„Šiaulių“ gretas papildė aukštaūgis A. Udras
Photo: nklyga.lt

„Šiaulių“ gretas papildė aukštaūgis A. Udras

Author: bcsiauliai.lt
2018-07-24

Suformavę gynėjų liniją, „Šiauliai” stiprina aukštaūgių gretas ir į komandą pakvietė Nacionalinėje krepšinio lygoje dominavusį Marijampolės „Sūduvos-Mantingos” vidurio puolėją Antaną Udrą. Sutartis su juo pasirašyta pagal formulę „1+1+1”. 

203 cm ūgio krepšininkas praėjusiame sezone ne sykį buvo pripažintas naudingiausiu savaitės krepšininku, o jam pasibaigus – išrinktas į simbolinį viso NKL čempionato penketą, į kurį pateko ir dar vienas „Šiaulių“ naujokas Rokas Stankevičius.

KOMANDOS SUDĖTIS
Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Kristupas Žemaitis 21 m. 192 cm
PG Christian Terrell (naujiena) 22 m. 196 cm
SG Nick Zeisloft (turi galimybę išvykti) 25 m. 193 cm
SG Evaldas Šaulys 25 m. 191 cm
SG Karolis Lukošiūnas (naujiena) 20 m. 195 cm
SG Mantvydas Žukauskas 19 m. 192 cm
SG Diego Kapelan (naujiena) 31 m. 191 cm
SF Ignas Vaitkus (naujiena) 25 m. 197 cm
PF Giedrius Stankevičius 21 m. 205 cm
PF Rokas Stankevičius (naujiena) 23 m. 200 cm
PF Rytis Pipiras 23 m. 204 cm
PF Arminas Urbutis 32 m. 206 cm
PF/C Antanas Udras (naujiena) 26 m. 203 cm
C Šarūnas Beniušis 25 m. 206 cm
Treneris Antanas Sireika
Sutartis baigėsi: Donatas Sabeckis (išvyko), Akeem Wright (išvyko), Laurynas Birutis (išvyko), Vytautas Šarakauskas (išvyko)

Marijampolės ekipai antrame pagal pajėgumą Lietuvos čempionate 26 metų A. Udras vidutiniškai pelnydavo po 16,7 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,1 varžovo metimo, rinkdamas po 21,5 naudingumo balo. Pagal pastarąjį statistikos rodiklį jis lygoje buvo nepralenkiamas.

„Antano žaidimą sekėme jau kurį laiką, todėl pakvietėme į mūsų organizuotą mini stovyklą, kurioje jis paliko gerą įspūdį. Tai – tvirtai sudėtas priekinės linijos krepšininkas, galintis pataikyti iš toli, statantis geras užtvaras ir negailintis savęs kovoje po lenta. Su treneriais nutarėme, kad toks žaidėjas yra tinkamas mūsų stiliui. Nacionalinėje lygoje jis nebeturi ką įrodyti, todėl laikas jam vėl sugrįžti tarp pajėgiausiųjų Lietuvos komandų”, – apie naujoką kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Didžiąją savo karjeros dalį praleidęs NKL lygoje, A. Udras 2013 m. kelis mėnesius atstovavo Prienų „TonyBet” (dab. „Prienai”) „Betsafe–LKL“ čempionate. Taip pat ragavo legionieriaus duonos Vokietijoje, kur žaidė antrosios lygos Niurnbergo „Falcocs” gretose.

Penktąją vietą praėjusiame „Betsafe-LKL” sezone užėmusi Saulės miesto komanda sudėties komplektacijos nebaigė, priekinę liniją tikimasi sustiprinti dar pora aukštaūgių.

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai” sužais rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner