„Žalgiris“ įveikė „Gargždų“ ekipos pasipriešinimą
LKL nuotr.

„Žalgiris“ įveikė „Gargždų“ ekipos pasipriešinimą

Author: LKL.lt
2022-10-16

Kauno „Žalgirio“ (5-0) komanda pasiekė nelengvą pergalę „Betsafe-LKL“, kur namuose 86:74 (20:18, 26:14, 21:22, 19:20) įveikė „Gargždus“ (0-5).

Tik Kauno ir Jonavos „CBet“ ekipos kol kas neklupo „Betsafe-LKL“ jubiliejiniame sezone. Be pergalių vis dar lieka ne tik „Gargždai“, tačiau ir Klaipėdos „Neptūnas“ bei Prienų „Labas GAS“.

„Žalgiriui“ šįkart nepadėjo poilsio gavę Keenanas Evansas ir Edgaras Ulanovas. „Gargždai“ vertėsi be Aurimo Urbono ir Mindaugo Stašio.

Pirmajame kėlinyje kova buvo itin atkakli ir „Gargždai“ net pirmavo 10:9. Mantui Kalniečiui tritaškiu atsakė Julius Kazakauskas, būtent pastarasis ir padėjo svečiams neatsilikti nuo oponentų – 15:15. Kėlinio pabaigą geriau sužaidė žalgiriečiai, tačiau Samuelis Thompsonas ketvirtį uždarė tritaškiu – 18:20.

Vėliau „Žalgiris“ siekė perimti iniciatyvą: Lukas Lekavičius ir Ignas Brazdeikis augino skirtumą – 30:24. Arnas Butkevičius su Rolandu Šmitu persvarą vertė dviženkle (37:27), o po Karolio Lukošiūno šūvio pranašumas tapo rekordiniu – 46:32.

Mariaus Runkausko tritaškiai išlaikė „Gargždus“ kovoje (41:50), o S.Thompsono ir Joshua Newkirko metimai leido priartėti grėsmingai – 46:50. Kazys Maksvytis prašė minutės pertraukėlės, po kurios „Žalgirio“ situacija stabilizavosi ir šeimininkai vėl pirmavo užtikrinčiau – 62:50.  

Laiko gelbėtis svečiai turėjo į valias, bet jis seko. Lauryno Biručio dėjimas leido žalgiriečiams išlaikyti tvirtą persvarą (75:60) ir nors gargždiškiai rankų nenuleido, „Žalgiris“ pergalę įtvirtino ramiai.

Žalgiriečiai Motiejus Krivas ir Liutauras Lelevičius pelnė po 2 taškus – jiems tai debiutiniai taškai „Betsafe-LKL“. Kitoje aikštės pusėje „Betsafe-LKL“ debiutavo 16-metis Jokūbas Žilius ir 18-metis Kristupas Umantas.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 15 (5 atk. kam.), Rolandas Šmitas ir Tomas Dimša (5 atk. kam.) – po 10, Mantas Kalnietis (3/6 trit., 5 rez. perd.) ir Arnas Butkevičius – po 9, Tyleris Cavanaugh 8.

„Gargždai“: Joshua Newkirkas 24 (4/6 trit., 6 rez. perd.), Samuelis Thompsonas (11 atk. kam.) ir Giedrius Staniulis – po 12, Marius Runkauskas 10 (2/7 trit.), Šarūnas Beniušis 7.

„Laimėjome rungtynes, nors norėjosi lengviau. Pavyko paskirstyti minutes prieš dvigubą Eurolygos savaitę. Kažkiek natūralu, laukia sunki savaitė, nespaudžiau komandos“, – pripažino Kazys Maksvytis.

„Džiaugiuosi, kad vyrai parodė charakterį ir sukovojo. „Žalgiris“ ruošėsi Eurolygos rungtynėms, labai džiaugiamės, jei padėjome. Esu patenkintas kova ir nusiteikimu“, – teigė Paulius Juodis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Medical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner