Oficialu: Alytaus „Dzūkija“ turi naujus savininkus

Oficialu: Alytaus „Dzūkija“ turi naujus savininkus

Author: basketballhc.com
2022-06-02

Naują Vilniaus krepšinio klubą kurianti bendrovė „Basketball Holding Company“ (BHC) praneša įsigijusi „Betsafe-LKL“ besivaržančią Alytaus „Dzūkijos“ komandą. Skelbiama, kad naujasis klubas, dėl Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenos rekonstrukcijos, 2022-23 metų sezone namų varžybas planuoja žaisti Alytuje.

„Basketball Holding Company“ prezidento Rimanto Kaukėno teigimu, komandos įsigijimo procesas šiek tiek užsitęsė, todėl ir apie klubo įsigijimą pranešama vėliau, nei planuota. R. Kaukėnas didžiuojasi, kad naujojo krepšinio klubo šaknys bus kilusios iš Dzūkijos, nes dzūkai įkūnija siektinas vertybes.

„Įsigijome Alytaus „Dzūkijos“ klubą. Tai iš principo buvo geriausias, finansiškai tvarkingas variantas. (...) Dėl dokumentų pildymo ir užbaigimo tas, taip vadinamas, visko uždarymo procesas kažkiek užtruko. (...) Dzūkai yra kovingi, ryžtingi, kovotojai – tikime, kad mūsų klubas bus lygiai toks pat.“, – priduria R. Kaukėnas.

Būsimo klubo namų aikšte tapsiančioje „Avia Solutions Group“ arenoje rudenį planuojama rekonstrukcijos darbų pradžia, tačiau startuoti 2022–23 metų „Betsafe-LKL“ sezone naujajai komandai tai nesutrukdys. Kitą sezoną namų rungtynes klubas planuoja žaisti 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje Alytaus arenoje.

R. Kaukėnas atskleidė, kad „Basketball Holding Company“ šiuo metu dirba ties galimybe varžytis viename iš Europos turnyrų, tačiau pabrėžė, kad artimiausiu metu bus susitelkta ties komandos trenerio ir sudėties paieškomis bei klubo administracijos formavimu.

„Renkamės informaciją, darome savo namų darbus, analizuojame. Norime suprasti žaidėjų ir trenerių motyvus. (...) Mūsų tikslas įgyvendinti trenerio viziją kiek įmanoma daugiau, nes nuo to priklauso daug  faktorių, kurie atsispindi aikštelėje. Norėtųsi dirbti kryptingai su treneriu“, – akcentuoja BHC prezidentas.

Alytaus „Dzūkijos“ vairą perduodantis Tomas Pačėsas, dešimt metų ėjęs klubo prezidento pareigas, teigia besididžiuojantis komandos demonstruotu progresu nuo pat jos įkūrimo 2012 metais. Alytiškis įsitikinęs, kad „Basketball Holding Company“ sėkmingai pratęs jo ir komandos pradėtus darbus.

„Noriu pasveikinti būsimus savininkus. Tas dešimties metų laikotarpis buvo iš tikrųjų įspūdingas, nes mes irgi praėjome labai sunkų kelią. (...) Procesas buvo gan sėkmingas, gyvenome pagal savo išgales, pagal resursus, stengėmės į jokias skolas nelysti. Smagu, kad tuo akcentu, džiugia gaida ir baigiam. Būsimas sezonas bus siejamas su Alytaus miestu, kuo labai džiaugiuosi“, – teigia „Dzūkijos“ klubo prezidentas.

„Ateina žmonės, kurie nori investuoti, kurti konkurencingą aplinką ir taps akivaizdu, kad jie konkuruos su dideliais žaidėjais. (...) O sportine prasme jau nuo šio starto gali pasiekti akivaizdžių rezultatų. Man svarbu, kad yra tęstinumas. Koks jis bus, kokiam išmatavime – metus, du, tris, gal visą gyvenimą, kas čia žino. Dabar visi klausimai bus ten. Man bus smagu iš šono pažiūrėti, ateiti į varžybas ir pasidžiaugti“, – priduria T. Pačėsas.

2021 metais įsteigta bendrovė „Basketball Holding Company“ kuria ambicingą ir šiuolaikišką krepšinio klubą, siekiantį dėl aukščiausių vietų varžytis tiek Lietuvos krepšinio lygoje, tiek stipriausiuose Europos klubinio krepšinio turnyruose. BHC įtrauks komandos fanus į klubo sprendimus, o sirgalių patirtį gerins integruodama inovatyvias technologijas tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner