V. Čeponis išskyrė visų laikų geriausių LKL krepšininkų penketuką
Photo: Betsafe-LKL

V. Čeponis išskyrė visų laikų geriausių LKL krepšininkų penketuką

Author: LKL.lt
2023-03-29

Prieš kiek daugiau nei mėnesį asociacija Lietuvos krepšinio lyga kartu su parduotuvių tinklu DEPO pristatė lygos 30-mečio svajonių komandos rinkimus, kurių tikslas – išrinkti 30 visų laikų geriausių čempionato žaidėjų.

Balsuojant reikia išskirti penkis krepšininkus. Savo išrinktu penketuku pasidalino ir rungtynių komentatorius Vaidas Čeponis. Tarp keturių lietuvių jis vietos atrado ir legendiniam legionieriui.

„Geriausiųjų penketą rinkausi iš tų žaidėjų, kurie ilgai, daugiau nei tris sezonus, žaidė lygoje, o ne tuos, kurie yra ar buvo aukščiausio lygio krepšininkai, bet šalies elitinėje lygoje rungtyniavo trumpai.

Mantas Kalnietis po Nepriklausomybės atkūrimo, manau, pagal pajėgumą yra antras įžaidėjas Lietuvoje po Šarūno Jasikevičiaus. Nors Mantas rinktinėje žaidė efektyviau nei Kauno „Žalgiryje“, tačiau ir vietinėje lygoje paliko labai ryškų pėdsaką. Tai atakų organizatorius, kuris ir pats rinkdavo nemažai taškų, ir kartu puikiai diriguodavo komandos draugams, atlikdavo daugybę rezultatyvių perdavimų. Be to, patikimai gynėsi.

Arvydas Macijauskas yra vienas geriausių, jei ne pats geriausias snaiperis mūsų šalies krepšinio istorijoje. Ne tik nuostabiai atakuodavo iš toli, bet ir sugebėdavo varžovų gynybą griauti prasiveržimais. „Kalašnikovas“, be to, garsėjo tvirtu charakteriu ir sveiku įžūlumu aikštėje.

Ramūnas Šiškauskas buvo vienas universaliausių ir atletiškiausių Lietuvos krepšininkų – galėjo rungtyniauti keliose pozicijose. Šoklusis „Baltų Pipenas“ varžovams kėlė didelį pavojų tiek ties tritaškio linija, tiek prasiveržimais.

Paulius Jankūnas – tikras fenomenas. Nebūdamas greitas ar šoklus, jis fantastiškai kovodavo dėl atšokusių kamuolių. Paulius ir puldamas buvo labai naudingas. Be to, išsiskyrė puikia vaidyba, kuri leisdavo pergudrauti ir labai aukšto lygio teisėjus.

Tanoka Beardas nebuvo labai gerai besiginantis „centras“, bet puolime versdavo kalnus. Buvo kovotojas iki kaulų smegenų“, – savo pasirinkimus paaiškino komentatorius.

Trys V. Čeponio išskirti krepšininkai patenka ir tarp penkių žaidėjų, kurie kol kas pirmauja rinkimuose, savo balsus atidavus jau daugiau nei 25 tūkst. sirgalių.

Tarpinių rezultatų lentelėje daugiausiai balsų surinkęs yra Arvydas Sabonis, antroje vietoje – A. Macijauskas, trečioje – Šarūnas Jasikevičius, ketvirtoje – R. Šiškauskas,  o penktoje – P. Jankūnas.

30-mečio svajonių komandos rinkimai vyks iki birželio 1 dienos. Krepšinio aistruoliai savo geriausių žaidėjų penketuką gali sudaryti ir balsus už juos atiduoti kiekvieną dieną po kartą.

Balsuoti galite čia.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner