S. Jasaitis atvedė „Lietkabelį“ į pergalę Šiauliuose
LKL/BNS nuotr.

S. Jasaitis atvedė „Lietkabelį“ į pergalę Šiauliuose

Author: H. Augustynas
2018-11-10

Kaip reikiant atsinaujinęs Panevėžio „Lietkabelis“ sugebėjo išsivežti pergalę iš Saulės miesto ir palikti „Šiaulius“ be laimėjimų šiame sezone.

Nuostabiai rungtyniavę Simas Jasaitis bei Jamaras Wilsonas padėjo „Lietkabeliui“ 88:83 (26:20; 27:18; 16:22; 19:23) įveikti namuose rungtyniavusius „Šiaulius“.

„Džiaugiuosi, kad turiu tokius vyrus,“ – A. Sireika.

Rezultatyviausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs S. Jasaitis į Antano Sireikos ekipos krepšį sumetė 24 taškus bei realizavo 6 tritaškius iš 9. Jam puikiai talkino geriausias sezono rungtynes sužaidęs J. Wilsonas. Amerikietis pelnė 17 taškų ir surinko 28 naudingumo balus.

„Šiaulių“ ekipos neišgelbėjo be klaidų iš žaidimo atakavęs Antanas Udras, kuris pelnė 20 taškų (8/8 met.).

„Mano darbas buvo dabar toks, kad turėjau nueiti į rūbinę ir nuraminti vyrus, – kalbėjo A. Sireika. – Jokio pykčio, jokios agresijos negaliu rodyti. Aš pasakiau, kad esu dėkingas už jų kovą, už tai, kad sugrįžo į rungtynes. Reikėjo šiek tiek proto ar sėkmės ir viskas galbūt būtų pasibaigę kitaip. Jie suklydo pabaigoje, bet negaliu ant jų pykti. Aš nemačiau nė vieno tinginiaujančio žaidėjo. Aš jiems pasakiau, kad jiems tiesiog žinių pritrūko, o ne noro ar darbo. Džiaugiuosi, kad turiu tokius vyrus.“

„Lietkabelio“ krepšininkai dar po dviejų kėlinių turėjo 15 taškų pranašumą – 53:38, tačiau trečiajame kėlinyje jis ištirpo iki 6 (62:56).

Nors ketvirtajame kėlinyje „Šiauliai“ bandė kabintis varžovams į atlapus, „Lietkabelis“ po spurto 8:2 susigrąžino dviženklį pranašumą – 81:70. Vis dėlto aikštės šeimininkai nesuglumo, surengė spurtą 12:5 ir likus 40 sekundžių turėjo tik 4 taškų deficitą (82:86).

Charakterį demonstravusi „Šiaulių“ ekipa apsigynusi apmaudžiai prarado kamuolį ir buvo priversta imtis pražangų taktikos, kuri šį kartą nesuveikė. Ramiai susitikimą užbaigęs „Lietkabelis“ sugebėjo iškovoti šeštąją pergalę šį sezoną.

„Lietkabelio“ ekipa persvarą pirmoje rungtynių dalyje susikrovė naudodamasi„Šiaulių“ komandos klaidomis. Šeimininkai per pirmąsias 10 minučių suklydo 7 kartus, o tuo pasinaudoję panevėžiečiai jau pirmavo 26:20.

Antrojo ketvirčio metu J. Wilsono bei S. Jasaičio vedamas „Lietkabelis“ nemažino apsukų ir į ilgąją pertrauką išėjo turint 15 taškų pranašumą (53:38). Vis dėlto panevėžiečiai nesugebėjo išlaikyti persvaros iki susitikimo pabaigos.

Panevėžiečių ekipoje „Betsafe–LKL“ pirmenybėse šiame susitikime debiutavo Stefanas Sinovecas. Vis dėlto serbas išsiskirti nesugebėjo ir per 10 minučių pelnė 2 taškus. „Lietkabeliui“ jau nepadėjo šią savaitę kitoms ekipoms paskolinti Vytenis Lipkevičius ir Ernestas Ežerskis.

„Tai buvo sudėtingos rungtynės, – teigė „Lietkabelio“ strategas Nenandas Čanakas. – Mes žinojome, kad „Šiauliai“ yra be pergalių, nors yra jų nusipelnę. Kova dėl atšokusių kamuolių buvo nedovanotina komandai, kuri nori žaisti gerą krepšinį. Jie atkovojo net 18 kamuolių puolime. Tačiau svarbiausia, kad pasiekėme svarbią pergalę.“

„Šiauliai“: Antanas Udras 20 (6/6 dvit., 2/2 trit., 22 n.b.), Arminas Urbutis 16 (6 atk. kam.), Evaldas Šaulys 12, Karolis Lukošiūnas 11.

„Lietkabelis“: Simas Jasaitis 24 (3/3 dvit., 6/9 trit., 24 n.b.), Jamaras Wilsonas 17 (7 rez. perd., 3 per. kam., 28 n.b.), Saulius Kulvietis ir Michaelas Morrisonas po 10.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner