Trečiajame kėlinyje nutolęs „Lietkabelis“ susitvarkė su svečiais iš Prienų
K. Kavolėlio nuotr.

Trečiajame kėlinyje nutolęs „Lietkabelis“ susitvarkė su svečiais iš Prienų

Author: LKL.LT
2019-09-21

Šeštadienį prasidėjusiose „Betsafe-LKL“ pirmenybėse pirmų rungtynių jaudulio nepajautė Panevėžio „Lietkabelio“ (1-0) komanda. Panevėžiečiai su Prienų „CBet“ (0-1) vargo pusantro kėlinio, tačiau tada atitolo ir iškovojo pirmąją sezono pergalę rezultatu 74:61 (14:14, 22:16, 19:14, 19:20).

Pergalingą spurtą laimėtojai atliko iš karto po pertraukos – po dviejų kėlinių turėtą šešių taškų persvarą (36:30), laimėjus atkarpą net 17:2, pavyko greitai iškelti iki 21 taško ribos (53:32).

Per likusį laiką Prienų ekipa kelis kartus dar bandė grįžti į rungtynes, buvo sumažinusi atsilikimą iki 10 taškų, tačiau panevėžiečiai sėkmingai numušdavo rungtynių tempą, atsakydavo savo išpuoliais ir per daug arti varžovų neprisileido.

Naudingiausias laimėtojų gretose buvo Martynas Sajus, surinkęs 12 taškų, atkovojęs tiek pat kamuolių ir iš viso sukaupęs 25 naudingumo balus.

Beje, su 12 atkovotų kamuolių aukštaūgis pasiekė naują asmeninį karjeros rekordą LKL pirmenybėse.

Prienų komandai nesisekė atakuoti iš tolimos distancijos – tikslą pasiekė vos 3 metimai iš 17 bandymų.

„Lietkabelis“: M. Sajus 12 (12 atk.kam.), Tomas Dimša 11, Željko Šakičius 10;

„CBet“: Skylaras Spenceris 10, Regimantas Miniotas ir Vaidas Čepukaitis po 9;

Po rungtynių laimėtojų treneris Nenadas Čanakas gyrė savo auklėtinių gynybą.

„Pirmos sezono rungtynės visada yra labai specifinės, ypatingai kai žaidi namie, svarbu pradėti turnyrą pergale prieš savo žiūrovus. Rungtynes laimėjome dėl geros savo gynybos. Žaidėme su tokiu intensyvumu kokio ir norėjau, tikiuosi, kad turime erdvės tobulėti ir puolime,“ – kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Prienų komandos strategas Mantas Šernius gyrė varžovus ir sakė, jog jo komandos laukia dar ilgas kelias.

„Komanda nežaidė taip, kaip treneris norėjo, bet tai yra normalu. Visada tikiuosi, kad komanda žais gerai ir išpildys tai, ko iš jų norime, bet reikia būti realistais ir suprasti, kur šiuo metu esame kaip komanda. Varžovai yra pažengę keliais žingsniais toliau tiek susiklausyme, tiek išpildyme, tai mūsų darbas yra toliau tęsti ilgą savo kelią ir siekti kokybės kiekvienoje situacijoje“, – sakė M. Šernius.

Rungtynės nuo pat pradžių prasidėjo lygiai, ryškios persvaros neįgijo nė viena komanda – pranašumai buvo 1-2 taškai, o svarstyklės nuolat keitėsi tai į vienos, tai į kitos komandos pusę. Dar kelis kartus rezultatas buvo lygus (7:7, 9:9), o rezultatas lygus buvo ir po pirmojo kėlinio (14:14).

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ spurtavo ir sužaidus beveik keturias minutes susikrovė rekordinę devynių taškų persvarą (28:19).

Dar kartą šeimininkai atitrūko ir vėliau (34:25), tačiau kėlinio pabaigoje prieniškiai priartėjo ir į ilgąją pertrauką išėjo atsilikdami 30:36.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner