„Betsafe“ prognozė: apie titulą svajojantis „Lietkabelis“ savo vertę bandys įrodyti žaisdamas su „Žalgiriu“
Photo: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: apie titulą svajojantis „Lietkabelis“ savo vertę bandys įrodyti žaisdamas su „Žalgiriu“

Author: LKL.LT
2019-05-04

Panevėžio „Lietkabelis“ reguliaraus sezono finišą pasitinka pakiliomis nuotaikomis. Aukštaitijos ekipa per pastarąsias septynerias rungtynes iškovojo šešias pergales, o panevėžiečių gynėjas Ike‘as Iroegbu įžvelgia dar didesnį komandos potencialą.

„Manau, kad mes turime šansų iškovoti titulą, – tinklalapiui LKL.LT mintimis dalijosi „Lietkabelio“ legionierius iš JAV. – Neseniai įveikėme „Rytą“, esame laimėję prieš „Neptūną“, pastarąjį kartą prieš „Žalgirį“ gerai žaidėme du kėlinius.

Jaučiu, kad galime laimėti prieš bet kurią komandą lygoje, tiesiog privalome būti susikoncentravę ties rungtynių planu, turime minimizuoti klaidų skaičių bei aikštelėje atiduoti visą save.“

Apie titulą svajojančio „Lietkabelio“ įžaidėjo šiandien laukia rimčiausias įmanomas testas – dvikova su daugkartiniu Lietuvos čempionu „Žalgiriu“. Mačas „Cido“ arenoje startuos 17 val., o tiesiogiai jį stebėti galėsite per BTV.

Vasario pradžioje prie Panevėžio ekipos prisijungęs I. Iroegbu greitai tapo svarbia Nenado Čanako schemų dalimi.

24-erių metų amžiaus Nigerijos rinktinės įžaidėjas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse spėjo sužaisti 15 rungtynių, vidutiniškai aikštelėje praleidžia po 24 minutes, pelno 14,1 taško, atkovoja po 3,6 ir perima po 1,1 kamuolio, atlieka po 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 14,9 naudingumo balo.

„Lietuvoje žaidžiamas aukšto lygio krepšinis, – sakė sezoną Vokietijos Jėnos „Science City“ ekipoje pradėjęs I. Iroegbu. – Kiekviena komanda yra solidi, turinti savų ginklų, tad privalai būti susikoncentravęs ir sekti trenerių paruoštą žaidimo planą. Kiekvienas mačas yra kaip egzaminas, o tai yra puiku.“

„Lietkabelio“ stiprybė pasimatė sudėtingai ekipai metu – panevėžiečiai „Rytą“ pranoko žaisdami septyniese, kuomet komandai dėl įvairių sužeidimų bei ligų negalėjo padėti Jamaras Wilsonas, Simas Jasaitis bei Stefanas Sinovecas.

Siauros rotacijos jiems pakako pranokti ir lentelės kaimynę Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą.

„Mus kankino traumos, o tai privertė likusius žaidėjus pasitempti, – aiškino atletiškas 188 cm ūgio gynėjas. – „Lietkabelis“ yra gerai treniruojamas, treneris paruošia gerą rungtynių planą bei gerai rotuoja žaidėjus.

Sudėtis buvo išretėjusi, tačiau likusius krepšininkus tai privertė prisiimti daugiau atsakomybės. Tai pagrindinė gero mūsų žaidimo priežastis – kiekvienas žaidėjas prie sumažėjusios rotacijos žengė žingsnį į priekį.“

Į Panevėžį atvykstantis „Žalgiris“ – vienintelė „Betsafe–LKL“ komanda, kurios šį sezoną „Lietkabelis“ nesugebėjo įveikti.

Šarūno Jasikevičiaus kariauna trejose žaistose rungtynėse triumfavo vidutine 13 taškų persvara, o arčiausiai sėkmės panevėžiečiai buvo sausio viduryje, kuomet namuose prieš Kauno ekipą krito 69:73.

„Tai puiki komanda, visi tą žino, juk „Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje, – žalgiriečių žaidimą įvertino I. Iroegbu. – Visi stebėjo jų seriją prieš „Fenerbahče“, manau, kad „Žalgiris“ turkams davė gerą kovą.

Kauno ekipa yra puiki, turinti gerą trenerį, tad privalėsime žaisti gerai ne puse, o visą mačą. Kiekviena ataka bus aukso vertės, nes „Žalgiris“ per kelias akimirkas gali susikrauti didelę persvarą. Turime būti susifokusavę, negali būti jokių duobių.“

Tiesa, „Žalgiris“ pastaruoju metu nedemonstruoja čempioniško žaidimo. Kauniečiai antradienį 76:81 krito Prienuose, o ketvirtadienį ketvirtojo kėlinio viduryje prieš Utenos „Juventus“ turėjo vos 6 taškų persvarą, galiausiai mačą laimėjo 82:68.

„Atrodo, kad einame, žaidžiame ir ruošiamės kaip ir kiekvienoms rungtynėms. Kažkas nesigauna, bet sunku pasakyti dėl ko.

Norime to išvengti, norime žaisti tame lygyje, kuriame buvome prieš tris savaites“, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Neseniai 35-ąjį gimtadienį paminėjęs veteranas į aikštelę sugrįžo po dviejų mėnesių pertraukos.

Puolėjas po sugrįžimo spėjo žaisti trejas rungtynes, ant parketo vidutiniškai praleido po 15 minučių, pelnė po 6,7 taško, atkovojo po 3,7 kamuolio bei rinko po 10 naudingumo balų.

„Buvau labai pasiilgęs tikro krepšinio, – atviravo P. Jankūnas. – Buvau nerungtyniavęs du mėnesius, o prieš tai žaidžiau su pertraukomis. Savijauta yra gera, atrodo, kad išsprendėme bėdas, galiu treniruotis ir dalyvauti rungtynėse.

Žinoma, žaidimo jausmas ir forma toli gražu nėra geriausia. Reikia dar laiko, kurio dabar nėra. Treniruočių daug neturime, procesas yra sudėtingas, bet treneriai stengiasi, leidžia pažaisti bei taip bando įtraukti mane į komandos žaidimą.“

Žygį Eurolygoje praėjusią savaitę baigęs „Žalgiris“ turės pasivyti varžovus vietiniame fronte. Kauniečiams per artimiausias 8 dienas teks sužaisti net 4 mačus, o atkrintamosios startuos jau gegužės 14-ąją.

„Svarbu, kad per šią atkarpą nebūtų žaidėjų, kurie žaidžia po 30 ir daugiau minučių, – pagrindinius įtempto tvarkaraščio akcentus dėliojo P. Jankūnas. – Svarbu, kad visi žaistų po panašų minučių skaičių, nebūtų persižaidusių ir pervargusių, kad neišsibalansuotų rotacija. Svarbiausia yra pergalės, reikia jas pasiekti.“

13-ojo auksinio „Betsafe–LKL“ čempiono žiedo siekianti gyva „Žalgirio“ legenda negailėjo komplimentų ir būsimiems šio vakaro varžovams.

„Lietkabelis“ palieka gerą įspūdį – žaidžia gerai, nors turi bėdų su traumuotais žaidėjais, – dėstė P. Jankūnas. – Panevėžiečiai demonstruoja aukšto lygio krepšinį, ypatingai namie. Bus sudėtingos ir kovingos rungtynės.

Raktas į pergalę yra agresyvi gynyba, negalime leisti varžovams pajusti metimą, negalime leisti jiems mesti tritaškių, ties kuriais „Lietkabelis“ yra stiprus. Agresyvi ir kieta gynyba, puolime – žaidimas iki tikro metimo.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai spėja, kad „Žalgirio“ mįslė „Lietkabelio“ krepšininkams šį sezoną taip ir liks neįminta – panevėžiečiai patirs ketvirtąją nesėkmę per tiek pat žaistų mačų.

„Lietkabelis“ – „Žalgiris“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Šventinės rungtynės Alytuje su iškiliomis krepšinio asmenybėmis, kurios prieš dvikovą pasveikins „Dzūkijos“ asistentą Valdemarą Chomičių su garbingu 60-uoju jubiliejumi. Iš 8-osios vietos pakilti trokštantiems dzūkams pergalė reikalinga kaip oras.

„Dzūkija“ – „Juventus“ šeštadienį 18.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Pasvalio ekipa – šalčiausia lygoje, turinti net 8 pralaimėjimų seriją. Iš pralaimėjimų liūno Gedimino Petrausko auklėtiniai išlipti mėgins Kėdainiuose, prieš pakilime pastaruoju metu esantį „Nevėžį“.

„Nevėžis“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 16.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Klaipėdiečiai sekmadienį gali užsitikrinti antrąją vietą reguliariajame sezone, o tai būtų istorinis įvykis „Neptūno“ istorijoje.

Uostamiesčio ekipos laukia prie sienos priremti šiauliečiai, kurie tikėdamiesi pakilti iš lentelės dugno privalo pasiekti pergalę Klaipėdoje.

„Neptūnas“ – „Šiauliai“ sekmadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Virginijaus Šeškaus kompanija ant menčių paguldė „Žalgirį“ bei stipriai patampė nervus „Neptūnui“. Dabar „Skycop“ kelyje laukia pastaruoju metu geriausio žaidimo nedemonstruojantis „Rytas“.

„Rytas“ – „Skycop“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner