M. Lukauskio šou rungtynių pabaigoje išplėšė Prienų klubui pirmąją pergalę
LKL/BNS nuotr.

M. Lukauskio šou rungtynių pabaigoje išplėšė Prienų klubui pirmąją pergalę

Author: LKL.lt
2019-09-29

Rungtynių pabaigoje tritaškių fiestą surengusi Prienų „CBet“ (1-2) komanda atsidarė savo pergalių sąskaitą „Betsafe-LKL“ čempionate.

50 proc. taiklumu (14/28) iš toli atakavę Manto Šerniaus auklėtiniai namuose 88:72 (21:18, 22:23, 21:18, 24:13) nugalėjo Alytaus „Sintek-Dzūkijos“ (1-2) krepšininkus.

Prieniškius į pergalę vedė po 16 taškų surinkę Mindaugas Lukauskis ir Arnas Velička. Pastarasis dar atliko ir 9 rezultatyvius perdavimus. 15 taškų pridėjo Martynas Varnas.

Prienų klube debiutavęs Devonas Van Oostrumas per 13 minučių įmetė 9 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir 5 kartus suklydo.

Pralaimėtojams 18 taškų surinko arti savo rezultatyvumo rekordo buvęs Mindaugas Sušinskas. Po 13 taškų įmetė Adrianas Bowie ir antroje mačo pusėje nežaidęs Radoslavas Pekovičius.

Itin prastai rungtynės susiklostė alytiškių įžaidėjui Pauliui Danisevičiui, kuris per 25 minutes iš žaidimo prametė visus 11 savo metimų, 2 kartus suklydo ir surinko -5 naudingumo balus.

Tris su puse kėlinio komandos žaidė taškas į tašką, o paskutiniojo ketvirčio viduryje švieslentėje degė keturi šešetai: 66:66.

Lemiamu metu iniciatyvos ėmėsi Mindaugas Lukauskis. 40-metis pelnė 4 taškus iš eilės, D. Van Oostrumas pridėjo tritaškį ir „CBet“ atitrūko 73:66.

Likus žaisti 3 minutes M. Sušinskas dar sušvelnino atsilikimą (68:73), tačiau tuomet M. Lukauskis pataikė dar du tritaškius, o dviženklę persvarą (79:68) įgiję šeimininkai užsitikrino pergalę.

„Rungtynės buvo labai sunkios ir likus 5 minutėms dar nebuvo aišku, kas laimės. Ačiū žaidėjams, jie buvo kantrūs. Tikrai buvo nelengva juos užkurti. Atrodė, kad vis pilu pilu anglių, o traukinys vis nepajuda“, – po mačo sakė M. Šernius.

„Nusileidome ir greičiu, ir taiklumu, ir mąstymu. Matau, kur yra problemos, tačiau jas greitai ištaisyti yra sunku. Geriau išmesti metimus, nei prarasti kamuolius, tačiau šįkart nepataikėme“, – apgailestavo alytiškių strategas Valdemaras Chomičius.

„CBet“: Mindaugas Lukauskis (5/7 trit.) ir Arnas Velička (9 rez. perd.) po 16, Martynas Varnas 15, Devonas Van Oostrumas 9 (5 kld.). 

„Sintek-Dzūkija“: Mindaugas Sušinskas 18 (6 atk. kam.), Adrianas Bowie ir Radoslavas Pekovičius po 13, Loganas Mclane'as 10.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner