Pasikeitimai „Šiaulių“ administracijoje: M. Žukauskas perdavė direktoriaus pareigas
Photo: bcsiauliai.lt

Pasikeitimai „Šiaulių“ administracijoje: M. Žukauskas perdavė direktoriaus pareigas

Author: bcsiauliai.lt
2019-09-05

Jubiliejinį sezoną „Šiaulių“ krepšinio klubas pasitinka ir pokyčiais administracijoje. Dvejus metus „Šiauliams“ vadovavusį direktorių Mindaugą Žukauską pareigose keičia jo bendravardis Mindaugas Stankevičius, tuo tarpu M.Žukauskas nuo šiol bus klubo sporto direktoriumi.

Klubo valdybos pirmininko Artūro Nacicko teigimu, pokyčiai buvo neišvengiami klubui augant.

„Mes esame mažas klubas, negalime pasigirti resursų gausa, todėl iki šiol visos reikalingos administravimo ir komandų komplektavimo funkcijos buvo užkrautos ant M.Žukausko pečių. Prie klubo prisijungus moterų komandai, mūsų krepšinio šeima dar labiau išaugo, todėl vienam žmogui fiziškai tapo sunku vykdyti visas funkcijas. Be to, mūsų klubo vizija yra ugdyti jaunus žaidėjus, todėl darbui su jaunimu, talentų paieškai tapo būtina sporto direktoriaus pareigybė.

Džiaugiamės, kad prie klubo sutiko prisijungti M.Stankevičius, kuris eilę metų vadovavo miesto moterų komandai, turi darbo patirties krepšinio klube ir tam reikalingų žinių, todėl nesunkiai perims administravimo ir klubo veiklos organizavimo veiklas. Tuo tarpu M.Žukauskui teks klubo komandų komplektavimo, perspektyvaus jaunimo paieškos, žaidėjų peržiūrų ir ugdymo proceso organizavimo bei priežiūros veiklos“, – sakė A.Nacickas.

Nuo 2015 m. moterų komandos vadovo pareigas ėjęs M.Stankevičius, taip pat teisėjaujantis krepšinio varžybose, iki šiol sporto veiklas derino su projektų vadovo darbu tarptautinio koncerno padalinyje Lietuvoje, bet nuo šiol koncentruosis tik į darbą krepšinio srityje.

„Džiaugiuosi, kad klubo valdyba teigiamai įvertino mano patirtį ir pasitikėjo manimi. Laukia daug veiklos ir naujų iššūkių. Toliau sieksime, kad klubas turėtų tvirtą rėmėjų pagrindą, stengsimės gerinti moterų krepšinio situaciją mieste, nemažą dėmesį skirsime jaunimo ugdymui, naujų talentų paieškai, kad kuo daugiau Šiaulių miesto ir regiono jaunimo tobulėtų įvairiose klubo piramidės pakopose. Norime tikėti, kad miesto krepšinio bendruomenė teigiamai įvertins šias pastangas ir palaikys mūsų komandas visose varžybose“, – optimistiškai į ateitį žvelgė naujasis klubo direktorius.

Savo ruožtu, M.Žukauskas buvo ramus dėl klubo veiklos tęstinumo ir neslėpė, kad naujos pareigos jam yra priimtinesnės.

„Esu tikras, kad klubo vairas perduotas į tinkamas rankas. Mindaugas tą yra įrodęs, kai sugebėjo pačiais minimaliais resursais išlaikyti gyvą moterų krepšinį mieste, nėra naujokas krepšinio pasaulyje, todėl be didesnių sunkumų pratęs visus pradėtus darbus. Sunkiu klubui metu prieš kelis metus sutikau imtis man ne tokių artimų veiklų, tam skyriau visą savo dėmesį, bet pats didžiąją dalį savo gyvenimo buvau krepšininkas, todėl sporto direktoriaus pareigos man yra kur kas artimesnės ir, tikiu, jose klubui galėsiu būti kur kas naudingesnis“, – vylėsi pareigas pakeitęs M.Žukauskas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner