Puikiai rungtynes pradėjęs „Neptūnas“ susitvarkė su „Juventus“
M. Baranausko nuotr.

Puikiai rungtynes pradėjęs „Neptūnas“ susitvarkė su „Juventus“

Author: H. Augustynas
2019-04-25

Puikiai rungtynes pradėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ viso susitikimo metu kontroliavo situaciją ir įveikė Utenos „Juventus“. Penktąją pergalę iš eilės iškovojęs ir antrąją poziciją išsaugojęs „Neptūnas“ neleido uteniškiams pratęsti savo dominavimo.

Gerai iš toli atakavęs „Neptūnas“ 101:87 (31:18, 18:25, 28:19, 24:25) palaužė „Juventus“, kuri paskutines dvejas rungtynes laimėjo 33,5 taško skirtumu. Šia pergale klaipėdiečiai užsitikrino mažiausiai trečiąją vietą reguliariajame „Betsafe–LKL“ sezone.

„Neptūną“ į pergalę atvedė puikias rungtynes sužaidęs G. Masiulis, kuris pelnė 21 tašką (5/6 dvit.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus. Prie pergalės svariai prisidėjo 17 taškų per 19 minučių surinkęs Deividas Gailius.

„Juventus“ gretose po 17 taškų surinko Dovis Bičkauskis ir Arvydas Šikšnius. Pastarasis pataikė visus keturis mestus tritaškius.

Klaipėdiečiai susitikimą pradėjo spurtu 14:2 ir iškart įgavo dviženklį pranašumą. Žvėriškai susitikimą pradėjęs „Neptūnas“ po pirmųjų 10 minučių turėjo jau 13 taškų persvarą (31:18).

Nesuglumę „Juventus“ krepšininkai antrajame kėlinyje sugebėjo pasivyti varžovus ir sumažinti savo atsilikimą iki keturių taškų (40:44).

„Nevėžis“ sėkmingai pradėjo ir antrąją rungtynių dalį ir prieš lemiamą ketvirtį turėjo 15 taškų persvarą – 77:62.

Uteniškiai ketvirtajame kėlinyje ginklų sudėti nesiruošė ir jį pradėjo spurtu 12:4 ir priartėjo iki septynių taškų (74:81).

Pavyzdinį puolimą demonstravę klaipėdiečiai išsaugojo koncentraciją, o likus žaisti pustrečios minutės komandas ir vėl skyrė 13 taškų – 94:81. Per likusį laiką „Juventus“ ekipai išsigelbėti nepavyko.

Gerai iš toli atakavęs „Neptūnas“ pataikė 11 tritaškių iš 21 (52 proc.). Pataikymu iš trijų taškų zonos skųstis negalėjo ir „Juventus“, kuri tai darė net taikliau ir iš 17 bandymų pataikė 10 (58 proc.).

„Neptūno“ trenerių štabas tik prieš pat rungtynes sužinojo, kad komandai padėti negalės Lorenzo Williamsas, kuris jautė pėdos skausmus.

„Manau, kad šią pergalę iškovojome daugiausiai gero puolimo dėka, – po susitikimo pripažino „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Padarėme 17 klaidų, varžovai antrais šansais pelnė 21 tašką ir tik pažiūrėjęs į statistiką turbūt būčiau sakęs, kad neįmanoma tokių rungtynių laimėti. Bet pasirodo, kad įmanoma.“

„Atvažiavome su neblogu nusiteikimu, komandoje nuotaikos puikios, bet man šiandien trūko legionierių, – po pralaimėjimo pripažino „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Atrodo juos labiau paveikė Velykos, nors jie jų net nešventė namuose. Legionierių tikrai labiausiai trūko.“

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 21 (7 atk. kam., 29 naud. bal.), Deividas Gailius 17 (3/6 trit., 5 atk. kam.), Osvaldas Olisevičius 12 (6/7 dvit.), Tomas Delininkaitis (3/6 trit.) ir Jerai Grantas po 11, Laimonas Kisielius 10.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius (4/4 trit.) ir Dovis Bičkauskis (3/5 trit.) po 17 , Vaidas Čepukaitis 14, Martinas Gebenas ir Tomas Dimša po 11.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner