Kovoje dėl Karalienės taurės – Vilniaus ir Kauno akistata
Photo: moterulyga.lt (E. Šemiotas)

Kovoje dėl Karalienės taurės – Vilniaus ir Kauno akistata

Author: LKL.lt
2019-01-14

Nors Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ dar kovoja dėl kelialapių į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketvertą, jau aišku, kad renginyje bus Vilniaus ir Kauno krepšinio kaktomuša.

Šių miestų komandos varžysis dėl Karalienės taurės – pirmą kartą rengiamose rungtynėse žais dvi stipriausios Lietuvos moterų komandos.

Vilniaus „Kibirkštis“ jau anksčiau užsitikrino kelialapį į vasario 16 d. „Siemens“ arenoje vyksiančias rungtynes.

KMT finalo ketverto programa
Laikas Įvykis
Vasario 16 d. (šeštadienis)
12.30 val. „Karalienės taurė“
15.10 val. Pirmas KMT pusfinalis
17.30 val. Antras KMT pusfinalis
Vasario 17 d. (sekmadienis)
11 val. „LKL ateities taurė“
14 val. KMT rungtynės dėl 3 vietos
16.15 val. „LKL snaiperis 2019“
17.40 val. KMT finalas
Bilietus į renginį platina TIKETA

Savaitgalį prie MultiGyn Moterų lygos lyderių prisijungė Kauno „Aistės–LSMU“ krepšininkės – jos 70:42 pranoko Ukmergės „Vilkmergę“ ir užkirto joms kelią į Karalienės taurės turnyro finalą.

„Kibirkštis“ ir „Aistės–LSMU“ dėl taurės kovos prieš KMT pusfinalių susitikimus, rungtynes bus galima stebėti su dienos bilietu, juos platina TIKETA.

„Manau, jog „Karalienės taurė“ – geriausias dalykas, pastaruoju metu įvykęs Lietuvos moterų krepšinyje, – būsimomis rungtynėmis džiaugėsi „Aisčių–LSMU“ treneris Rokas Kondratavičius. – Manau, jog lyga priėmė gerą sprendimą sujungdama vyrų ir moterų turnyrus – tai turėtų padėti populiarinti merginų krepšinį. Merginos jausis ypatingai, gavusios progą sužaisti „Siemens“ arenoje.“

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras vyks vasario 16-17 dienomis Vilniuje, o rungtynės dėl Karalienės taurės duos pradžią šventei.

„Jau vien žaisti tokioje arenoje, tokioje atmosferoje merginoms reikš labai daug, – LKL.lt sakė „Kibirkšties“ treneris Valdas Gecevičius. – Džiugu, kad tokie renginiai yra derinami prie vyrų krepšinio renginių.

Finale bus tik vienos rungtynės, todėl nesinori nieko prognozuoti. Galima tik pasakyti, jog finale pelnytai žais geriausios šiuo metu Lietuvos moterų krepšinio komandos, o kas bus stipresnės – paaiškės aikštelėje.“

„Kibirkštis“ bus rungtynių favoritė – ji MultiGyn moterų lygoje per 8 rungtynes dar nepralaimėjo. „Aistės–LSMU“ iškovojusios 5 pergales ir žengia antros.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner