„Lietkabeliui“ vilčių nepalikęs „Nevėžis“ pasiekė pirmą sezono pergalę
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabeliui“ vilčių nepalikęs „Nevėžis“ pasiekė pirmą sezono pergalę

Author: LKL.LT
2019-10-09

Darnų žaidimą pademonstravusi Kėdainių „Nevėžio“ (1/3) komanda pažabojo Panevėžio „Lietkabelį“ (2/2) ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) džiaugėsi pirmąja pergale šį sezoną.

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai savų sirgalių akivaizdoje 91:68 (18:14, 29:11, 19:19, 25:24) nepaliko vilčių svečiams iš Panevėžio.

Pastarąjį kartą „Nevėžis“ panevėžiečius buvo nugalėjęs prieš pusantrų metų – 2018 m. balandį.

Tik pirmame kėlinyje „Lietkabelis“ dar žengė koja kojon su oponentais, kurie vėliau po truputį ėmė tolti. Nuo antrojo kėlinio skirtumas augo sparčiai: brolių Kalaitzakių tandemas ketvirtį pradėjo spurtu 9:0, o galingas pasirodymas iki ilgosios pertraukos galiausiai suteikė solidų pranašumą šeimininkams – 47:25.

Vėliau „Lietkabelis“ nebeleido taip stipriai puolime siautėti varžovams, tačiau patys vis dar neatrado ryškių ginklų, todėl skirtumas nemažėjo – 66:44. Visi likę „Lietkabelio“ bandymai švelninti rezultatą kardinaliai situacijos nebekeitė.

Geriausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ sužaidė abu broliai Kalaitzakiai. Jau anksčiau solidžiai pasirodydavęs Georgios šįkart pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus per 30 minučių.

Tuo tarpu Panagiotis pasižymėjo 18 taškų, 3 atkovotais kamuoliais ir 21 naudingumo balu per 29 minutes.  

Savaitgalį pasiektą asmeninį naudingumo rekordą (26) gerino ir Laurynas Beliauskas, įmetęs 22 taškus (3/4 trit.), atkovojęs 4 kamuolius, atlikęs tiek pat perdavimų ir surinkęs 27 naudingumo balus.

M. Kiltinavičius pasidžiaugė savo auklėtinių kovingumu ir charakteriu, kurio neigiamai nepaveikė net ankstesni pralaimėjimai.  

„Labai sveikinu savo žaidėjus, jie sunkiai dirbo treniruotėse ir džiaugiuosi, kad dabar gali jausti šio darbo vaisius. Taip pat džiaugiuosi nuoširdžiu žiūrovų palaikymu ir su pergale sveikinu visus kėdainiškius. Taisytinų dalykų dar yra daug, jaučiasi jaunatviškumas, bet sezonas tik prasideda“, – kalbėjo treneris.

„Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas buvo atviras – tokios gėdos nėra jautęs dar niekada karjeroje.

„Varžovai davė mums krepšinio pamokų kiekvienoje detalėje. Šiandien jaučiu didžiausią gėdą per savo trenerio ir krepšininko karjerą. Tai, kaip atrodėme aikštelėje... Neturiu komentarų. Sveikinu varžovus, kurie rodė gerą, fizinį krepšinį, gerai gynėsi ir dalijosi kamuoliu“, – kalbėjo treneris.

Trečiajame kėlinyje „Lietkabelis“ liko be Tomo Lekūno, išnaudojusio pražangų, tarp kurių buvo ir techninė, limitą. Aikštę jis paliko su 1 tašku (0/2 dvit., 0/2 trit., 1/4 baud.), 3 atkovotais kamuoliais, klaida ir -5 naudingumo balais sąskaitoje.

Nesusiklostė susitikimas ir „Nevėžio“ atstovui Kevinui Chamui, kuris per 9 minutes prametė 4 metimus, atkovojo kamuolį, atliko 2 perdavimus, tiek pat sykių klydo, prasižengė 5 sykius ir surinko -8 naudingumo balus.

„Nevėžio“ komandai tai – rezultatyviausias sezono mačas.

„Nevėžis“: Laurynas Beliauskas 22, Georgios Kalaitzakis ir Panagiotis Kalaitzakis – po 18, Viny Okouo 15 (9 atk. kam.), Julius Kazakauskas 6, Arminas Urbutis 5.

„Lietkabelis“: Tomas Dimša 13, Željko Šakičius 12, Martynas Sajus 10, Margiris Normantas 8, Stefanas Sinovecas 7.

„Nevėžis“ gerokai pranoko varžovus kovoje dėl kamuolių (sugriebė 46 kamuolius, o „Lietkabelis“ – 31) bei rezultatyvių perdavimų grafoje (28 prieš 14).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner