„Lietkabelio“ krepšininkai septyniese patiesė per vėlai pabudusį „Rytą“
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelio“ krepšininkai septyniese patiesė per vėlai pabudusį „Rytą“

Author: LKL.lt
2019-04-28

  Traumų išretintas Panevėžio „Lietkabelis“ (21-12) pratęsė slogią Vilniaus „Ryto“ (24-9) atkarpą „Betsafe-LKL“ čempionate. Nenado Čanako auklėtiniai namie sostinės klubą netikėtai patiesė 83:74 (28:20, 15:15, 22:10, 18:29).

„Lietkabelis“ šiame susitikime vertėsi be traumuotų Stefano Sinoveco, Jamaro Wilsono ir Simo Jasaičio. Nepaisant to, septyniese žaidę šeimininkai tris kėlinius dominavo ir atlaikę lemiamą varžovų šturmą šventė užtikrintą pergalę.

Nugalėtojus į priekį vedė asmeninį naudingumo rekordą pagerinęs Paulius Valinskas, kuris per 34 minutes pelnė 20 taškų (3/6 dvit., 3/4 trit., 5/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Panevėžio klubas sėkmingiau pradėjo susitikimą ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą 28:18. Nors svečiai antrajame ketvirtyje buvo prisiviję 28:32, „Lietkabelis“ po pertraukos spurtavo 13:3 bei nutolo 58:41.

Po trijų ketvirčių komandas skyrė jau 20 taškų (65:45). „Rytas“ ketvirtajame kėlinyje dar kilo į lemiamą šturmą ir priartėjo 68:75, bet likus žaisti 2 minutes Saulius Kulvietis smeigė svarbų tritaškį (80:68) ir užtikrino „Lietkabeliui“ pergalę.

Du „Lietkabelio“ atsarginiai žaidėjai S. Kulvietis ir Mindaugas Kupšas 26:16 pranoko keturis „Ryto“ atsarginius. Itin nesėkmingai mačas klostėsi Martynui Echodui ir D.J. Seeley, kurie pelnė tik po 2 taškus. 

„Labai svarbi pergalė. Kontroliavome rungtynes ir tuo didžiuojuosi. Žaidėme aukštu tempu. Vėl parodėme, kad galime varžytis su aukščiausio lygio Lietuvos komanda“, – džiaugėsi N. Čanakas.

Po Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimo prieš Kauno „Žalgirį“ tapo aišku, jog „Lietkabelis“ reguliariajame sezone jau nenukris žemiau ketvirtosios pozicijos. Pergalės dėka panevėžiečiai išsaugojo šansus užimti ir  trečiąją vietą.

„Turėjome problemą su varžovų fiziškumu, jie žaidžia agresyviai ir išstumia mus iš kai kurių situacijų. Tai buvo didžiausia problema. Turime daryti išvadas ir labai greitai“, – po nesėkmės sakė Dainius Adomaitis.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 20, Saulius Kulvietis 15, Ikenna Iroegbu 13, Mindaugas Kupšas 11, Donatas Tarolis 10, Marko Čakarevičius 8.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 17, Mindaugas Girdžiūnas, Eimantas Bendžius, Rokas Stipčevičius ir Derekas Needhamas po 10, Artiomas Parachovskis 9.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner