Po pertraukos įsibėgėjęs „Žalgiris“ pusfinalio starte sutriuškino „Lietkabelį“
Photo: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Po pertraukos įsibėgėjęs „Žalgiris“ pusfinalio starte sutriuškino „Lietkabelį“

Author: LKL.lt
2018-05-29

Vangiai startavusi, bet po didžiosios pertraukos pagreitį įgavusi Kauno „Žalgirio“ komanda „Betsafe-LKL“ pusfinalį pradėjo užtikrinta pergale.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 93:69 (14:21, 23:15, 27:21, 29:12) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus.

Serijoje iki trijų pergalių žalgiriečiai išsiveržė į priekį 1-0. Antrasis serijos mačas ketvirtadienį bus žaidžiamas Panevėžyje.

Į pergalę Kaune šeimininkus vedė Brandono Davieso ir Aarono White'o tandemas. Aukštaūgiai pelnė atitinkamai 14 ir 13 taškų. Pralaimėtojų gretose žibėjo 22 taškus įmetęs Žanis Peineris.

Pirmosiomis minutėmis suspindėjęs Darjušas Lavrinovičius vienas buvo pelnęs daugiau taškų nei „Žalgiris“ (7:6), o vėliau iš jo lyderio vaidmenį perėmęs Ž. Peineris leido „Lietkabeliui“ pirmauti 21:14.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai išlygino žaidimą, tačiau perimti iniciatyvą pavyko tik po didžiosios pertraukos. Trečiajame ketvirtyje šeimininkai spurtavo 8:0 ir pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą 50:40.

Ramūno Butauto auklėtiniai nenuleido rankų ir prieš paskutines 10 minučių priartėjo 54:58, tačiau lemiamo kėlinio pradžia „Lietkabeliui“ nieko gero vėl nežadėjo. „Žalgiris“ spurtavo 10:0 ir nutolo 74:57.

Per likusį laiką Panevėžio klubui išsigelbėti jau nebepavyko. Š. Jasikevičiaus kariauna tik dar labiau padidino savo pranašumą ir nuskambėjus finalinei sirenai šventė triuškinančią pergalę.

Nugalėtojai pataikė vos 2 tritaškius iš 12 (16 proc.), tačiau atakuodami iš toli nežibėjo ir svečiai, pataikę 5 tritaškius iš 22 (22 proc.).

Panevėžio klubas šiame mače vertėsi be susirgusio Arno Veličkos. Vietoje jo registruotas buvo, bet ant parketo neišbėgo Tomas Rimša.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 14 (7 atk. kam.), Aaronas White'as 13, Edgaras Ulanovas 11, Beno Udrihas 10.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 22, Darjušas Lavrinovičius 9, Donatas Tarolis 8 (7 atk. kam.), Simas Jasaitis ir Kšištofas Lavrinovičius po 6.

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner