Svarbius žaidėjus ilsinęs „Žalgiris“ turėjo vargo su nukraujavusiu Kėdainių klubu
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Svarbius žaidėjus ilsinęs „Žalgiris“ turėjo vargo su nukraujavusiu Kėdainių klubu

Author: LKL.lt
2023-04-30

Iš Barselonos sugrįžęs Kauno „Žalgiris“ (26-4) intensyvią savaitę sekmadienį pergalingai užbaigė „Betsafe-LKL“ čempionate.

Kone visas rungtynes vargę Kazio Maksvyčio auklėtiniai Garliavoje 95:89 (27:23, 26:25, 26:25, 16:16) pranoko Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (13-18) ir iškovojo jau aštuntąją pergalę iš eilės vietiniame fronte.

Per pirmuosius du kėlinius kauniečiams nepavyko susikrauti ryškios persvaros – jie pirmavo tik 53:48. Po pertraukos žalgiriečiai greitai susikrovė dviženklę persvarą (65:53), tačiau svečiai atsitiesė ir prieš lemiamą ketvirtį žaliai balti dar negalėjo būti ramūs – 79:73. Didesnį atotrūkį „Žalgiris“ susikūrė tik likus dviem minutėms, kuomet nutolo 95:84. Nors taškų jie nebepelnė, varžovams panaikinti atsilikimo nepavyko.

Eurolygos ketvirtfinalio serijos su „Barcelona“ įkarštyje esanti Kauno ekipa tausojo savo žaidėjus – neregistruoti buvo Ignas Brazdeikis ir Arnas Butkevičius, o nuo suolo nepakelti liko Lukas Lekavičius ir Laurynas Birutis. Rungtynėms jau buvo registruotas Tyleris Cavanaugh, tačiau amerikietis visgi nepasirodė ant parketo.

Naudingiausias nugalėtojų gretose buvo dvigubą dublį užfiksavęs Achille Polonara – 14 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balai.

Naudingas buvo ir neseniai NKL čempionu tapęs Motiejus Krivas, kuris su pagrindinės komandos marškinėliais buvo nežaidęs daugiau nei du mėnesius. Perspektyvus aukštaūgis pelnė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Sezono išmestų tritaškių rekordą pagerino Karolis Lukošiūnas. Kauniečių snaiperis išmetė net 16 tritaškių, iš kurių realizavo 4, o rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 14 taškų.

„Nevėžis-Optibet“ neturėjo net kelių svarbių krepšininkų – dėl traumų nerungtyniavo Artūras Žagaras, Danielius Lavrinovičius ir Darylas Doualla.

Iš aštuonių kėdainiečių, žengusių į aikštę, išsiskyrė 20 taškų pelnęs Deshawnas Freemanas, taip pat sugriebęs 9 kamuolius ir surinkęs 19 naudingumo balų. Marius Valinskas pridėjo 17 taškų ir 22 naudingumo balus.

Universalų pasirodymą surengė Timas Lambrechtas – 14 taškų, 6 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 22 naudingumo balai.

Geriausias karjeros rungtynes sužaidę Titas Sargiūnas. „Žalgirio“ jaunimo sistemoje užaugęs gynėjas pelnė 13 taškų.

Pirmosios pozicijos vis dar neužsitikrinę kauniečiai šiuo metu Vilniaus „Rytą“ (24-6) lenkia dviem laimėjimais, o abiem ekipoms liko sužaisti po tris mačus. Tarpusavio pranašumas priklauso vilniečiams.

Tuo tarpu kėdainiečiai dėl paskutinio bilieto į „Betsafe-LKL“ atkrintamąsias kovoja su „Šiauliais“ (12-18). „Nevėžio-Optibet“ dar laukia du susitikimai, šiauliečių – trys, vienas iš jų bus tarpusavio mačas paskutiniajame ture Kėdainiuose, ten spręsis ir tarpusavio pranašumo likimas.

Jei „Žalgiris“ išliks pirmas, o „Nevėžis-Optibet“ neužleis į priekį „Šiaulių“, šių ekipų lauks akistata ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių.

„Žalgiris“: Tomas Dimša, Achille Polonara ir Karolis Lukošiūnas po 14, Motiejus Krivas 12, Rolandas Šmitas 11, Dovydas Giedraitis ir Kevarrius Hayesas po 9, Edgaras Ulanovas 7.

„Nevėžis-Optibet“: Deshawnas Freemanas 20, Marius Valinskas 17, Timas Lambrechtas 14, Titas Sargiūnas 13, Bradley Davisonas 11, Tomas Verbinskis 8, Aaronas Cookas 6.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner