D. J. Seeley vedamas „Rytas“ palaužė „Juventus“ ir žengė į „Kidy Tour“ KMT pusfinalį
LKL/BNS nuotr.

D. J. Seeley vedamas „Rytas“ palaužė „Juventus“ ir žengė į „Kidy Tour“ KMT pusfinalį

Author: LKL.LT
2019-02-12

D. J. Seeley vedama Vilniaus „Ryto“ komanda tapo antrąja „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio dalyve.

Po pirmojo tarpusavio mačo dviejų taškų persvarą turėję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje darkart nelengvai palaužė Utenos „Juventus“ klubą – 76:65 (20:13, 11:19, 18:20, 27:13).

Pusfinalyje, kuris šeštadienį prasidės 17.30 val., „Rytas“ susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“, nugalėjusiu Prienų „Skycop“. Finalo ketvertas vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, bilietus platina TIKETA.

„Rytas“ susitikimą buvo pradėjęs sėkmingiau ir dar pirmajame kėlinyje turėjo dviženklę persvarą (20:10), tačiau puolimą atgaivinusi „Juventus“ greitai panaikino deficitą ir po Dovio Bičkauskio tritaškių jau pirmavo 32:28.  

Šeimininkus po pertraukos nuolat užvedinėjo Tomo Dimšos metimai ir geras darbas gynyboje. Tačiau kuomet Mindaugo Girdžiūno ir Arno Butkevičiaus taškai rezultatą išlygino (46:46), „Juventus“ į tai reagavo vėl perimdama iniciatyvą.

Paskutinio kėlinio metu D. J. Seeley vedė į priekį „Rytą“ ir tai leido palaikyti lygų rezultatą (61:61), o svarbūs Arciomo Parachouskio taškai vilniečiams suteikė 3 taškų persvarą – 68:65.

Liko jau mažiau nei dvi minutės, per kurias „Juventus“ atakos strigo, o Chriso Kramerio ir Eimanto Bendžiaus metimai tik galutinai įtvirtino „Ryto“ pergalę.

D. J. Seeley iš viso prie pergalės pridėjo 27 taškus.  „Ryto“ komandai taip pat 13 taškų pelnė Ch. Krameris, 11 – A. Butkevičius (9 atk. kam.), 8 – A. Parachouskis (10 atk. kam.).

„Juventus“ gretose 18 taškų pasižymėjo Karolis Guščikas (7 atk. kam.), 12 pelnė T. Dimša, 11 – D. Bičkauskis (7 atk. kam., 5 rez. perd.), 8 – Arvydas Šikšnius.

Dainius Adomaitis pasidžiaugė gera savo komandos gynyba.

„Sveikinimai komandai už charakterį ir gerą gynybą. Ko laukėme, tą ir gavome: visada sunku žaisti Utenoje, nes „Juventus“ gerai žaidžia namie. Dėl gynybos tik vienas dalykas: varžovai pavojingi, turėdami antrų šansų – to sutvarkyti nepavyko. O puolime norisi svyravimo mažiau.

D.J.Seeley sužaidė fantastines rungtynes, bet jis toks yra“, – kalbėjo „Ryto“ treneris.

„Juventus“ treniruojantis Žydrūnas Urbonas pripažino, kad D. J. Seeley individualiai nusprendė mačo baigtį.

„Esu dėkingas vyrams už atsidavimą ir išpildymą visko, ką buvome susitarė. Buvome verti eiti toliau. Mums trūko žaidėjų rotacijoje, nes ir Gainesas ir Zacharovas buvo „out’e“. Jie bandė būti didvyriais ir atnešti pergalę. Bet man nereikia jos atnešti – reikia žaisti, ką esame susitarę“, – kalbėjo treneris.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner