17 taškų deficitą panaikinę „Skycop“ krepšininkai namuose per pratęsimą įveikė „Dzūkiją“
LKL/BNS nuotr.

17 taškų deficitą panaikinę „Skycop“ krepšininkai namuose per pratęsimą įveikė „Dzūkiją“

Author: LKL.LT
2019-03-02

Solidžiai po rinktinių pertraukos į „Betsafe-LKL“ pirmenybes grįžo Prienų „Skycop“ (8/14) krepšininkai, kovingose ir permainingose rungtynėse iškovoję svarbią pergalę.

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose per pratęsimą 83:82 (18:15, 11:24, 27:14, 20:23, 7:6) nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ (7/15) komandą ir aplenkė ją turnyro lentelėje.

Šiuo laimėjimu prieniškiai nutraukė nesėkmingą seriją – prieš tai lygoje buvo pralaimėta 4 sykius iš eilės, o paskutinė pergalė iškovota dar sausio viduryje prieš tą pačią „Dzūkiją“.

Prie „Skycop“ pergalės labiausiai prisidėjo ne vieną asmeninį sezono rekordą pagerinęs Arnas Labuckas. Šis pasiekė geriausius rezultatus pelnytų taškų (19), atkovotų kamuolių (11) , pataikytų tritaškių (4) bei surinktų naudingumo balų (22) grafose.

Tuo tarpu svečių neišgelbėjo ir solidus komandos lyderio Keremo Kanterio žaidimas.

Vasario mėnesio lygos MVP pelnė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 17 naudingumo balų.

Lygiai besiklosčiusiame ketvirtajame kėlinyje rezultatas visą laiką buvo apylygis, o iškovoti pergalę progų turėjo abi komandos – likus žaisti kelias sekundes Vytenis Lipkevičius pataikė tik vieną baudą iš dviejų ir paskutinės atakos progą paliko alytiškiams. Tačiau šie metimo nerealizavo ir rungtynės persikėlė į pratęsimą – 76:76.

Čia komandos taškus rinko sunkiai ir rezultatas ilgai buvo lygus – 81:81. Galų gale rungtynių laimėtoją nulėmė baudos metimai – likus žaisti mažiau nei minutę tik vieną pataikė alytiškių gynėjas Martynas Sušinskas, o į tai dviem taikliomis baudomis atsakė šios dienos prieniškių lyderis A. Labuckas – 83:82. Paskutinės svečių atakos metu jiems suregzti tikslaus puolimo nepavyko – Pauliaus Danisevičiaus metimas buvo blokuotas.

Rungtynių atkaklumą rodo ir skaičiai – pirmaujanti komanda keitėsi 14 kartų.

„Skycop“: A. Labuckas (11 atk. kam, 4/7 tritaškių) – 19, Martynas Gecevičius – 17, Žygimantas Janavičius – 11, Darjušas Lavrinovičius – 9;

„Dzūkija“: K. Kanteris (9 atk. kam.) – 17, Elijah Brownas – 14, Dominykas Domarkas – 13, Paulius Petrilevičius (9 atk. kam) – 12, P. Danisevičius – 11;

Po laimėjimo V. Šeškus džiaugėsi savo auklėtinių kova.

„Pagaliau baigėsi tos mūsų atostogos, bet po tokių rungtynių negalima daryti kažkokių išvadų. Visgi komanda buvo kiek išbalansuota, bet svarbiausia yra pergalė. Kažkur padarėme klaidų, bet manau, jog visi aikštelėje pabuvę žmonės kovojo, o tai yra svarbiausia. 

Ši pergalė mums labai svarbi ir psichologiškai, nes šiuo metu žaidžiame tik su vienu tikru sunkiuoju krašto puolėju, tai žiūrėsime, galbūt turėsime ir pastiprinimo.“

Tuo tarpu alytiškių strategas Andrejus Urlepas pripažino, jog tai buvo lygių varžovų susitikimas.

„Visų pirma reikia pasveikinti Prienus. Antrame kėlinyje susikūrėme didelę persvarą, bet leidome jiems spurtuoti ir grįžti į rungtynes. Dvikovos pabaigoje laimėti galėjo abi komandos. Mes savo metimus prametėme, jie pataikė, dėl to ir laimėjo.“

Rungtynių starte nei viena komanda ilgą laiką nesugebėjo susikurti didesnės persvaros. Šeimininkai bandė atitrūkti, tačiau jiems to padaryti neleido sėkmingas K. Kanterio žaidimas – turkas puolime ilgą laiką tempė alytiškius ir po pirmo kėlinio jų deficitas buvo tik 3 taškai – 15:18.

Antrame ketvirtyje svečiai anksti pasiuntė varžovus į nokdauną ir naudodamiesi oponentų klaidomis bei netaikliais metimais susikūrė 17 taškų pranašumą – 39:22. Nepaisant to, prieniškiai kėlinio pabaigoje atsitiesė ir į didžiąją pertrauką išėjo atsilikdami mažesniu, dešimties taškų skirtumu – 29:39. 

Po pertraukos šeimininkai tęsė sėkmingą atkarpą ir netrukus išsiveržė į priekį – 47:43. Dzūkai rezultatą vienu metu buvo išlyginę (50:50), tačiau Mindaugo Lukauskio tritaškis paskutinėmis kėlinio sekundėmis leido „Skycop“ į paskutinį ketvirtį žengti turint persvarą – 56:53.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner