Karalienės taurės finale – Vilniaus ir Kauno kaktomuša: „Šių dviejų miestų priešpriešą krepšinyje žino visi“
Photo: V. Petrikas

Karalienės taurės finale – Vilniaus ir Kauno kaktomuša: „Šių dviejų miestų priešpriešą krepšinyje žino visi“

Author: moterulyga.lt
2019-02-15

Vilniaus „Kibirkštis“ ir Kauno „Aistės-LSMU“ jau šeštadienį stos į kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus – Karalienės taurės. Dvi stipriausios MultiGyn Moterų lygos komandos po pirmųjų dviejų varžybų ratų mūšį „Siemens“ arenoje pradės 12.30 val., o jį tiesiogiai transliuos DELFI TV. 

Šie klubai šį sezoną tarpusavyje kovojo tris sykius: pirmus du kartus nugalėjo „Kibirkštis“, o paskutinį – charakterį pademonstravusios „Aistės-LSMU“, tuo pačiu ir nutraukusios vilniečių 10-ies pergalių seriją. Nedaug trūko, jog kaunietės savo oponentes įveiktų dar antrojo rato mače, tačiau tuomet vilnietės išnešė sveiką kailį per antrą pratęsimą.

Vienos iš „Kibirkšties“ lyderių Gabijos Meškonytės teigimu, ne mažiau atkaklesnės ir aršesnės kovos galima tikėtis šioms ekipoms besikaunat dėl titulo.

„Tokios svarbos rungtynėse dažniausiai viską lemia detales, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ pabrėžė G. Meškonytė. – Kiekvienas atkovotas ar perimtas kamuolys, rezultatyvus perdavimas reiškia labai daug. Aišku, turime susitvarkyti su Daugile Šarauskaite, pristabdyti jų prasiveržimus ir neleisti įsimėtyti snaiperėms. 

„Kidy Tour“ KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 16 d. (šeštadienis)
12.30 val. „Karalienės taurės“ finalas
15.10 val. Pirmas pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
17.30 val. Antras pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Vasario 17 d. (sekmadienis)
11 val. „LKL ateities taurės“ finalas
14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
16.15 val. „LKL snaiperis 2019“
17.40 val. Finalas (pertraukėlėse – metimai dėl 100 tūkst. eurų 
ir dėl naujo „Mercedes-Benz“)
Bilietus į renginį platina TIKETA

Moterų lygoje ir mūsų, ir jų komanda turi ambicijų užimti pirmą vietą, dėl to ir kova vyksta taškas į tašką. Taip pat ta dvikova tarp Vilniaus ir Kauno, šių dviejų miestų priešpriešą krepšinyje žino visi.“

Papildomo pasitikėjimo po pergalės prieš „Kibirkštį“ prieš šį finalą įgijusios „Aistės-LSMU“ trykšta ambicijomis dar kartą sostinėje įveikti šiuo metu Lietuvoje pirmaujančias vilnietes ir pirmąsyk nuo 2012 metų, kai veiklą nutraukė Kauno „VIČI-Aisčių“ klubas, parvežti Kauno miestui čempionų titulą. 

„Sekasi gerai, ruošiamės intensyviai. Norime visus taškus sudėti ant „i“, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ kalbėjo „Aisčių-LSMU“ puolėja Kristė Druskytė. – O pagrindiniai akcentai tai: kovingumas, atsidavimas 110 proc., tikėjimas komanda, treneriu ir žaidimo sistema iki paskutinės kėlinio minutės.

Nenuvertinant „Kibirkšties“ komandos, mes į kiekvienas rungtynes eidavome tikėdamos, jog galime jas įveikti. Paskutinės rungtynės tai tik parodo, kad galime su jomis žaisti ir jas nugalėti. Tačiau tai tikrai pareikalaus didelių pastangų, atsidavimo, charakterio, tikėjimo bei šalto proto.“

G. Meškonytė buvusios komandos draugės D. Šarauskaitės faktorių išskyrė ne veltui. Po jos sugrįžimo rungtyniauti į Lietuvą ir po Naujųjų metų prisijungus prie Kauno komandos, „Aistės-LSMU“ laimėjo šešis kartus paeiliui. Vidutiniškai po 17,8 taško, 12 atkovotų kamuolių ir 29,3 naudingumo balo statistiką fiksuojančiai 22-ejų vidurio puolėjai laurus kabino ir K. Druskytė.

„Manau, pagrindinė priežastis yra tai, jog Daugilė papildė bei sustiprino mūsų komandą. Tai pridėjo daugiau variacijų puolimo atžvilgiu. Ir, žinoma, Daugilė gerai užkamšo gynybos skyles. Aišku, taip pat galiu drąsiai teigti, kad komanda įgavo tikrai gerą formą ir kiekviena iš mūsų yra labai svarbi komandos dalis. Tik visų panų dėka kovosime dėl pirmojo šio sezono trofėjaus“, – komentavo „Aisčių-LSMU“ vedlė. 

Tuo metu „Kibirkšties“ ekipai 2019-ųjų metų pradžia klostosi ne taip, kaip praėjusių metų pabaigoje. Valdo Gecevičiaus auklėtinės šiuos kalendorius metus pradėjo pralaimėjimu Baltijos čempionato mače su Rygos „Stradina Universitate“, kuriai dar kartą nusileido antradienį sostinėje vykusiame susitikime. Apskritai „Kibirkštis“ šiemet laimi kas antrą mačą – per septynerias rungtynes buvo patirtos 4 nesėkmės.

„Po Naujųjų metų šiek tiek praradome savo žaidimo ritmą, – pažymėjo G. Meškonytė. – Nemažai žaidėjų buvo traumuotos ar sirgo. Tokie dalykai visada išbalansuoja komandą. Žaisti namuose visada smagiau. Jeigu sirgaliai palaiko, tai suteikia dar daugiau energijos. To tikimės ir šeštadienį.“

Bilietus į Karalienės taurės finalą platina TIKETA.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner