„Lietkabelis“ iššvaistė triuškinamą persvarą, bet priartėjo prie Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelis“ iššvaistė triuškinamą persvarą, bet priartėjo prie Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio

Author: H. Augustynas
2019-01-02

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa įrodė savo pranašumą prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir prieš atsakomąsias Karaliaus Mindaugo taurės rungtynes turės 10 taškų pranašumą.

23 taškų persvarą iššvaistęs „Lietkabelis“ ketvirtfinalio seriją pradėjo pergale 78:68 (19:18; 19:8; 16:18; 24:24). 

„Lietkabelį“ į pergalę atvedė 18 taškų pelnęs Simas Jasaitis bei 17 pridėjęs Paulius Valinskas.

„Pieno žvaigždžių“ gretose spindėjo Žygimantas Skučas, kuris surinko 14 taškų, perėmė 4 kamuolius ir blokavo 5 metimus.

„Šiuo metu išgyvename sunkų periodą, – teigė „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas. – Prieš rungtynes buvome nusiteikę taip, kad džiaugsimės bet kokia pergale. Visų rungtynių metu labai gerai gynėmės ir buvome įgiję 23 taškų persvarą. Tačiau dabar nesu patenkintas galutiniu rezultatu. Vis dėlto tai yra labai svarbi pergalė mums. Pademonstravome charakterį ir parodėme, kad galime žaisti gerą krepšinį.“

Kiek geriau rungtynes pradėjęs „Lietkabelis“ po pirmųjų 10 minučių turėjo minimalų pranašumą – 19:18. Vis dėlto itin gerai antrajame kėlinyje pradėję gintis panevėžiečiai per ketvirtį praleido tik 8 taškus ir į ilgąją pertrauką išėjo turint dviženklę persvarą (38:26).

Po pertraukos „Lietkabelis“ įgijo ir 16 taškų pranašumą (43:27), tačiau aikštės šeimininkai į tai atsakė spurtu 9:1 ir sumažino atsilikimą iki vienaženklio – 36:44.

Vis dėlto „Lietkabelis“ prieš ketvirtąjį kėlinį susigrąžino 10 taškų persvarą (54:44), o lemiamą ketvirtį pradėjo spurtu 13:0 ir pabėgo nepavejamai – 67:44. Rungtynių pabaigoje „Pieno žvaigždės“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 10 bei išsaugoti šansus pakovoti dėl vietos pusfinalyje Panevėžyje.

„Norėčiau atsiprašyti už tą nekokybišką krepšinį,– spaudos konferenciją pradėjo Gediminas Petrauskas. – Akivaizdžiai nepagavome ritmo. Neradome rimto tiek puolime, tiek gynyboje. Jeigu per pirmus du kėlinius dar nebuvome daug praleidę taškų, tai puolimas šiandien visiškai neveikė. Neradome nė vienos atkarpos, kad galėtume užsikabinti. Mes esame emocinga komanda, kuri žaidžia greitai. Tačiau šiandien visiškai nebėgome.“

Atsakomosios rungtynės Panevėžyje bus žaidžiamos vasario 13 d. Į pusfinalį žengs ekipa, kuri turės geresnį taškų santykį po dviejų susitikimų. 

„Pieno žvaigždės“: Žygimantas Skučas (4 per. kam., 5 blk., 24 n.b.) ir Yannickas Franke po 14, Tomas Lekūnas 13, Gytis Sirutavičius 12.

„Lietkabelis“: Simas Jasaitis 18 (4/8 trit.), Paulius Valinskas 17, Mindaugas Kupšas 14 (6 atk. kam.), Marko Čakarevičius 8 (10 atk. kam.).

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner