Paskutiniai bilietai į „Kidy Tour“ KMT finalo ketvertą: karštas Aukštaitijos derbis bei formalumas Kaune
LKL / BNS nuotr.

Paskutiniai bilietai į „Kidy Tour“ KMT finalo ketvertą: karštas Aukštaitijos derbis bei formalumas Kaune

Author: LKL.LT
2019-02-13

„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte liko vienas nežinomasis – kuri Aukštaitijos ekipa taps ketvirtąja dalyve Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame renginyje?

Panevėžio „Lietkabelis“ turi įgijęs 10 taškų persvarą, tačiau sulbinamą formą demonstruojančios Pasvalio „Pieno žvaigždės“ yra laimėjusios net 9 iš 10 pastarųjų mačų „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Šį vakarą vyks ir Kauno „Žalgirio“ bei „Šiaulių“ mačas, tačiau jame komandos spręs kitus uždavinius, nes bilietą į finalo ketvertą kauniečiai jau praktiškai turi savo kišenėje.

Pirmajame susitikime daugkartiniai „Betsafe–LKL“ čempionai lygos autsaiderę įveikė net 43 taškų persvara (104:61), tad atsakomoji dvikova bus tik formalumas.

„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
1-os ketvirtfinalio rungtynės
Sausio 2 d. 68:78 D pora: „Pieno žvaigždės“–„Lietkabelis“
Sausio 15 d. 61:104 A pora: „Šiauliai“–„Žalgiris“
2-os ketvirtfinalio rungtynės
ŠIANDIEN 18 val. A pora: „Žalgiris“–„Šiauliai“
ŠIANDIEN 20 val. D pora: „Lietkabelis“–„Pieno žvaigždės“
Finalo ketvertas Vilniaus„Siemens“ arenoje
Šeštadienis 15.10 val. I pusfinalis
Šeštadienis 17.30 val. II pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Sekmadienis Rungtynės dėl 3 vietos ir finalas

Šiemet ketvirtfinalių etape komandos žaidžia dvejas rungtynes namie ir išvykoje, į finalo ketvertą iškops geresnį taškų santykį po dviejų susitikimų turėsianti ekipa.

Abejos rungtynės šį vakarą bus transliuojamos per LRT PLIUS kanalą. „Žalgirio“ ir „Šiaulių“ dvikova startuos 18 val., tuo metu „Pieno žvaigždės“ su „Lietkabeliu“ ginklais surems 20 val.

„Žalgiris“ siekia pratęsti sėkmingą istoriją „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurėje – kauniečiai šiame turnyre triumfavo pastaruosius du kartus.

„Svarbiausia, kad išvengtume traumų ir visi žaidėjai būtų pasiruošę savaitgalio kovoms 100 proc., – tinklalapiui LKL.lt sakė Š. Jasikevičiaus asistentas Tomas Masiulis. – Bus dvejos rungtynės per 2 dienas, tad reikės stengtis išlaikyti balansą.

Žiūrime į kiekvieną varžovą, turime jam būti visiškai pasiruošę.

Suprantame, kad esame turnyro favoritai, bet reikia tą įrodyti. Visos komandos norės žaisti su mumis, nes neturės, ko prarasti. Jei būsime nenusiteikę, galime būti nubausti. Gali būti netikėtumo faktorių, nes tik vienas mačas lemia viską.“

Vakar „Žalgiris“ bendru sutarimu išsiskyrė su vilčių nepateisinusiu įžaidėju Derricku Waltonu, tačiau likę 15 krepšininkų yra pasiruošę žaisti. Treneris Š. Jasikevičius spręs, kurių trijų žaidėjų neregistruoti ir skirti jiems poilsio.

Šiauliečiai į Kauną vyksta su užduotimi gerinti žaidimą. Saulės miesto ekipa įpusėjus trečiajam „Betsafe–LKL“ ratui vis dar užima paskutinę poziciją čempionate – 3 pergalės ir 19 pralaimėjimų. Nuo 9-oje vietoje esančio Kėdainių „Nevėžio“ Antano Sireikos auklėtinius skiria tik pergalė, o nuo atkrintamųjų – 4 pergalės.

„Visada sakiau ir visada sakysiu: kiekvienos rungtynės yra svarbios, nes mes turime savo užduotis, – tinklalapiui LKL.lt teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Nereikia svajoti apie finalo ketvertą, bet negalime nuleisti rankų.

Mes keliame uždavinį pagerinti žaidimą, o dvikovos su „Žalgiriu“ tam yra geriausia proga. Žaidimas prieš geriausią lygos komandą yra geriausia įmanoma patirtis mums.“

„Žalgiris“ šeštadienį vyksiančiame pusfinalyje lauks „Lietkabelio“ ir „Pieno žvaigždžių“ poros nugalėtojos.

Pirmajame susitikime Pasvalyje panevėžiečiai triumfavo 10 taškų persvarą (78:68), nors vienu metu buvo atitrūkę net per 23 taškų atstumą.

Po šio „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimo sekė šešių pergalių serija „Betsafe–LKL“ čempionate. 

„Džiaugiamės pergalių serija, bet ji dvikovoje su „Lietkabeliu“ nieko nelems, nes tai nauja istorija, – tinklalapiui LKL.lt teigė „Pieno žvaigždžių“ vairininkas G. Petrauskas. – Turime viską įrodyti iš naujo.

Pagrindinis dvikovos akcentas yra sužaisti geriausią įmanomą mačą, siekti pergalės nežiūrinti į taškų skirtumą. Manau, kad didesnius šansus žengti į kitą etapą turės ta komanda, kuriai pavyks primesti savo žaidimą varžovams.“

Nors „Pieno žvaigždės“ pastaruoju metu žaidžia kaip ant sparnų, lengvos pergalės tikėtis „Cido“ arenoje jiems būtų naivu.

„Lietkabelis“ žūtbūt siekia trečius metus paeiliui kautis dėl „Kidy Tour“ KMT apdovanojimų. Pernai Ramūno Butauto vedini panevėžiečiai iškovojo bronzos medalius, užpernai Kazys Maksvytis „Lietkabelį“ nuvedė iki finalo ir antrosios vietos jame.

Nenadas Čanakas nori pakartoti pirmtakų sėkmę, o tai atsispindi ir auklėtinių žaidime pastaruoju metu – panevėžiečiai FIBA Čempionų lygoje bei „Betsafe–LKL“ pirmenybėse yra iškovoję tris pergales iš eilės.

„Laukia svarbiausios sezono rungtynės, – prieš artėjantį mačą sakė N. Čanakas. – Norime dalyvauti finalo ketverte Vilniuje, tačiau žaisime su komanda, kuri dabar rungtyniauja ypatingai gerai. Treneris G. Petrauskas daro gerą darbą ir dabar jo komanda žaidžia puikiai. Laukiu sunkių rungtynių.“

„Kidy Tour“ KMT finalo ketvertas savaitgalį vyks Vilniuje, „Siemens“ arenoje, o bilietus į renginį platina TIKETA.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner