Š. Beniušis skolinamas NKL komandai
LKL / BNS nuotr.

Š. Beniušis skolinamas NKL komandai

Author: bcsiauliai.lt
2018-10-17

Šarūnas Beniušis bent pusę sezono tobulės žemesnėje „Šiaulių” krepšinio piramidės pakopoje. Jis yra skolinamas Joniškio „Delikateso” komandai, rungtyniaujančiai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), paliekant galimybę sugrįžti dar šiame sezone.

Į Saulės miestą atvykus Cedrickui Bowenui bei traumą išsigydžius kapitonui Arminui Urbučiui, aukštaūgių korpusą sudarė penki priekinės linijos žaidėjai, todėl, siekiant, kad visi klubui priklausantys krepšininkai gautų kuo daugiau žaidybinės praktikos, nuspręsta Š. Beniušį išsiųsti į Joniškio ekipą.

Sezono pradžioje vieta „Delikateso” ekipoje buvo numatyta Beniui Griciūnui, tačiau šis vidurio puolėjas, pasinaudojęs tuo, kad kurį laiką žaisti negalėjo A. Urbutis, ir pademonstravęs gerą žaidimą tiek FIBA Čempionų lygos atrankoje, tiek „Betsafe–LKL” čempionate, sulaukė trenerių pasitikėjimo bei lieka stipriausioje Šiaulių regiono komandoje. 

„Šiuo metu susidarė situacija, kai neturime galimybių išnaudoti visus savo aukštaūgius. Kol komandoje buvo silpnesnis Ronaldas Delphas, tol daugiau žaidybinio laiko galėjome skirti kitiems jo pozicijos krepšininkams, bet viskas pasikeitė, kai į komanda pakviestas Cedrickas jau pirmose rungtynėse parodė, kad yra pasiruošęs žaisti LKL lygoje. Kadangi, į pagrindinę komandą įtraukus Beną, įsipareigojimai Joniškiui surasti priekinės linijos žaidėją niekur nedingo, nusprendėme, jog dabar padės Šarūnas, tapsiantis mūsų vietiniu Donatu Motiejūnu, kuris buvo išsiųstas pasitobulinti į NBA Plėtojimosi lygą. Jo žaidimą atidžiai stebėsime ir būsime pasirengę bet kuriuo momentu susigrąžinti į „Šiaulių” sudėtį”, – teigė klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Šio sezono „Betsafe–LKL” čempionate Š. Beniušis žaidė 5 rungtynėse ir vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 11 minučių, per kurias rinko po 5 taškus ir atkovodavo po 3 kamuolius.

Artimiausias „Betsafe–LKL” čempionato rungtynes „Šiauliai” žais spalio 20 d. Vilniuje su vietos „Rytu”.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner