Tritaškiais kauniečius užbombardavęs „Rytas“ – grandų mūšio nugalėtojas
LKL nuotr.

Tritaškiais kauniečius užbombardavęs „Rytas“ – grandų mūšio nugalėtojas

Author: LKL.lt
2023-03-12

Sekmadienio vakarą Kaune šeimininkavo Vilniaus „Rytas“ (16-5).

Didžiąją rungtynių dalį pirmavę Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje 100:94 (24:21, 21:21, 23:25, 32:27) pranoko Kauno „Žalgirį“ (18-4), taip užsitikrindami tarpusavio pranašumą reguliariajame sezone.

„Žalgiris“ prieš „Rytą“ nelaimi jau nuo praėjusių metų sausio, negana to, Kaune paskutinį kartą vilniečiai įveikti dar 2021-ųjų „Betsafe-LKL“ finalo serijoje. Kita proga revanšui – balandžio 17-ąją, kuomet principiniai varžovai Kaune susitiks trečiąjį kartą.

Kauniečiams nepavyko sulaikyti fantastiškai rungtyniavusio vilniečių gynėjų dueto – Marcuso Fosterio ir Margirio Normanto. Amerikietis, prisiminęs karjeros vakarą Vilniuje ir vėl buvo nuostabus – 28 taškai ir 30 naudingumo balų. Tuo tarpu antrojoje mačo dalyje dieviškai iš toli atakavęs kapitonas įsūdė visus 6 mestus tritaškius, iš viso pelnė 30 taškų ir surinko 32 naudingumo balus.

Pirmoji mačo pusė buvo sėkmingesnė svečiams, kurie kur kas ilgiau buvo pirmaujančiųjų pozicijoje. Į antrąją rungtynių dalį Lietuvos čempionai nusinešė 3 taškų persvarą – 45:42. Nors po pertraukos vilniečiai buvo nutolę ir per 8 taškus (68:60), prieš pat lemiamą kėlinį iš pranašumo liko tik taškas – 68:67.

Paskutiniosios dešimt minučių toliau buvo itin nuožmios. Tritaškių salvėmis keitėsi M. Fosteris, M. Normantas ir Lukas Lekavičius, o priekyje toliau laikėsi svečiai. Likus 50 sekundžių vilniečių kapitono rungtynės baigėsi dėl 5 pražangų, o po L. Lekavičiaus baudos metimo žalgiriečiai atsiliko 2 taškais (94:96). Chaotišką „Ryto“ ataką tritaškiu baigė Elvaras Fridrikssonas, galutinai palaidojęs šeimininkų viltis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Tritaškiai metimai buvo pagrindinis pergalę pasiekti svečiams padėjęs rodiklis – jų vilniečiai realizavo net 17 iš 27 (63 proc.).

Žalgiriečių gretose rezultatyvumu išsiskyrė L. Lekavičius. Jo sąskaitoje – 21 taškas (6/7 trit.) ir 22 naudingumo balai.

Vilniečiai šiame mače vertėsi be dviejų krepšininkų – apsirgusio naujoko Kendale'o McCullumo ir kojos traumą besigydančio Evaldo Kairio. Žalgiriečiai mače patyrė Isaiah Tayloro netektį – gynėjas nerungtyniavo po ilgosios pertraukos.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 21, Rolandas Šmitas 15, Isaiah Tayloras 11, Arnas Butkevičius 9, Edgaras Ulanovas 8, Laurynas Birutis 7, Tomas Dimša 6.

„Rytas“: Margiris Normantas 30, Marcusas Fosteris 28, Martynas Echodas ir Benedekas Varadi 10, Elvaras Fridrikssonas 8, Gytis Masiulis ir Lukas Uleckas po 7.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner