„Vytautas“ Lonzo Ballo akivaizdoje nusileido „Šiauliams“
Photo: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Vytautas“ Lonzo Ballo akivaizdoje nusileido „Šiauliams“

Author: H. Augustynas
2018-04-25

Armino Urbučio ir Lauryno Biručio tandemo vedama „Šiaulių“ (15/19) ekipa Prienuose pasistengė ir nutraukė Prienų–Birštono „Vytauto“  (8/25) trijų pergalių iš eilės seriją.

„Vytautui“ nepadėjo ir vyriausiojo brolio Ballo palaikymas. Lonzo Ballas su broliais rungtynes stebėjo iš tribūnų.

Ketvirtajame kėlinyje užsikūrę „Šiauliai“ 73:69 (11:16; 18:20; 20:21; 21:15) įveikė prieniškius ir neleido „Vytautui“ pakilti iš paskutiniosios „Betsafe–LKL“ turnyrinės lentelės vietos.

„Šiaulių“ ekipai rungtynes pavyko perlaužti ketvirtajame kėlinyje po spurto 14:0. „Šiauliai“ keturių taškų deficitą greitai pavertė 10 taškų persvara (67:57).

Nors „Vytautas“ dar bandė kilti į lemiamą šturmą ir buvo priartėję iki 4 taškų (67:71). Likus 10 sekundžių iki rungtynių pabaigos prieniškiai galėjo sumažinti atsilikimą ir iki minimumo, tačiau Justo Sinicos tritaškis skriejo pro šalį. Vis dėlto rungtynių abaigą geriau sužaidė šiauliečiai, kurie ir įsirašė į savo sąskaitą penkioliktąją pergalę.

„Vytautas“: Justas Sinica (4/9 trit.) ir Eigirdas Žukauskas po 18, Edvinas Šeškus (1/6 trit/) 11, Kervinas Bristolis 10 (7 atk. kam.).

„Šiauliai“: Laurynas Birutis 17 (8 atk. kam.), Arminas Urbutis 15 (11 atk. kam., 27 n.b.), Akeemas Wrightas 12 (8 atk. kam.), Nickas Zeisloftas 10.

„Nepasakyčiau, kad blogai žaidėme labai, bet šiandien trūko kelių žaidėjų energijos, – po pralaimėjimo kalbėjo prieniškių strategas Virginijus Šeškus. – Didžiausia problema buvo atkovoti kamuoliai. Ketvirtajame kėlinyje mes sustojome. Bandžiau Denisą Lukašovą, 0 iš 6 metimai. Tai viską pasako. Jis žmogus, kuris gali pataikyti, bet deda žingsnį „ant žmogaus“, kad jam būtų sunkiau mesti.“

Po susitikimo „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika džiaugėsi, jog komandai galėjo padėti visi ant atsarginių žaidėjų suolelio buvę krepšininkai.

„Rungtynės nebuvo gražios, bet labai svarbios, gal dėl to buvo daug nervinės ir psichologinės įtakos žaidimui. Džiaugiuosi, kad galėjau leisti visus 12 žaidėjų. Laimėjo vyrai ir gerai.“

Šiose rungtynėse Lonzo Ballas aikštėje neišvydo nė vieno iš savo brolių. LaMelo nebuvo registruotas jau antrose rungtynėse iš eilės, o LiAngelo paskutinėse „Prienų“ rungtynėse susižeidė čiurną. Dar prieš rungtynes paaiškėjo, kad abu krepšininkai jau sužaidė paskutines rungtynes prieniškių gretose. Amerikiečiai Lietuvą paliks jau kitą savaitę.

Prieniškiai bandė pabėgti nuo varžovų dar rungtynių pradžioje kpo spurtavo 7:0. Svečiai iš „Šiaulių“ taškų sąskaitą atidarė sužaidus kiek mažiau negu penkioms minutėms.

Prieniškiai vienu metu turėjo ir 8 taškų pranašumą (16:8), tačiau jo išlaikyti nesugebėjo.

„Šiauliams“ pavyko laimėti nepaisant itin prasto pataikymo iš toli. Svečiai realizavo vos 5 tritaškius iš 22 (23%), kai aikštės šeimininkai pataikė 12 iš 29 (41%).

Vis dėlto „Šiauliai“ viską kompensavo žvėriška kova po krepšiais. Svečiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 51:38.

Rungtynių komentarai:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner