš lemiamą ketvirtį nutolo nuo savo varžovų – 73:58. 

Rungtynių pabaigoje „Nevėžis“ dar buvo priartėjęs iki 10 taškų (74:84), tačiau atkurti intrigos kėdainiškiams nepavyko.

„Šiauliai“ be priekaištų gynyboje prieš L. Beliauską dirbo ir po ilgosios pertraukos. Snaiperis per 24 minutes pelnė 3 taškus (0/2 dvit., 1/3 trit.), surinko 0 naudingumo balų ir sužaidė prasčiausias sezono rungtynes. 

L. Beliausko prastą vakarą kompensavo geriausią sezono susitikimą sužaidęs ir asmeninį rezultatyvumo rekordą pakartojęs Julius Kazakauskas, kuris surinko 17 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

„Pralaimėjome rungtynes, kadangi visiškai nesigynėme, – spaudos konferenciją pradėjo Marius Kiltinavičius. – Ne kiek komandiškai nesigynėme, o kiek nesugebėjome apsiginti vienas prieš vieną. Gynyboje nebuvo vyriškumo, fiziškumo. Taip pat darėme daug žioplių klaidų. Leidome pelnyti daug lengvų taškų. Tiesiog „Šiauliai“ žaidė vyriškai, o mes – vaikiškai.“

„Nevėžis“: Julius Kazakauskas 17 (7 atk. kam.), Arminas Urbutus (9 atk. kam., 22 n.b.) ir Georgios Kalaitzakis (6 atk. kam., 6 kld.) po 15, Panagiotis Kalaitzakis 12 (5 kld.), Viny Okouo 8.

„Šiauliai“: Kevinas Hardy 15 (6/8 dvit., 6 atk. kam., 7 per. kam., 28 n.b.), Rokas Gustys (10 atk. kam., 24 n.b.), Akeemas Wrightas ir Antanas Udras po 14, Evaldas Šaulys 12, Aurimas Urbonas 11 (6 atk. kam.).

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner