Iš aikštės išvarytas Š. Jasikevičius: „Nenorėjau išeiti, nes vyrai žaidė labai gerai“
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Iš aikštės išvarytas Š. Jasikevičius: „Nenorėjau išeiti, nes vyrai žaidė labai gerai“

Author: LKL.lt
2018-06-03

Kauno „Žalgirio“ ekipa tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe–LKL“ finalą, tačiau trečiosiose serijos rungtynėse netrūko įvairių emocijų.

Geriausias Aarono White‘o sezono rungtynes į šešėlį nustūmė Šarūno Jasikevičiaus išvarymas iš aikštės ketvirtajame kėlinyje. „Žalgirio“ strategas nebuvo patenkintas užfiksuota pražanga prieš Žygimantą Skučą ir po ginčų su teisėjais gavo dvi technines pražangas už kurias ir užbaigė pusfinalį anksčiau laiko.

Nors Š. Jasikevičius pripažino, kad to nusipelnė, jis teigė, jog iki to momento teisėjai dukart suklydo.

„Eilinį kartą buvo užsipultas mūsų jaunas žaidėjas. Visada išėjus mūsų jaunam žaidėjui prasideda jo ieškojimas. Pražanga buvo neaiški, po to raminamas mūsų suolelis, o varžovas akivaizdžiai provokuoja mūsų fanus. Tai jau dvi klaidos. Mano išvarymas nebuvo klaida, aš to nusipelniau.

Nenorėjau išeiti, nes vyrai tikrai žaidė labai gerai, bet imant trejas rungtynes, mums daug kas nepatiko“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Savo auklėtinių žaidimą pirmose dvejose rungtynėse peikęs strategas trečiose serijos rungtynes išvydo kitokį vaizdą. Kauniečiai jau po pirmųjų 10 minučių turėjo dviženklį pranašumą (18:7), o Š. Jasikevičius atskleidė, kad šį kartą žaidimas buvo geresnis.

„Šiandien vaizdas buvo geresnis. Manau, kad dominavome nuo pat pradžių iš gynybinės pusės. Svarbu, kad kažkiek tai geriau pasijautėm. Nepasakyčiau, kad ramiau dėl finalo. Ateis finalas ir tai bus aukščiausio lygio krepšinis ir spaudimą jaus namų komanda. Tai buvo panašesnis „Žalgiris“. Po finalinio ketverto Belgrade žaidėme prasčiau, bet šiandien vaizdas buvo tikrai geresnis“, – pridėjo Š. Jasikevičius.

Po pralaimėtų rungtynių „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas pripažino, kad jo auklėtiniai galėjo žaisti tik tiek, kiek leido kauniečiai.

„Nuo pat pradžių „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir ją realizavo taškais. Mes šiandien žaidėme tiek, kiek mums leido varžovai. Nieko nepadarėme papildomo ir net gi mažiau kiek mums leidžia galimybės ir tai tikrai liūdina. Belieka ruoštis mažajam finalui“, – po rungtynių nedaugžodžiavo R. Butautas.

„Žalgiris“ finalo seriją pradės šeštadienį Kaune, kur susigrums su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ serijos nugalėtojais. Šiuo metu vilniečiai iki trijų pergalių pirmauja 2-1.

„Lietkabelis“ seriją dėl bronzos medalių pradės diena vėliau.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner