J. Wilsonas: „Jaučiau, kad esu būtent tas vyrukas, kurio reikia „Lietkabeliui“
Photo: K. Kavolėlis

J. Wilsonas: „Jaučiau, kad esu būtent tas vyrukas, kurio reikia „Lietkabeliui“

Author: kklietkabelis.lt
2018-08-23

Vienas pirmųjų šį tarpsezonį Panevėžio „Lietkabelį“ sustiprino įžaidėjas Jamaras Wilsonas, kuris atvyko po sezono Nantero klube.

Amerikietis pradėjo pasiruošimą sezonui nuo pat pirmosios stovyklos dienos ir jam labai gerą įspūdį paliko „Lietkabelio“ treneriai.

„Pirma savaitė buvo puiki – visi dirbo sunkiai. Trenerių požiūris į darbą yra nuostabus, todėl mes visi puikiai žinojome, ką turime daryti – teliko dirbti ir tobulėti kiekvieną dieną“, – optimizmu tryško amerikietis.

Vasarą ant J. Wilsono stalo buvo ne vienas pasiūlymas, bet jis pasirinko „Lietkabelį“, kadangi jautė, jog yra tinkamas žaidėjas šiai komandai.

„Keliskart kalbėjausi su treneriu ir jis pasakė, ko iš manęs tikisi. Man tai buvo galimybė žaisti FIBA Čempionų lygoje, o komandai reikėjo patirties, nes sudėtyje yra nemažai jaunų žaidėjų. Jaučiau, kad esu būtent tas vyrukas, kurio reikia. Džiaugiuosi, kad esu šios komandos dalimi“, – sprendimą argumentavo atletas.

Prieš atvykdamas į Lietuvą J. Wilsonas puikiai žinojo mūsų šalį, apie kurią atsiliepė itin pagarbiai: „Apie Lietuvą žinojau, kad tai yra viena geriausių rinktinių. Atrodo, kad ir kur tu vyktum rungtyniauti, visada sutiksi gerai žaidžiančius lietuvius. Tai yra krepšinio namai ir man smagu, jog esu čia.“

Tuo tarpu iš „Lietkabelio“ žaidėjų J. Wilsonas geriausiai žinojo Mike‘ą Morrisoną ir Simą Jasaitį: „Žinojau Mike‘ą ir esu girdėjęs apie Jasaitį. Krepšinio pasaulis yra toks mažas, ypatingai Europoje. Dažnai būna taip, kad žaidi kartu su vyruku, prieš kurį neseniai rungtyniavai arba matei jį žaidžiantį per televiziją.“

Pagrindinis atakų organizatorius mato daug ginklų, kuriuos „Lietkabelis“ bandys išnaudoti artėjančiame sezone, bet labiausiai akcentuoja atsidavimą, kuris svarbus siekiant pergalių.

„Jaučiu, kad turime daug skirtingų ginklų. Su Kupšu žaisime lėčiau, o su Morrisonu – greičiau. Vis dėlto, kad ir ką mes bežaistume, viską darysime 100 proc. Tai yra labai svarbus aspektas – daryti viską iš visų jėgų ir būti kartu. Tuomet turėsime galimybę laimėti“, – „kklietkabelis.lt“ pasakojo sportininkas.

„Tikiuosi, kad eisime ir kausimės kiekvieneriose rungtynėse. Turime patirties ir jaunatviškumo mišinį. Jau dabar matau, kad tarpusavio chemija yra solidi, todėl reikia tobulėti ir kautis kiekviename mače, kad visi žinotų, jog padarėme viską, ką galėjome“, – pridūrė J. Wilsonas.

Rugpjūčio pabaigoje J. Wilsonas trumpam paliks „Lietkabelio“ stovyklą, kadangi prisijungs prie Suomijos rinktinės, kurioje jis yra vienas lyderių. Nuo 2015 metų šios šalies nacionalinei komandai atstovaujantis amerikietis turės galimybę žaisti ir prieš Lietuvos rinktinę, su kuria laukia draugiškas mačas rugsėjo 5-ąją.

„Man garbė žaisti Suomijos rinktinėje, nes tai yra dalykas, kuriuo aš tikiu. Mano žmona yra iš Suomijos ir ten yra mano namai. 2015 metais žaidžiau prieš Lietuvos rinktinę ir jie buvo tikrai pajėgūs. Kai turi galimybę rungtyniauti prieš tokią komandą kaip Lietuva, tai visada geras iššūkis, nes lietuviai turi geriausius žaidėjus pasaulyje. Laukiu šios rungtynių, nes bus tikrai smagu ir tai turės šiek tiek didesnę reikšmę nei anksčiau“, – nekantravo J. Wilsonas.

Legionierius turi pažadą visiems „Lietkabelio“ sirgaliams, kurie rinksis „Cido“ arenoje ir palaikys komandą: „Galiu pažadėti, kad eisiu ant parketo ir kiekviename susitikime atsiduosiu visu 100 proc. Bandysiu įnešti energijos, būti pozityviu rūbinėje. Taip pat elgsiuosi teisingai tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Stengiuosi būti geriausiu žaidėju, kokiu tik galiu būti.“

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner