„Neptūno“ pergalė prieš „Juventus“ pažymėta fantastišku S. Galdiko pasirodymu
Photo: Fotodiena/J. Elinskas

„Neptūno“ pergalė prieš „Juventus“ pažymėta fantastišku S. Galdiko pasirodymu

Author: E. Kirvelaitis
2018-03-24

Simas Galdikas sužaidė geriausias rungtynes nuo 2014 metų sausio mėnesio, o jo vedama Klaipėdos „Neptūno“ ekipa iškovojo pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje tik po atkaklios kovos 90:81 parklupdė Utenos „Juventus“ komandą.

S. Galdikas per 25 minutes pelnė 19 taškų, pataikydamas net 13 baudos metimų iš 14 bandymų, atkovojo 9 ir perėmė vieną kamuolį, išprovokavo 9 varžovų pražangas bei surinko 30 naudingumo balų.

„Jis dirba, šiandien sumetė daugiau savo vidurkio, – puikų auklėtinio pasirodymą komentavo K. Maksvytis. – Džiaugiuosi, kad jis buvo agresyvus, pririnko baudų ir sužaidė geras rungtynes.“

Renaldo Seibučio sąskaitoje buvo 18 taškų, o Edgaras Želionis (10 atk. kam.), Jerry Johnsonas ir Vytautas Šulskis surinko po 14 taškų.

Debiutines rungtynes „Neptūno“ gretose sužaidė amerikietis Jameelis McKay'us. Aukštaūgis per 8 aikštelėje praleistas minutes taškų nepelnė, tačiau atkovojo 4 ir perėmė vieną kamuolį.

„Laikėme tas rungtynes gynyboje neblogai, bet jau gale paleido kojytės mūsų ir galvytės“, – po mačo reziumavo uteniškių strategas Žydrūnas Urbonas.

„Juventus“ komandoje išsiskyrė be keitimų žaidęs Arvydas Šikšnius, pelnęs 18 taškų. Karolis Guščikas pridėjo 16, LaRonas Dendy 11, o Dovis Bičkauskis ir Mindaugas Kupšas pelnė po 10 taškų.

Rungtynes geriau pradėjo „Juventus“ ekipa, kuri po pirmojo kėlinio turėjo minimalų pranašumą (25:24). Antrasis ketvirtis nebuvo toks rezultatyvus kaip pirmasis, o jame geriau žaidę svečiai persvėrė rezultatą savo naudai – 39:35.

Po ilgosios pertraukos itin rezultatyviai žaidusi „Juventus“ komanda vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas bei prieš lemiamą ketvirtį pirmavo (65:63). Ketvirtajame kėlinyje susiėmęs „Neptūnas“ po J. Johnsono tritaškio buvo padidinęs persvarą iki dviženklės (85:74). Likusioje ketvirčio dalyje aikštės šeimininkai varžovų nebepavijo ir pergalę šventė klaipėdiečiai – 90:81.

Juventus“: Arvydas Šikšnius 18 tšk., Karolis Guščikas 16 tšk., LaRonas Dendy 11 tšk., Dovis Bičkauskis ir Mindaugas Kupšas po 10 tšk., Simas Buterlevičius 9 tšk.

Neptūnas“: Simas Galdikas 19 tšk., Renaldas Seibutis 18 tšk., Edgaras Želionis (10 atk. kam.), Jerry Johnsonas ir Vytautas Šulskis po 14 tšk.

Rungtynių momentas:

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentaras:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner