„Ryto“ fizinio rengimo treneris – apie pasiruošimą sezonui ir vasarą daugiausiai dirbusį žaidėją
Photo: rytasvilnius.lt

„Ryto“ fizinio rengimo treneris – apie pasiruošimą sezonui ir vasarą daugiausiai dirbusį žaidėją

Author: rytasvilnius.lt
2019-08-26

Vilniaus „Ryto“ krepšininkus šiuo metu galima sutikti įvairiose vietose: prieš sezoną jie lieja prakaitą ant „Ryto“ krepšinio arenos parketo, VIlnius „Vingio“ stadione, atletinės gimnastikos salėse.

Po krepšininkų medicininių tyrimų ir prasidėjus pirmosioms Vilniaus „Ryto“ klubo treniruotėms klubas pakalbino komandos gydytoją Mantą Ambrašką ir fizinio parengimo trenerį Tadą Jackūną. 

„Ryto“ gydytojas Mantas Ambraška

– Kam skirta prieš sezoną vykstanti krepšininkų medicininė patikra?

– Pradžioje mes pasižiūrime ar krepšininkai nepavargo vasaros metu, ar ne per daug pailsėjo, ar neatsirado kokių nors papildomų niuansų, kurie turėtų įtakos žaidėjų sveikatai ir fiziniam pajėgumui. Tai vadinamasis „screeningas“. Jei pastebime kokių problemų, tuomet imamės detalesnio tikslinio tikrinimo. Šiais metais to neprireikė, visi mūsų krepšininkai yra sveiki.

– Kokias savybes tyrėte?

– Tyrėme raumenų skeleto sistemą, širdies sistemos ir atskirų sąnarių būklę. 

– Kaip atrodė krepšininkų rezultatai?

– Rezultatai džiugina, matau, kad krepšininkai darbavosi ir atostogų metu. Vadinasi vyrai rimtai žiūri į savo darbą.

– Kiek laiko trunka vieno krepšininko testavimas?

– Tai priklauso nuo to, kaip sustyguotas pats procesas, todėl pasakyti tikslų laiką gana sunku. Jei nebūna jokių trukdžių, tuomet su vienu krepšininku dirbama iki pusantros valandos.

Fizinio parengimo treneris Tadas Jackūnas

– Kaip šiuo metu vyksta visos treniruotės?

– Dabar mes miksuojam krūvį ir treniruočių pobūdį. Einam ir į lauką, į štanginę, dirbame sporto salėje. Po truputį didiname su krepšiniu susijusius krūvius, daugėja treniruočių krepšinio salėje.

– Kokius dalykus stengiatės akcentuot treniruočių metu?

– Tai pirmasis mūsų treniruočių ciklas, kurio metu stengiamės, kalbant mūsų žargonu, maksimaliai užpildyti žaidėjų baterijas. Sezono metu neturėsime tam daug laiko, todėl fizinio parengimo pagrindus turime pakloti prieš sezoną, tai yra dabar.

– Ar šio režimo laikysitės ir iki sezono pradžios ar planuojate kažką keisti?

– Bus tų keitimų, nes ne visi žaidėjai turi dominuojančią fizinę savybę – vieni ištvermingesni, kiti yra galingesni, todėl stengsimės skirti laiko jų silpnosioms savybėms ir jas pagerinti.

– Tai kurie krepšininkai dirbo daugiausiai?

– Daugiausia vasarą dirbo Dovis Bičkauskas, buvo išvykęs į JAV ruoštis sezonui. Taip pat nemažai įdirbio turi Eimantas, kuris sportavo su rinktine. Marekas daug darbo įdėjo reabilituodamasis, manau, galime pasidžiaugti, kad jis jau gali sportuoti su pagrindine komanda. Mindaugas Klaipėdoje ruošėsi tiek fiziškai, tiek techniškai. Apskritai visi žaidėjai yra pakankamai motyvuoti ir vasarą skyrė laiko pasiruošimui.

– Ką turite pasiekti iki sezono pradžios?

– Vienas iš pagrindinių mano tikslų yra surinkti kuo daugiau informacijos apie krepšininkus, jų fizinį parengimą šiuo metu, net psichologinę būseną. Todėl dabar vykdome daug įvairių testavimų. Tam, kad vėliau galėtumėme stebėti krepšininkų reakcijas į krūvius, o pagal tai individualizuotume jų fizinį parengimą jau sezono metu.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner