„Betsafe“ prognozė: intriguojančiame sezono atidaryme nugalės „Neptūnas“
Photo: LKL/BNS

„Betsafe“ prognozė: intriguojančiame sezono atidaryme nugalės „Neptūnas“

Author: LKL.lt
2019-09-21

Laukimas baigtas – „Betsafe-LKL“ sezonas pagaliau grįžta į Lietuvos arenas, o jį šeštadienį atidarys intriguojanti Klaipėdos „Neptūno“ ir Utenos „Juventus“ dvikova.

Uostamiestyje vyksiančiose rungtynėse abi ekipos ant parketo žengs gerokai atsinaujinusios ir sukaupusios dideles ambicijas. Šios rungtynės bus transliuojamos per televiziją – nuo 17 val. tiesiogiai per BTV, kuri lieka LKL oficialia transliuotoja 2019–2020 m. sezone.

„Neptūnas“ vasarą sugebėjo išsaugoti svarbų lietuvių duetą – Deividą Gailių ir Gytį Masiulį, bei pasipildė tokiais vardais kaip Žygimantas Janavičius ar Tadas Sedekerskis.

DEIVIDAS GAILIUS
Treneris įnešė ir savo naujovių, tad bandysime demonstruoti greitą bei patrauklų krepšinį.

„Komanda per vasarą smarkiai atsinaujino, tad pasirengimo etape pagrindinis tikslas buvo kuo geriau susižaisti, – LKL.lt sakė D. Gailius. – Viskas vyko sklandžiai ir manau, šiuo metu sezono startui esame pasiruošę tikrai neblogai.“

Artėjanti dvikova su Utenos klubu ypatinga bus ir „Neptūno“ treneriui Tomui Rinkevičiui.

41-erių specialistas šiame tarpsezonyje pakeitė Kazį Maksvytį ir oficialiai debiutuos prie ekipos vairo.

„Nors komandą perėmė naujas treneris, manau, mūsų žaidimo stilius išliks daugmaž panašus į buvusį iki šiol, – sakė D. Gailius. – Žinoma, pakeitėme kai kurias detales, treneris įnešė ir savo naujovių, tad bandysime demonstruoti greitą bei patrauklų krepšinį.“

Visai kitokia Žydrūno Urbono situacija – treneris „Juventus“ ekipai vadovauja nuo 2017-ųjų ir „Betsafe-LKL“ čempionate spėjo sukaupti nemažai patirties.

Jo auklėtiniai draugiškų rungtynių maratoną prieš artėjantį sezoną baigė antradienį, kai nugalėjo „MBC Mykolaiv“ komandą 97:90.

Iš viso per pasiruošimo etapą uteniškiai iškovojo penkias pergales bei patyrė vieną pralaimėjimą.

ŽYGIMANTAS SKUČAS
Kaip treneris yra sakęs, gal mane geriau turėti savo komandoje, o ne varžovų.

„Įspūdžiai iš pasirengimo tikrai geri – komanda kruopščiai dirbo, atmosfera labai gera, sąlygos taip pat, – LKL.lt pasakojo vasarą  „Juventus“ papildęs Žygimantas Skučas. –  Tačiau kadangi per visą pasirengimo ciklą sužaidėme tik vienas rungtynes su LKL komanda, sudėtinga pasakyti, koks mūsų lygis šiuo metu. Man pačiam mintyse išlieka klaustukas.“

27-erių Ž. Skučas į Uteną atvyko iš Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos.

Nors praėjusį sezoną puolėjas dėl savo kieto žaidimo stiliaus ne kartą buvo sulaukęs Ž. Urbono kritikos, dabar abu vyrai kausis toje pačioje stovykloje.

„Kaip treneris yra sakęs, gal mane geriau turėti savo komandoje, o ne varžovų, – juokėsi Ž. Skučas. – Kai sulaukiau kvietimo, bandžiau atrodyti neutralus, bet širdyje visada norėjau atvykti į Uteną.“

„Betsafe“ prognozuoja, kad šeštadienį sezoną pradėti pergalingai „Juventus“ bus ypač sunku. Jų galimybės nugalėti vertinamos 28 proc., kai tuo tarpu „Neptūno“ šansai – 72 proc.

„Utenos komanda visada yra pavojinga, o per vasarą pasipildė ir jaunais bei talentingais, ir patyrusiais žaidėjais, – varžovų nenuvertino D. Gailius. –  Laukia sudėtingos rungtynės, bet labai stengsimės sezoną namuose pradėti pergale.“

Tuo, kad Klaipėdoje krepšinio sirgalių laukia intriguojanti dvikova, neabejoja ir Ž. Skučas.

„Viskas priklausys nuo mūsų pačių, nes „Neptūnas“ vargu, ar kuo nors smarkiai nustebins, – kalbėjo puolėjas. –  Su Pasvalio ekipa praėjusį sezoną Klaipėdoje jau esu laimėjęs dukart, tad ši arena manęs tikrai negąsdina.“

ŽYGIMANTAS SKUČAS
Su Pasvalio ekipa praėjusį sezoną Klaipėdoje jau esu laimėjęs dukart, tad ši arena manęs tikrai negąsdina.

„Betsafe-LKL“ sezono atidarymo rungtynes tarp „Neptūno“ ir „Juventus“ per BTV, LKL.lt ir Fanseat.com (užsienyje) tiesiogiai stebėti galėsite nuo 17 val.

Šeštadienį tuo pačiu metu pirmąsias savo rungtynes taip pat žais ir Vilniaus „Rytas“, namuose priimsiantis „Pieno žvaigždžių“ klubą. „Betsafe“ Dainiaus Adomaičio vadovaujamų sostinės krepšininkų šansus laimėti vertina 85 proc., o Pasvalio ekipos – tik 15 proc. Šios rungtynės taip pat prasidės 17 val., jas tiesiogiai bus galima stebėti LKL.lt svetainėje ir Fanseat.com (užsienyje).

Dar vienos šeštadienio rungtynės laukia Panevėžyje, kur „Lietkabelis“ nuo 18.15 val. priims iš pagrindų pasikeitusią Prienų „CBet“. Čia šeimininkų galimybės nugalėti ir vėl vertinamos ženkliai geriau – 74 proc. prieš 26 proc. Susitikimas bus matomas LKL.lt svetainėje bei Fanseat.com (užsienyje).

Sekmadienį „Betsafe-LKL“ čempionato sezone startuos Kauno „Žalgiris“. Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių 17 val. laukia mačas su „Šiaulių“ komanda. Lažybininkai žalgiriečių sėkme beveik neabejoja – 92 proc. mano, kad dvikovoje pergalę švęs būtent Kauno ekipa. VIenintelės sekmadienį vyksiančios rungtynės bus transliuojamos per BTV, susitikimą internetu bus galima stebėti LKL.lt, o žiūrovai užsienyje galės rungtynes stebėti Fanseat.com puslapyje.

Pirmasis turas baigsis pirmadienį rungtynėmis Alytuje tarp „Sintek–Dzūkijos“ ir Kėdainių „Nevėžio“. „Betsafe“ poros favoritu laiko šeimininkus – dzūkų galimybės laimėti vertinamos 65,5 proc. prieš 34,5 proc. „Nevėžio“. Rungtynes nuo 18.30 val. bus galima stebėti LKL.lt ir Fanseat.com puslapyje.

 

 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner