„Neptūnas“ tik po įtemptos kovos namuose nugalėjo „Dzūkiją“
Photo: Fotodiena/M. Baranauskas

„Neptūnas“ tik po įtemptos kovos namuose nugalėjo „Dzūkiją“

Author: Erikas Kirvelaitis
2018-05-03

Sunkią pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate iškovojo Klaipėdos „Neptūno“ ekipa.

Lemiamu metu varžovų klaidomis pasinaudoję klaipėdiečiai namuose 90:86 nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus.

„Neptūną“ į priekį vedė 21 tašką pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs Edgaras Želionis. Amerikiečiai Jerry Johnsonas ir Brandonas Fieldsas atitinkamai pridėjo po 16 ir 13 taškų.

Geriausias karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate sužaidė alytiškių puolėjas Mindaugas Sušinskas. 23 metų 204 cm ūgio krepšininkas per 28 aikštelėje praleistas minutes pelnė 19 taškų (5/5 dvit., 2/3 trit.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus.

Be jo „Dzūkijos“ gretose taip pat išsiskyrė 14 surinkęs Anatolijus Kaširovas. Pauliaus Danisevičiaus sąskaitoje buvo 13 taškų ir 9 rezultatyvūs perdavimai, Gediminas Navickas ir Povilas Čukinas pelnė po 12 taškų, o Paulius Petrilevičius pridėjo 10 taškų.

Rungtynes abi komandos pradėjo apylygiai, o pirmąjį kėlinį dvitaškiu metimu baigė Paulius Danisevičius, išvesdamas dzūkus į priekį (22:21). Antrajame kėlinyje svečių persvara išaugo iki 9 taškų (40:31), tačiau prieš ilgąją pertrauką „Neptūnas“ deficitą sumažino – 39:44.

Po ilgosios pertraukos puolime sužibėję aikštės šeimininkai prieš lemiamą ketvirtį atsilikinėjo vos vienu tašku (66:67). Ketvirtajame kėlinyje žaidimas vyko taškas į tašką, o lemiamu metu klydę „Dzūkijos“ krepšininkai išleido turėtą persvarą iš rankų ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 86:90.

Neptūnas“: Edgaras Želionis 21 tšk., Jerry Johnsonas 16 tšk., Brandonas Fieldsas 13 tšk.

Dzūkija“: Mindaugas Sušinskas 19 tšk., Anatolijus Kaširovas 14 tšk., Paulius Danisevičius (9 rez. perd.) 13 tšk., Gediminas Navickas ir Povilas Čukinas po 12 tšk., Paulius Petrilevičius 10 tšk.

Rungtynių momentas:

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentaras:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner