„Dzūkija“ nugalėjo „Pieno žvaigždes“ ir nutraukė pralaimėjimų seriją
Photo: Fotodiena/R. Lukoševičius

„Dzūkija“ nugalėjo „Pieno žvaigždes“ ir nutraukė pralaimėjimų seriją

Author: E. Kirvelaitis
2017-12-18

Keturių iš eilės pralaimėjimų seriją „Betsafe–LKL“ čempionate nutraukė Alytaus „Dzūkijos“ klubas.

Alytiškiai namuose 85:76 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą, kuriai tai buvo šeštasis pralaimėjimas per pastarąsias aštuonerias rungtynes.

Geriausią mačą šiame sezone ir, apskritai, nuo 2011 metų sausio mėnesio sužaidė „Dzūkijos“ veteranas Povilas Čukinas, pelnęs 14 taškų, atkovojęs 7 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 19 naudingumo balų.

„Jis mums daug padeda, – P. Čukino žaidimu džiaugėsi dzūkų strategas Nikola Vasilevas. – Jis yra patyręs žaidėjas ir gali duodi mums naudos įvairiose situacijose aikštelėje.“

Rezultatyviausiai alytiškių gretose žaidė Paulius Petrilevičius, surinkęs dvigubą dublį – 19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Gediminas Navickas pridėjo 15 taškų, Alejandro Hernandezas – 13, o Domagojus Samacas ir Mindaugas Sušinskas atitinkamai pelnę po 11 ir 10 taškų.

Debiutines rungtynes „Pieno žvaigždžių“ gretose sužaidė amerikietis Ryanas Andersonas. Aukštaūgis per 17 aikštėje praleistų minučių pelnė 8 taškus ir atkovojo 3 atšokusius kamuolius.

Tomas Lekūnas buvo rezultatyviausias su 14 pelnytų taškų. Trevono Hugheso ir Artūro Ausėjo sąskaitose buvo po 11 taškų.

„Manau, kad trečias kėlinys sugriovė viską, ką statėm per du kėlinius“, – komandos žaidimu po ilgosios pertraukos nepatenkintas buvo svečių vairininkas Gediminas Petrauskas.

Rungtynės prasidėjo banguotai, o po pirmojo kėlinio trijų taškų pranašumą turėjo „Pieno žvaigždės“ (19:16). Antrajame ketvirtyje svečiai ir toliau demonstravo geresnį žaidimą ir prieš ilgąją pertrauką turėjo susikrovę jau dviženklę persvarą – 42:30.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštelėje apsivertė aukštyn kojomis – „Dzūkija“ laimėjo trečiąjį kėlinį 12-os taškų persvara ir prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė lygybė (57:57). Lemiamas ketvirtis nestokojo įtemptos kovos, o jo pabaigoje pergalę šventė aikštės šeimininkai – 85:76.

„Dzūkijos“ komandai nepadėjo dėl traumos rungtynes turėjęs praleisti amerikietis Katinas Reinhardtas.

Rungtynių komentaras:

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių momentas:

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner