„Lietuvos rytas” nepasigailėjo „Juventus“ ir su trenksmu žengė į pusfinalį
Photo: Fotodiena.lt/J.Elinskas

„Lietuvos rytas” nepasigailėjo „Juventus“ ir su trenksmu žengė į pusfinalį

Author: LKL.lt
2018-05-19

Antrajame ketvirtfinalio serijos mače namuose tik paskutinėmis sekundėmis kritęs Utenos „Juventus“ klubas Vilniuje vėl neturėjo jokių vilčių ir pabaigė savo sezoną – į pusfinalį užtikrintai žengė „Lietuvos rytas“.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai trečiosiose serijos rungtynėse namuose 102:73 (29:20, 27:18, 23:14, 23:21) sutriuškino uteniškius bei seriją iki trijų pergalių laimėjo „sausu“ rezultatu 3-0.

Į priekį sostinės ekipą vedė 21 tašką (6/8 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 6/8 baudos) įmetęs Rokas Giedraitis, kuris dar ir atkovojo bei perėmė po 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų. 

R. Giedraičiui talkino po 15 taškų pelnęs trio – Martynas Echodas, Chrisas Krameris ir Benas Madgenas. Tuo metu pralaimėtojų gretose išsiskyrė Maksimas Korniienka, kuris surinko 21 tašką ir sugriebė 10 atšokusių kamuolių.

R. Kurtinaičio kariauna pataikė net 13 tritaškių iš 26 (50 proc. taiklumas), kuomet jų varžovai iš toli pataikė tik 6 metimus iš 21 (29 proc.). Būtent tritaškiais vilniečiai ir pabėgo nuo svečių pirmoje susitikimo pusėje.

Lietuvos rytas“ atitrūko, kai spurtavo 12:0 ir įgijo dviženklę persvarą 43:25. Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nekito, o varžovų triuškinimą pradėję šeimininkai nutolo 65:38.

Likus žaisti 10 minučių „Lietuvos rytas“ pirmavo 79:52, o daugiau nei dvigubai dažniau (21:8) klydę Žydrūno Urbono auklėtiniai jėgų kautis nesurado ir paskutiniajame ketvirtyje. Dominavę vilniečiai į pusfinalį pateko nesuklupę.

„Vyrai dirbo gerai, neturiu jiems priekaištų. Gavome krūvį, pažaidėme su visais krepšininkais. Svarbiausia, kad negavome traumų. Visi tikimės žaisti finale, bet galvojame tik apie kitas rungtynes“, – po pergalės sakė R. Kurtinaitis.

Tuo metu debiutinį sezoną vyriausiojo trenerio poste pabaigęs Ž. Urbonas dėkojo auklėtiniams už pasiaukojimą.

„Nelabai norisi kalbėti apie rungtynes, nes mes baigėme sezoną. Aš daugiau norėčiau padėkoti vyrams. Buvome šešiese-septyniese tris mėnesius, ypatingai tiems, kurie tuo metu kentė tą visą nepriteklių. Dėkoju jiems netgi už šias rungtynes“,  –   po mačo kalbėjo Ž. Urbonas.

„Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis 21, Benas Madgenas, Chrisas Krameris ir Martynas Echodas po 15, Egidijus Mockevičius 9.

„Juventus“: Maksimas Kornieenka 21 (10 atk. kam.), Mindaugas Kupšas 19, Karolis Guščikas 12, Jonas Zakas 11. 

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner