Trilerį prieš jonaviškius laimėjęs „Žalgiris“ – Citadele KMT čempionas
Photo: LKL

Trilerį prieš jonaviškius laimėjęs „Žalgiris“ – Citadele KMT čempionas

Author: LKL.lt
2023-02-19

Šiauliuose įvyko Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalas, išaiškinęs pirmojo šio sezono trofėjaus savininkus. 

Kauno „Žalgiris“ neutralioje arenoje tik po atkaklios kovos 81:77 (26:17, 14:16, 15:23, 26:21) palaužė Jonavos „CBet“. 

„CBet“ į Šiaulius atvyko trumpa sudėtimi ir pusfinalyje pateikė staigmeną prieš Vilniaus „Rytą“. Jonaviškiai finale buvo laikomi ryškiais autsaideriais, nors dar prieš kelias savaites Kaune įveikė „Žalgirį“ 80:76. 

Sužaidus vos 15 sekundžių rungtynėse buvo užfiksuotas ginčas, o pirmaisiais taškais apsikeitė Ignas Brazdeikis ir Jeffery Garrettas – 2:2. Jonaviškiai užgesino pirmąjį „Žalgirio“ bandymą atsiplėšti, o antrąjį galingu dėjimu po prasiveržimo palei galinę liniją pažymėjo Tomas Dimša – 19:11. Arnas Butkevičius pataikė dvitaškį su antrąja J. Garretto pražanga – 26:15.  

Antrajame ketvirtyje „CBet“ strategas Virginijus Šeškus stūmė „va bank“ – keitimų negavo nei to prašęs Dovis Bičkauskis, nei trečiąją pražangą užsidirbęs J. Garrettas, o skirtumas nustojo augti pasiekęs dviženklę ribą. Lukas Kreišmontas gerai įsiliejo į rungtynes, blokuodamas Edgarą Ulanovą bei atkovodamas kamuolį puolime, bet vėliau atėmė iš savo komandos du taškus ne laiku pakibdamas ant lanko – 28:39.  

Antrąjį kėlinį penkiais taškais paeiliui uždaryti bandė Edvinas Šeškus, bet T. Dimša dar spėjo pataikyti baudos metimą – 40:33. Po ilgosios pertraukos sėkmingai grįžo Dovis Bičkauskis, o Glynnas Watsonas tritaškiu skirtumą sumenkino vos iki dviejų taškų – 43:45. Kevarriusas Hayesas išprovokavo nesportinę Evano Maxwello pražangą ir per ataką pelnė keturis taškus, bet tautietis jam atsakė tritaškiu, o G. Watsonas netrukus lygino rezultatą – 49:49. Po trijų kėlinių „CBet“ buvo priekyje – 56:55. 

J. Garrettas rungtynes tęsė su keturiomis pražangomis, G. Watsonas žaidė susižeidęs kelį, o prie „CBet“ problemų prisidėjo ir spurtu 10:0 lemiamą ketvirtį pradėjęs „Žalgiris“ (65:56). Jonaviškiai rankų nenuleido ir po dar vieno tritaškio priartėjo 68:71. Svarbiais metimais besikeitusias ekipas likus žaisti dvi minutes skyrė vos vienas metimas – 75:72. 

Kai labiausiai reikėjo, iniciatyvos ėmėsi „Žalgirio“ kapitonas. E. Ulanovas, sumetęs tris baudų metimus iš keturių, o K. Hayesas galingai blokavo E. Šeškaus metimą iš po krepšio. Žalgiriečiai kamuolio neišsaugojo, G. Watsonas juo realizavo du baudų metimus (76:79). Rolandui Šmitui sumetus baudų metimus liko dešimt sekundžių, per kurias „CBet“ dar vieno stebuklo nesukūrė.

„Jei atvirai, tai tikėjomės, kad lengviau nulaušime varžovus, bet Jonava parodė, kad jie ne veltui yra finale. Galbūt ta pergalė dar saldesnė, nes ją iškovojome artimoje kovoje. Sveikinimai abiems komandoms ir mūsų gerbėjams“, – iškart po mačo teigė „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis. 

Kaip ir įprasta svarbiausiems mačams, Kauno klube žibėjo E. Ulanovas – 29 minutės, 22 taškai (6/8 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 7/8 baudų metimų), 5 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, klaida, 6 išprovokuotos pražangos, 2 paties taisyklių pažeidimai bei 27 naudingumo balai.

„Pradėjome su tinkama energija, tikrai pranokome juos būtent energija, kamuolio vaikščiojimu ir agresyviais prasiveržimais. Po ilgosios pertraukos pametėme savo veidą, atsirado nepasitikėjimas, Jonava pataikė kelis metimus, pradėjome dairytis vieni į kitus, bet tai yra finalas, visko gali būti. Džiaugiuosi už komandą ir iškovotu titulu“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas. 

E. Ulanovas susižėrė ir CItadele KMT finalo ketverto MVP apdovanojimą, kurį pelnė jau ketvirtąjį kartą, anksčiau taip apdovanotas 2017, 2018 ir 2020 metais. 

Nugalėtojams atiteko ne tik čempionų taurė, bet ir 40 tūkstančių eurų prizinis fondas. Vicečempionai iškovojo 25 tūkstančius eurų. 

„Žalgiriui“ tai tapo ketvirtuoju Citadele KMT trofėjumi paeiliui ir šeštuoju triumfu nuo turnyro įsteigimo 2016-aisiais.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 22 (5 atk. kam.), Arnas Butkevičius 17 (6/8 dvitaškių, 7 atk. kam.), Rolandas Šmitas ir Lukas Lekavičius po 10, Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis po 6, Kevarriusas Hayesas (3 atk. kam., 2 blokai) ir Laurynas Birutis (7 atk. kam.) po 4.

„CBet“: Edvinas Šeškus 17 (3/9 tritaškių, 6 atk. kam., 3 rez. perd.), Glynnas Watsonas 15 (5 rez. perd.), Jeffery Garrettas 13 (7 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 11 (3 per. kam.), Goranas Huskičius 9, Evanas Maxwellas 7.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner