A. Butkevičiaus ir A. Parachouskio tandemas padovanojo „Rytui“ dramatišką pergalę prieš „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

A. Butkevičiaus ir A. Parachouskio tandemas padovanojo „Rytui“ dramatišką pergalę prieš „Juventus“

Author: LKL.lt
2019-05-15

Daug problemų gynyboje turėjęs Vilniaus „Rytas“ didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjo, tačiau dramatiškame atkrintamųjų varžybų starte sugebėjo išvengti antausio.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namie 93:91 (22:24, 24:27, 19:18, 28:22) palaužė Utenos „Juventus“ pasipriešinimą ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Sostinės ekipa uteniškius nugalėjo 14-ąjį kartą iš eilės. Paskutinį kartą jiems nusileista buvo 2017 metų balandžio 15-ąją.

Antrasis ir galimai paskutinis ketvirtfinalio serijos susitikimas penktadienį bus žaidžiamas Utenoje.

Į pergalę Vilniuje šeimininkus vedė sezono rezultatyvumo rekordus fiksavę A. Butkevičius ir A. Parachouskis. Pirmasis pelnė 26, o mačo pabaigoje žibėjęs baltarusis – 22 taškus.

„Arnas buvo agresyvus ir atakavo situacijose, kurias akcentavome. Jis turi atletiškumą greitame puolime ir tą labai gerai išnaudojo“, – po pergalės sakė D. Adomaitis. 

Vienas geriausių karjeros rungtynių žaidęs A. Butkevičius dar atkovojo ir 13 kamuolių bei surinko net 36 naudingumo balus, o 8 iš paskutiniųjų 10 vilniečių taškų įmetęs A. Parachouskis pataikė ir pergalingą metimą likus žaisti kiek daugiau nei minutę.

Per paskutinę minutę „Juventus“ turėjo du šansus išsigelbėti, tačiau tiek Dovio Bičkauskio, tiek Martino Gebeno metimai skriejo pro šalį, todėl nuskambėjus finalinei sirenai triumfavo „Rytas“.

41 proc. taiklumu (9/21) iš toli atakavę Žydrūno Urbono auklėtiniai ketvirtojo kėlinio pradžioje dar pirmavo 75:67, bet A. Butkevičiaus vedami šeimininkai laimėjo atkarpą 14:7 ir prisivijo 81:82.

Likus žaisti mažiau nei 3 minutes „Juventus“ tebeturėjo minimalią persvarą 88:87, bet D. J. Seeley dvitaškis tuomet persvėrė rezultatą, o A. Parachouskio metimai įtvirtino pergalę.

„Nesidžiaugiu, bet ir neliūdžiu. „Rytas“ yra beprotiškas favoritas. Mes gerai mušamės. Gatvėje laimėtume. Mušeikos mes geri, bet krepšinyje vienas prieš vieną jie turi pranašumą“, – po rungtynių kalbėjo Ž. Urbonas. 

„Rytas“: Arnas Butkevičius 26 (13 atk. kam.), Artiomas Parachouskis 22, Martynas Echodas 13, Eimantas Bendžius 12, Rokas Stipčevičius 10.

„Juventus“: Martinas Gebenas 20 (12 atk. kam.), Tomas Dimša 19, Aleksandras Zacharovas 11, Arvydas Šikšnius ir Kenny Gainesas po 9. 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner