„Rytas“ per plauką išsigelbėjo nuo pralaimėjimo Kėdainiuose
LKL/BNS nuotr.

„Rytas“ per plauką išsigelbėjo nuo pralaimėjimo Kėdainiuose

Author: LKL.LT
2019-02-08

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse Vilniaus „Rytas“ (16/5) iškovojo sudėtingą pergalę ir svečiuose 75:74 (19:16, 14:16, 25:20, 17:22) atsilaikė prieš Kėdainių „Nevėžį“ (4/17).

Pergalę Kėdainių komandai galėjo išplėšti Regimantas Miniotas, kuomet liko 2,2 sekundės, tačiau sudėtingas metimas iš vidutinio nuotolio tikslo nesiekė.

Pirmajame kėlinyje po puikaus „Ryto“ starto komandas skyrė 11 taškų (12:1), bet deficitą „Nevėžis“ panaikino dar iki ketvirčio pabaigos. Po ilgosios pertraukos sostinės ekipa ir vėl pabandė atitrūkti: iš pradžių surengė spurtą 10:0, o vėliau dar saugiau jaustis galėjo ketvirtame kėlinyje – 70:58. Vis tik penki Valdo Vasyliaus taškai iš eilės privertė Dainių Adomaitį prašyti pertraukėlės.

Gabrielius Maldūnas leido „Nevėžiui“ laikyti intrigą (67:73), o svarbų metimą, likus pusantros minutės, pataikė ir Adonte Parkeris – 69:73. Šeimininkai toliau mažino deficitą po Zaido Hearsto taškų (71:73), o į Arciomo Parachouskio dėjimą tritaškiu atsakė R. Miniotas – 74:75.

Baltarusiui buvo fiksuotas 3 sekundžių pažeidimas, o galiausiai „Nevėžis turėjo 2,2 sek. išplėšti pergalei, tačiau R. Minioto metimas iš vidutinio nuotolio tikslus nebuvo.

„Nevėžyje“ debiutavęs Zaidas Hearstas per 28 minutes pasižymėjo 8 taškais (4/9 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.), 2 atkovotais kamuoliais, tiek pat rezultatyvių perdavimų. Taip pat jis išprovokavo 2 pražangas bei tiek pat kartų prasižengė ir surinko 5 naudingumo balus.

Praeitame Europos taurės mače susižeidęs D.J. Seeley šįkart „Rytui“ padėti negalėjo.

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 16 (4/5 trit.), Arciomas Parachouskis (8 atk. kam.) ir Rokas Stipčevičius – po 13, Arnas Butkevičius ir Eimantas Bendžius – po 12, Deividas Sirvydis 5.

„Nevėžis“: Regimantas Miniotas (7 atk. kam.) ir Adonte Parkeris (6 rez. perd.) – po 12, Gintautas Matulis 11, Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) ir Zaidas Hearstas – po 9.

„Nevėžio“ strategas Darius Dimavičius sakė, kad apmaudu taip pralaimėti.

„Jei atvirai, nusibodo tokie neišnaudoti šansai. Pralaimėjome prieš du Lietuvos grandus paskutinėmis sekundėmis.  Smagu, kad vyrai sukovojo, bet tokiu atveju gal geriau gauti 20 taškų, nei vienu. Priešininkai atvyko silpnesnės sudėties, turėjome gerą šansą, tik kai kuriais momentais jie pataikė geriau tritaškius.

Kažkur mes pasimesdavome rotacijoje jiems centruojant, neatsirinkdavome, kuris yra metikas: eidavome padėti ne metikui, o metiką palikdavome laisvą. Gaila, neišėjo paskutinė ataka, nebuvo tokia, kaip planuota“, – kalbėjo jis.

Tuo tarpu Dainius Adomaitis turėjo pretenzijų jaunimui.

„Prieš dvi dienas visas emocijas palikome aikštelėje. Energijos šiandien mums trūko, atsirado atsipalaidavimas galvoje – tai visiškai psichologija. Nenuvertinant „Nevėžio“, kuris pastaruoju metu tikrai gerai žaidžia, viskas slypėjo energijoje, kurios jie turėjo daugiau.

Labiausiai piktas esu ant jaunimo. Planavome, kad jis žais ir nemažai minučių, tačiau minučių turi nusipelnyti. Turi žaisti pagal planą, kaip norime, žinoti derinius. Buvo truputį nesusipratimo“, – kalbėjo treneris.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner