M. Girdžiūno šou padovanojo „Rytui“ pratęsimą ir pergalę prieš „Šiaulius“
LKL/BNS nuotr.

M. Girdžiūno šou padovanojo „Rytui“ pratęsimą ir pergalę prieš „Šiaulius“

Author: LKL.lt
2019-03-16

   Pagreitį įgavę bei iš „Betsafe-LKL“ dugno pakilę „Šiauliai“ (5-20) metė rimtą iššūkį ir vieniems čempionato favoritų, tačiau išsivežti pergalę iš sostinės sutrukdė karjeros benefisą surengęs Mindaugas Girdžiūnas.

Spindėjęs M. Girdžiūnas išplėšė pratęsimą, o jame atvedė Vilniaus „Rytą“ (18-6) ir į pergalę. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai kovingai nusiteikusius svečius iš Saulės miesto palaužė 100:96 (27:24, 19:25, 21:18, 23:23, 10:6).

Geriausias karjeros rungtynes sužaidęs M. Girdžiūnas užfiksavo „Betsafe-LKL“ sezono rezultatyvumo ir tritaškių rekordus įmesdamas 37 taškus (5/9 dvitaškiai, 7/8  tritaškiai, 6/6 baudos). Įžaidėjo pasirodymas įvertintas 37 naudingumo balais.

Ankstesnis buvusio Klaipėdos „Neptūno“ įžaidėjo karjeros rezultatyvumo rekordas, užfiksuotas 2017 metais, buvo 25 taškai. Jo naudingumo rekordas iki šiol siekė 31 naudingumo balą.

Viso susitikimo metu atkakliai į atlapus šeimininkams kibę „Šiauliai“ ketvirtojo kėlinio viduryje dar pirmavo 82:75, bet penki iš eilės M. Girdžiūno taškai paskutinę minutę išlygino rezultatą 88:88.

Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti 12 sekundžių Arminas Urbutis dvitaškiu išvedė šiauliečius į priekį 90:88, bet priešpaskutinę sekundę sudėtingą dvitaškį iš po krepšio įmetęs M. Girdžiūnas išplėšė pratęsimą – 90:90.

Įsisiautėjęs „Ryto“ gynėjas nemažino apsukų ir pratęsime. Jo pradžioje 30-metis pelnė dar 7 taškus, kurių dėka 99:91 atitrūkęs sostinės klubas nebepaliko varžovams vilčių išsikapstyti.

„Galima pasakyti, kad praėjome šalia rungtynių. Nesupratau, kur buvo galvos, – po pergalės sakė D. Adomaitis, – Galima kalbėti apie jaunus žaidėjus, bet šiandien patyrę krepšininkai, kurie turi duoti, praėjo šalia rungtynių. Todėl toks rezultatas. 

Čia mano atsakomybė kaip trenerio, gal neteisingi žodžiai, gal neteisingai dirbome treniruotėse. Žiūrėsime, taisysime. Mindaugas buvo fantastinis, jis laimėjo mums rungtynes. Mes žinome jį, gal kartais jis pats nesupranta, kokį potencialą turi puolime.“ 

Į priekį vilniečius vedę M. Girdžiūnas, Eimantas Bendžius, Martynas Echodas ir Arnas Butkevičius kartu sudėjus surinko net 87 iš 100 klubo taškų. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 20 taškų pelnęs Antanas Udras.

„Šiaulių“ krepšininkai žaidė vos aštuoniese ir net šeši iš jų surinko dviženklį taškų skaičių.

„Džiaugiuosi vyrais, džiaugiuosi tuo, kaip jie kovojo. Apmaudu, jog pralaimėjome, – po rungtynių sakė „Šiaulių“ vairininkas Antanas Sireika, – Maniau, jog didžiausia problema bus Artiomas Parachovskis. Kažkiek jį sustabdėme, bet metikų ne. Sunku su tokia komanda, turėjome visus šansus, bet jėgų pritrūko dar iki pratęsimo. Galėjome sužaisti gudriau.“ 

Vilniaus ekipa visą likusį sezoną yra priversta žaisti be sunkią traumą patyrusio kapitono Chriso Kramerio. Sekmadienį į Lietuvą atvyks jį pavaduosiantis naujokas Derekas Needhamas.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 37 (7/8 trit.), Eimantas Bendžius 22 (5/8 trit.), Martynas Echodas 18, Arnas Butkevičius 10, Artiomas Parachovskis 6 (8 atk. kam.).

„Šiauliai“: Antanas Udras 20, Ignas Vaitkus 16, Benas Griciūnas 15, Karolis Lukošiūnas 14, Evaldas Šaulys 13, Arminas Urbutis 11, Kristupas Žemaitis 6.
 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner