Pirmosios kovos klaidų nekartojęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo „Betsafe-LKL“ pusfinalio
LKL nuotr.

Pirmosios kovos klaidų nekartojęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo „Betsafe-LKL“ pusfinalio

Author: LKL.lt
2022-05-07

Kauno „Žalgiris“ nekartojo pirmosios dvikovos klaidų ir neišbarstė pranašumo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio mūšyje.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Garliavoje 87:71 (20:11, 31:22, 23:19, 13:19) susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

Įspūdingą karjeros mačą žaidė Lukas Lekavičius, kurio sąskaitoje – 26 taškai (4/5 dvit., 4/4 trit., 6/6 baud.), 3 rezultatyvūs perdavimai ir 34 naudingumo balai vos per 17 minučių.

Ketvirtasis serijos mačas Klaipėdoje vyks gegužės 9 dieną.

Pačioje rungtynių pradžioje kova buvo lygi ir „Neptūnas“ nepaleido žalgiriečių pirmyn – 7:7. Vis tik jau netrukus kauniečiai, vedami legionierių, surengė spurtą bei įgavo dviženklę persvarą – 17:7.

Iniciatyvą savo rankose „Žalgiris“ laikė toliau, tuo tarpu Deivido Gailiaus indėlio „Neptūnui“ nepakako – skirtumas tik augo ir tapo triuškinamu – 49:30. Prieš didžiąją pertrauką kauniečiai buvo priekyje 51:33.

Mato Jogėlos dėka „Neptūnas“ didino intrigą (43:55), tačiau Lukas  Lekavičius toliau žaidė puikų susitikimą ir vėl leido „Žalgiriui“ jaustis ramiau – 65:47. Gerą „Žalgirio“ nuotaiką gadino Joffrey Lauvergne’o rankos traumą – jis bent laikinai paliko aikštelę. Tuo tarpu ant parketo situacija beveik nekito – prieš ketvirtą kėlinį žalgiriečiai buvo priekyje 74:52.

Kaip paaiškėjo vėliau, J.Lauvergne’ui nieko rimto nenutiko – jis vėl galėjo žaisti, o „Žalgiris“ nepaleido iniciatyvos iš rankų bei pergalę pasiekė be didesnio vargo.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 26 (4/5 dvit., 4/4 trit., 6/6 baud., 34 n.b.), Joffrey Lauvergne’as 20 (5 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 8 (6 atk. kam.), Artūras Milaknis, Karolis Lukošiūnas ir Tai’us Websteris (5 rez. perd.) – po 6.  

„Neptūnas“: Benas Griciūnas 14 (7 atk. kam.), Nojus Mineikis 12, Deividas Gailius 11 (0/4 trit.), Julius Jucikas 10, Matas Jogėla 7.

„Tai buvo galbūt geriausios rungtynės nuo mano prisijungimo. Nemažai lėmė gynyba, kuomet nuo jos pasikrovė energijos – buvo geresnis puolimas. Neutralizavome varžovų lyderius Janavičių ir Gailių. To nebuvo pirmose dvejose rungtynėse“, – kalbėjo Kazys Maksvytis.

„Nemokėjau žaidėjams pasakyti, kas lauks. Labai daug akcentavome, kaip tvarkytis su jų spaudimu, agresija. Jie mus išmušė iš savo pozicijų, negalėjome įeiti į savo derinius. Ta agresija buvo abejose pusėse“, – sakė Dainius Adomaitis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner