Po emocingos pergalės „Ryto“ laukia išbandymas Kėdainiuose
LKL / BNS nuotr.

Po emocingos pergalės „Ryto“ laukia išbandymas Kėdainiuose

Author: LKL.lt
2019-02-08

Vilniaus „Rytas“ nepradėjus nė 48 valandoms po emocingos pergalės Europos taurės turnyre stoja į kovą nacionalinėse pirmenybėse.

„Rytas“ 18 val. pradės rungtynes Kėdainiuose su „Nevėžiu“ – su komanda, kuri žais pirmas rungtynes netekusi rezultatyviausio „Betsafe–LKL“ krepšininko.

„Aišku, Chauncey Collinso išvykimas sujaukė planus, – prieš rungtynes pripažino „Nevėžio“ treneris Darius Dimavičus. – Jis buvo prigijęs, buvo komandos ašis. Atvykęs naujas žaidėjas dar turi adaptuotis, treniravosi tik dukart. Vakar jis treniruotėse atrodė kaip kosmose, dar nesupranta mūsų žaidimo.“

„Nevėžis“ sutiko parduoti Ch. Collinsą Rusijos klubui, amerikietį pakeitė JAV ir Nigerijos pilietybę turintis Zaidas Hearstas.

Jis šį vakarą debiutuos „Betsafe–LKL“, rungtynes nuo 18 val. transliuos LKL.lt ir Fanseat.com (užsienyje).

Šios rungtynės vyks neįprastą dieną. „Nevėžis“ ir „Rytas“ susikaus penktadienį dėl Kėdainių arenos užimtumo – savaitgalį arenoje vyksta futbolo turnyras. Kitos 22-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynės vyks savaitgalį.

„Rytas“ į Kėdainius vyksta su emociniu pakilimu – trečiadienį tvirtai įveiktas Monako klubas ir iškovotas kelialapis į Europos taurės turnyro ketvirtfinalį.

„Trečiadienį atidavėme daug emocijų ir energijos, – pripažino Uvis Helmanis, „Ryto“ trenerio asistentas, paklaustas, ar emocinga pergalė gali pakišti koją šį vakarą. – Manau, kad tai – natūralus dalykas. Bet esame profesionalai ir turime būti pasirengę. Išnaudojome daug emocijų, nebuvo daug laiko atsigauti, bet rengėmės šioms rungtynėms kaip kiekvienoms kitoms ir privalome būti pasirengę.“

„Nevėžis“ rugsėjo pradžioje namie pralaimėjo „Rytui“ 10 taškų skirtumu (J. C. Fulleris 15 taškų / D. J. Seeley 23), antrajame rate lapkritį „Rytas“ namie nepaliko vilčių 100:61 (M. Girdžiūnas 17 / Ch. Collinsas 18).

„Praėjo daug laiko nuo pastarojo tarpusavio susitikimo ir daug kas pasikeitė, – pabrėžė U. Helmanis. – Jie neteko vieno geriausių žaidėjų, taigi bus visai kitokios rungtynės. Svarbiausia – sustabdyti jų greitą puolimą ir sėkmingai gintis vienas prieš vieną.“

„Rytas“ praėjusį savaitgalį namie 93:82 nugalėjo Utenos „Juventus“ (E. Bendžius 21), „Nevėžis“ per Ch. Collinso atsisveikinimo rungtynes 73:86 Alytuje pralaimėjo „Dzūkijai“ (Ch. Collinsas 20).

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner