Triuškinamą persvarą iššvaistęs „Neptūnas“ sugebėjo palaužti „Rytą“
LKL nuotr.

Triuškinamą persvarą iššvaistęs „Neptūnas“ sugebėjo palaužti „Rytą“

Author: LKL.lt
2022-04-28

Klaipėdos „Neptūno“ (14-16) komanda rungtynių viduryje sužinojo, kad net pergalė nieko nekeis. Nepaisant to, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namuose nepritrūko motyvacijos nugalėti Vilniaus „Rytą“ (26-4) – 93:88 (30:14, 22:22, 23:20, 18:32).

Tiesa, vienu metu „Neptūnas“ turėjo triuškinamą persvarą (69:40), tačiau pabaigoje vos neprisižaidė, nes ją greitai išbarstė.

Vilniečiai yra reguliaraus „Betsafe-LKL“ sezono nugalėtojai ir ketvirtfinalyje kausis su Alytaus „Dzūkija“, o „Neptūnas“, užėmęs septintąją poziciją, sulauks Kauno „Žalgirio“ išbandymo.

Ivanas Buva praleido rungtynes dėl dukros gimimo.

Klaipėdos komanda gerai pradėjo rungtynes ir greitai įgavo dviženklę persvarą po Deivido Gailiaus metimo – 14:4. Nors Tanneris Leissneris nutraukė „Ryto“ sausrą, jam atsakė Žygimantas Janavičius ir kontrolę savo rankose išlaikė šeimininkai – 21:10. Tritaškiu su sirena kėlinį dar uždarė Matas Jogėla, leidęs savo ekipai būti priekyje 30:14.

Antrajame kėlinyje „Neptūnas“ ėmė triuškinti varžovus (35:14), tuo tarpu Jarviso Williamso indėlio vilniečiams nepakako. Nors geresnę atkarpą surengti „Rytui“ pavyko (28:41), ją greitai stabdė Benas Griciūnas – 45:28.

Po pertraukos situacija nesikeitė, Martynas Mažeika pelnė 9 taškus iš eilės, o jo komanda išlaikė kontrolę savo rankose – 69:40. „Rytas“ pašvelnino rezultatą (51:73), bet intrigos po trijų ketvirčių liko mažai.

Tiesa, taip buvo tik iš pirmo žvilgsnio.

Per tris minutes „Neptūnas“ pelnė vos tašką – baudą pataikė D.Gailius, tuo tarpu vilniečiai rinko jau 10 taškų – 66:76. B.Griciūnas ir Ž.Janavičius pataikė „Neptūnui“ labai reikalingus metimus, bet labiau atitrūkti nebuvo lengva. Vaidas Kariniauskas skirtumą rėžė iki 8 taškų, o klaidos „Neptūnui“ kainavo brangiai – likus 37 sek. T.Leissneris buvo taiklus – 82:87. Skirtumas tirpo toliau – šanso nešvaistė ir K.Smithas su Luku Ulecku (88:89), o liko vos 6 sek. K.Smithui skirta nesportinė pražanga, leidusi „Neptūnui“ tvirtinti pergalę.

„Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 20 (10 rez. perd.), Benas Griciūnas 16 (5 atk. kam.), Deividas Gailius 15, Nojus Mineikis (3/6 trit.) ir Martynas Mažeika – po 11, Matas Jogėla 7.

„Rytas“: Jarvisas Williamsas 21 (8 atk. kam.), Vaidas Kariniauskas (6 rez. perd.) ir Lukas Uleckas (4/5 trit.) – po 19, Tanneris Leissneris 12, Kennethas Smithas 9.

„Norėtųsi pasidžiaugti dėl atmosferos, tokį palaikymą norisi turėti kiekvienose rungtynėse, tada visai kitos emocijos ir žaidėjams, ir treneriams. Tikimės pilnos arenos pirmoje atkrintamųjų kovoje, manau, to Klaipėda nusipelnė“, – vylėsi Dainius Adomaitis.

„Žinojome, kad Neptūnui tai labai svarbios rungtynės, jie ėjo į jas kaip į atkrintamąsias, mes – ne. Negalima taip pradėti susitikimo. Gavome gerą pamoką, ją panaudosime“, – sakė Giedrius Žibėnas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Medical partner
Technical partner