„Šiauliai“ pasirengimo ciklą užbaigė pralaimėjimu Rusijos ekipai
Photo: bcsiauliai.lt

„Šiauliai“ pasirengimo ciklą užbaigė pralaimėjimu Rusijos ekipai

Author: bcsiauliai.lt
2018-09-14

Mažuoju R.Sargūno taurės turnyro finalu Panevėžyje „Šiauliai” baigė pasiruošimą už savaitės prasidėsiančiam sezonui. Paskutinėse draugiškų rungtynių ciklo rungtynėse šiauliečiai buvo arti pergalės, tačiau buvo priversti pripažinti Permės „Parmos” (Rusija) pranašumą – 80:85 (11:19, 21:24, 26:23, 22:19).

Pirmasis kėlinys priminė išvakarėse matytą scenarijų, kai po lygios dvikovos pradžios varžovai spurtavo kėlinio pabaigoje, pasinaudodami vaikiškomis Saulės miesto komandos krepšininkų klaidomis ir be atsako pelnydami 8 taškus.

Antrajame kėlinuke „Šiaulius” paskui save ėmė vesti Ronaldas Delphas, vieną po kitos užbaigęs tris iš eilės atakas. Per pirmas 10 minučių neužbaigęs nei vienos atakos, vidurio puolėjas iki pertraukos surinko 12 taškų. Nepaisant jo pastangų, ketvirčio viduryje dviženkliu tapęs „Parmos” pranašumas, išliko nepakitęs.

Po pertraukos Lietuvos komanda savo gretose rado naują lyderį – Igną Vaitkų. Po jo dviejų tolimų metimų, šiauliečiams pavyko sumažinti atsilikimą iki 7 taškų, bet savo gretose snaiperių turėjo ir „Parma”. Arenoje susirinkę žiūrovai šyptelėjo, kai, nepatenkintas komandos žaidimu, treneris Antanas Sireika liepė tuo metu žaidusiam penketukui minutės pertraukėlės metu daryti atsispaudimus. Tokia auklėjamoji priemonė padėjo, paskutinį žodį kėlinyje ištarė Kristupas Žemaitis, po kurio tolimo metimo paskutinėmis ketvirčio sekundėmis, komandas skyrė 8 taškai – 58:66.

Sėkmingai pradėję paskutinį ketvirtį, „Šiauliai” pasiuntė varžovus į nokdauną, kai dvi atakas iš eilės puikiai sužaidė Karolis Lukošiūnas. Iš pradžių snaiperis šovė iš toli, o netrukus ir pakabino kamuolį virš lanko, asistuodamas R.Delphui. Skirtumas ištirpo iki 5 taškų, o „Parmos” komandos treneriai buvo priversti prašyti minutės pertraukėlės.  

Likus žaisti porą minučių, dar viena tritaškį pataikė I.Vaitkus, sumažindamas „Šiaulių” atsilikimą iki 3 taškų. Komandai pavykus apsiginti, būtent jis dar sykį ėmėsi iniciatyvos, tačiau metimas pro prasiveržimo nebuvo taiklus, per likusį laiką „Parma” pergalės iš rankų neišleido. 

„Šiaulių” komandai taškus pelnė: R.Delphas – 21 (9 atk. kamuoliai), I.Vaitkus – 17, A.Udras – 11, K.Lukošiūnas – 8, D.Kapelanas (4 rez. perdavimai) ir K.Žemaitis (9 rez. perdavimai, 4 perimti kamuoliai) – po 7, R.Stankevičius, E.Šaulys, Š.Beniušis ir B.Griciūnas – po 2, C.Terrellas – 1. G.Stankevičius nepasižymėjo.

„Parmos” gretose išsiskyrė A.Justice’as, pelnęs 13, R.Kelly, įmetęs 12 ir M.Humphrey (7 atk. kamuoliai) ir T.Larsonas (10 atk. kamuolių), surinkę po 10 taškų.

„Šiaulių” vyr. treneris A.Sireika: „Šiandien pralaimėjome, bet buvo daugiau kuo pasidžiaugti tiek puolime, tiek gynyboje. Mane labiausiai jaudina, net pykina, bet tai yra natūralus dalykas, kad nesuprantame, kaip varžovą nubausti už klaidas. Tuo ir skiriasi Eurolygos ir NBA komandos – už menkiausią klaidą jos tuoj pat baudžia. Mes turime šito mokytis. Pabaigoje varžovai pakrikę, galėjome geriau sužaisti, bet žaidžiame kažkokį derinį. Trūksta žmonėms improvizacijos, tokio laisvumo imtis iniciatyvos. Ignas protarpiais labai džiugino, bet pabaigoje kažkaip nesiryžo, dar neįpratęs agresyviai atakuoti. Sakiau jam, būk Kobe Bryantas, būk Lebronas Jamesas.

Galvoju, kiek liko laiko, stengsimės pagerinti tarpusavio supratimą gynyboje. Bus labai sunku, bet yra dalykų kurie džiugina. Ronaldas puolime gali padaryti daug dalykų, bet jis labai silpnai ginasi, neskaito situacijų, nepratęs prie kontaktinio krepšinio. Antanas gerai žaidė, Ignas kiekvienose rungtynėse, treniruotėje daug geriau jaučiasi. Bet rezultatyvumas nieko nereiškia, man reikia tarpusavio supratimo, kuris duos rezultatus.” 

Pasirengimo cikle šiauliečiai įveikė savo dublerių komandą Joniškio „Delikatesą” 91:77 bei Dnepro „Dnipro” 91:66 ir nusileido Krasnojarsko „Jenisejui” 77:98, Kauno „Žalgiriui” 60:95, Talino „Kalev/Cramo” 82:106 ir Sankt Peterburgo „Zenitui” 85:112.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner