Sezono rungtynes sužaidęs M. Echodas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Sezono rungtynes sužaidęs M. Echodas – savaitės MVP

Author: LKL.LT
2019-03-04

Puikias rungtynes Pasvalyje sužaidęs ir Vilniaus „Rytą“ į dar vieną pergalę atvedęs Martynas Echodas tapo naudingiausiu „Betsafe-LKL“ savaitės krepšininku.

Puolėjas akistatoje su „Pieno žvaigždėmis“ surinko 19 taškų ir pasiekė geriausią asmeninį sezono rodiklį. M. Echodas taip pat atkovojo 10 kamuolių (pakartotas asmeninis sezono rekordas) ir surinkęs 32 naudingumo balus surengė geriausią asmeninį šio sezono pasirodymą.

Vilniečiai rungtynes laimėjo 99:83.

Prieš tai geriausias centro pasirodymas įvyko lapkričio viduryje, akistatoje su „Nevėžiu“, kuomet aukštaūgis surinko 14 taškų ir užfiksavo 26 naudingumo balus.

Aukštaūgiui pastarosios kelios savaitės buvo tikrai sėkmingos – iškovota „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurė, su Lietuvos rinktine laimėtos dvejos rungtynės atrankoje į FIBA Pasaulio taurę, o praėjusią savaitę galingas jo dėjimas buvo išrinktas gražiausiu vasario mėnesio lygos epizodu.

M. Echodui naudingiausiųjų savaitės žaidėjų penketuke draugiją sudaro dar keturių ekipų atstovai – Jamaras Wilsonas („Lietkabelis“), Evaldas Šaulys („Šiauliai“), Arnas Labuckas („Skycop“) ir Brandonas Daviesas („Žalgiris“).

Įžaidėjo vietą penketuke užima Panevėžio komandos atakų organizatorius J. Wilsonas, praėjusią savaitę sužaidęs dvejas rungtynes. 

Tiesa, verta pabrėžti, jog pirmoji dvikova sėkmingiau susiklostė tiek jam, tiek ir jo ekipai – išvykos akistatoje su „Nevėžiu“ jis pelnė 20 taškų ir surinko 27 naudingumo balus, o jo komanda iškovojo pergalę 97:80.

Blankesnes rungtynes Suomijos rinktinės krepšininkas sužaidė sekmadienį namų arenoje su Utenos „Juventus“. Čia jis įmetė 14 taškų ir sukaupė 13 naudingumo balų, o „Lietkabelis“ svečiams rungtynes pralaimėjo 74:89.

J. Wilsonas šiose dviejose rungtynėse rinko vidutiniškai po 20 naudingumo balų ir taip užsitarnavo vietą naudingiausiųjų penketuke.  

Čia jam kompaniją palaiko ir dar vienas Kėdainiuose solidžiai sužaidęs krepšininkas – „Šiaulius“ į ketvirtąjį laimėjimą vedęs E. Šaulys. 

Šis dvikovoje su „Nevėžiu“ surinko 21 tašką (3/5 tritaškių), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus, o jo komanda iškovojo svarbią pergalę 85:76 ir su tiesioginiais konkurentais susilygino pergalėmis.

Krašto puolėjo poziciją penketuke užima geriausias sezono rungtynes sužaidęs „Skycop“ atstovas A. Labuckas.

Kovingose ir įtemptose rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ A. Labuckas gerino asmeninius sezono rekordus surinktų taškų (19), pataikytų tritaškių (4) , atkovotų kamuolių (11) ir sukauptų naudingumo balų (22) grafose. 

Prieniškiai namuose per pratęsimą triumfavo 83:82.

Naudingiausiųjų penketuką užbaigia Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas B. Daviesas.

Amerikietis Klaipėdoje sužaidė dar vienas solidžias rungtynes (22 taškai ir 24 naudingumo balai), tačiau jo komanda dar kartą neprilygo „Neptūnui“ – 71:81.

Verta paminėti, jog kauniečių centras gerai pasirodė ir paskutinėje komandų tarpusavio akistatoje sausio pradžioje (17 taškų, 7 atk. kamuoliai, 6 rez. perdavimai ir 31 naud. balas), tačiau uostamiesčio atstovai triumfavo ir tada – per du pratęsimus buvo laimėta 98:93.  

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner