Lapkričio MVP tapęs G. Staniulis prie asmeninės sėkmės trokšta pridėti ir komandinę: „Nepagauname fortūnos“
Photo: LKL.lt

Lapkričio MVP tapęs G. Staniulis prie asmeninės sėkmės trokšta pridėti ir komandinę: „Nepagauname fortūnos“

Author: LKL.lt
2022-12-05

„Betsafe-LKL“ čempionate prabėgo lapkričio mėnuo, tad paaiškėjo ir mėnesio MVP laurus nuskynęs krepšininkas.

Naudingiausiu žaidėju šįkart buvo pripažintas „Gargždų“ ekipos lyderis Giedrius Staniulis. Įdomu tai, kad pernai atstovaudamas „Šiauliams“ šis krepšininkas taip pat tapo būtent lapkričio MVP.

Aukštaūgis šiuo metu demonstruoja įspūdingą sportinę formą ir per du lapkritį žaistus mačus fiksavo 21,5 taško, 8,5 atkovoto kamuolio ir 23,5 naudingumo balų statistiką.

206 cm ūgio vidurio puolėjas dominuoja ne tik lapkričio, bet ir viso sezono statistinėse eilutėse – yra pirmas pagal rezultatyvumą, sugriebtus atšokusius kamuolius, išmestus ir pataikytus dvitaškius ir naudingumą.

Nors kol kas sezonas asmeniškai G. Staniuliui klostosi puikiai, to paties nebūtų galima sakyti apie jo atstovaujamą „Gargždų“ ekipą. „Betsafe-LKL“ debiutantai turnyrinėje lentelėje žengia priešpaskutiniai.

Tiesa, būtent lapkritį gargždiškiai iškovojo pirmąją ir kol kas vienintelę savo pergalę pirmenybėse – 95:68 buvo patiesti Prienų „Labas GAS“ vyrukai.

„MVP prizas kažkiek guodžia, bet sporto šaka yra komandinė, tad svarbiau komandos rezultatai. Tie asmeniniai pasiekimai prie niūrių nuotaikų kartais irgi sušildo“, – kalbėdamas su LKL.lt guodėsi G. Staniulis.

31-erių krepšininkas, pastaruosius kelerius metus praleidęs Alytaus „Dzūkijoje“, „Šiauliuose“ ir „Gargžduose“, tapo tikru galvos skausmu varžovams po krepšiu ir demonstruoja geriausią karjeros krepšinį. Asmeninę sėkmę jis aiškina keliais aspektais.

„Manau, kad visada gali pridėti dar daugiau, o kaip sekasi, priklauso nuo daug faktorių – kokioje komandoje būsi, kokią rolę gausi, kokį ryšį su treneriu turėsi. Daug dalykų susideda į tai, ką mato žiūrovai, kad jiems rodytum gerą sportinę formą ir pasitikėjimą savimi“, – teigė G. Staniulis.

Paklaustas apie tai, kas padėtų komandai sparčiau pildyti pergalių sąskaitą, „Gargždų“ vedlys išskyrė platesnę rotaciją. Jo nuomone, iki šiol komanda stokojo ir sėkmės.

„Pradžiai mums reikėtų kelių žaidėjų, nes rotacija yra tikrai mažoka, dažnai žaidžiame šešiese ar septyniese. Aišku, negali skųstis, nes panašiai žaidžia ir Jonava, bet rezultatai kol kas skirtingi.

Atrodo, kad mūsų žaidimas neprastas, bet nepagauname fortūnos. Daug rungtynių esame pralaimėję nedideliais skirtumais, buvome šalia pergalės, bet paskutinėmis minutėmis pralaimėdavome. Gal ateis sėkmės momentas ir kelias tokias pergales nuskinsime, atrodysime visai kitaip“, – savo lūkesčius išdėstė krepšininkas.

Vasarą rinkdamasis naują karjeros stotelę G. Staniulis atkreipė dėmesį į tai, kokią rolę jam gali pasiūlyti komanda ir pažįstamas strategas.

„Iš tikrųjų labai į tą dalyką žiūriu. Niekas nenori būdamas komandoje sėdėti ant suolo ir nežaisti. Su treneriu Juodžiu buvau pažįstamas, pas jį buvo tekę truputį žaisti. Kai buvau Kėdainiuose, jis buvo trenerio asistentas, tad kažkiek žinojau jo žaidimo filosofiją, gal mažiau baisu buvo eiti.

Pernai ėjau va banque, nes nelabai žinojau trenerio Sireikos, bet tai pasiteisino. Kartais nežinai trenerio, nesi pas jį buvęs, bet pritampi ir tada gerai sekasi“, – mintimis apie savo patirtis dalinosi lapkričio MVP.

Lapkričio mėnuo „Betsafe-LKL“ buvo kiek trumpesnis dėl atrankos į pasaulio čempionatą rungtynių. Nors kvietimo į Lietuvos rinktinę G. Staniulis nesulaukė, sėkmingas žaidimas atkreipė rinktinės trenerių dėmesį į „Gargždų“ bokštą.

„Tiesą pasakius, buvau gavęs pranešimą apie įtraukimą į išplėstinį sąrašą. Į galutinę rinktinę nepakvietė, bet bent jau tiek. Reiškia, kad kažkas mato, domisi. Toks minimalus asmeninis laimėjimas“, – pokalbį užbaigė G. Staniulis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner