„Ryto“ gretose – gynėjas iš NCAA

„Ryto“ gretose – gynėjas iš NCAA

Author: bcvilnius.lt
2018-07-31

Artėjančio sezono sudėtį komplektuojantis Vilniaus „Rytas“ pasipildė dar vienu įžaidėju iš JAV. Į sostinę atvyksta pastaruosius ketverius metus „Notre Dame“ universitetui atstovavęs Mattas Farrellas. Su juo pasirašyta ilgalaikė sutartis.

23-ejų amerikietis M. Farrellas 2014-2018 metais rungtyniavo vilkėdamas „Notre Dame“  universiteto marškinėlius, o pastaruosius dvejus metus buvo šios komandos lyderis. Įžaidėjas buvo labai mylimas aistruolių už savo kovingumą, o jo stipriosios pusės – kibi gynyba, prasiveržimai po krepšiu bei taikli ranka metant iš toli.

„Komandą papildėme tikru kovotoju, kuris yra pasiruošęs daug ir sunkiai dirbti, – naują ekipos narį pristatė klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Mattas turi didelį potencialą, alkį tobulėti ir žaidžia labiau komandinį krepšinį, todėl puikiai tinka mūsų komandai. Tikimės, kad laikui bėgant jis užaugs į vieną svarbiausių „Ryto“ žaidėjų.

Mattas ketverius metus rungtyniavo gerame universitete ir savo profesionalo karjerą išreiškė norą pradėti pas mus. Atlyginimas jam nebuvo didelis prioritetas.

Pasipildę tokiu krepšininku kaip M. Farrellas įžaidėjo grandyje galėsime geriau išnaudoti Mindaugo Girdžiūno išskirtines savybes atakuojančio gynėjo pozicijoje.“

Stipriausias M. Farrello ginklas yra tolimi metimai, o sykį pirmus devynis tritaškius pataikęs amerikietis susitikimą su Bostono koledžo komanda baigė įmetęs 10 tolimų metimų iš 12. Įžaidėjas prieš dvejus metus krepšį nuo tritaškio žymos NCAA pirmenybėse atakavo 42 proc. taiklumu, o sykį dalyvavo ir koledžų tritaškių konkurse.

Itin taiklią ranką turintis M. Farrellas yra žinomas už savo nesavanaudišką žaidimą, o tai įrodo statistika. Įžaidėjas iš JAV pastaruosius du sezonus vidutiniškai per rungtynes rinko po 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

Šią vasarą 185 centimetrų įžaidėjas NBA Vasaros lygoje atstovavo „Miami Heat“ ekipai. Praėjusį sezoną NCAA pirmenybėse amerikietis vid. per rungtynes rinko po 16 taškų, atliko 5,5 rez. perdavimo ir perėmė po 1 kamuolį.

Krepšininkas įžaidėjo pozicijoje prisijungs prie praėjusią savaitę su „Rytu“ sutartį pratęsusio Chriso Kramerio.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner