Karjeros atkarpą žaidžiantis E. Bendžius atvedė „Rytą“ į pergalę prieš „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

Karjeros atkarpą žaidžiantis E. Bendžius atvedė „Rytą“ į pergalę prieš „Juventus“

Author: LKL.lt
2019-02-02

Puikią formą demonstruojantis Eimantas Bendžius sužaidė rezultatyviausias karjeros „Betsafe-LKL“ rungtynes, o jo vedamas Vilniaus „Rytas“ (15-5) nacionaliniame čempionate grįžo į pergalių kelią.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 93:82 (31:23, 20:21, 30:16, 12:22) sutriuškino Utenos „Juventus“ (8-13) krepšininkus.

Į pergalę sostinės klubą vedęs E. Bendžius pratęsė geriausią savo karjeros atkarpą. Per pastarąją savaitę rezultatyvumo rekordus Karaliaus Mindaugo taurėje (22 taškai) ir Europos taurėje (21) gerinęs snaiperis šįkart vėl pelnė 21 tašką.

Be to, E. Bendžius atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų.

13 tritaškių iš 30 (43 proc. taiklumas) pataikę vilniečiai bėgti į priekį pradėjo pirmojo kėlinio pabaigoje. Laimėję atkarpą 29:7 jie pradėjo triuškinti varžovus 46:26.

Nors iki pertraukos „Juventus“ sugebėjo prisivyti 44:51, trečiajame ketvirtyje šeimininkai vėl nutolo: spurtas 21:6 leido atstatyti triuškinantį pranašumą 76:53.

Prieš lemiamą ketvirtį 57:81 triuškinti svečiai nenuleido rankų – jie spurtavo 19:5 ir likus žaisti 5 minutes sumažino atsilikimą iki vienženklio skaičiaus 78:86.

Vis dėlto prisivyti dar labiau uteniškiams jau nebepavyko. „Rytas“ paskutiniosiomis minutėmis atsilaikė ir turnyrinėje lentelėje priartėjo prie pralaimėjusio, bet antroje vietoje išliekančio Klaipėdos „Neptūno“.

„Nuo labai gerai iki labai blogai – taip galima sakyti apie mūsų rungtynes. Momentais žaidėme puikiai, kol atkovojome kamuolius ir kontroliavome savo klaidas. Turime geriau skaityti situacijas, kai priešininkai daro kažką kitaip. Šiaip vyrai šaunuoliai“, – po mačo kalbėjo gerai nusiteikęs D. Adomaitis.

„Šįkart nebuvome verti pergalės taip, kaip buvome jos verti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynėse. Žinai savo žaidėjus bei prieš rungtynes matai, ar jie nori numirti dėl pergalės ir iškabinti varžovui visas įmanomas vietas nagais ir ragais. Šiandien to trūko“, – apgailestavo Žydrūnas Urbonas.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 21 (7 atk. kam.), Chrisas Krameris, Arnas Butkevičius ir Rokas Stipčevičius po 12, D.J. Seeley 11.

„Juventus“: Martinas Gebenas 17 (7 atk. kam.), Aleksandras Zacharovas 13, Tomas Dimša 12, Kenny Gainesas 9.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner