Spaudimą laimėti trofėjų jautęs  J. Zdovcas: „Mėgavausi žaidimu iš šono“
LKL nuotr.

Spaudimą laimėti trofėjų jautęs J. Zdovcas: „Mėgavausi žaidimu iš šono“

Author: LKL.lt
2022-02-20

Citadele Karaliaus Mindaugo taurė (Citadele KMT) baigėsi, o čempionu trečią kartą iš eilės tapo Kauno „Žalgiris“, finale nesunkiai peržengęs Panevėžio „Lietkabelio“ barjerą.

Po pergalės turnyro finale spaudos konferencijoje su žurnalistais bendravo čempionų gynėjas Mantas Kalnietis ir komandos vyr. treneris Jure Zdovcas.

„Pirmiausia norisi padėkoti varžovams, nes jie vakar žaidė iš visų jėgų, – spaudos konferenciją pradėjo M. Kalnietis. – Rezultatas neatspindi jų šios dienos pajėgumo. Tai rimtas važrovas – sveikinimai jiems. Kita vertus, šiandien nusipelnėme pergalės, nes buvome maksimaliai susikoncentravę, įvykdėme daugelį dalykų, kuriuos buvome susiplanavę prieš rungtynes.“

„Dvejopas jausmas, padarėme ką turėjome padaryti. Normalu, kad džiaugiamės nepaisant to, koks sezonas Eurolygoje. Šiandien esame laimingi, galėtume būti dar labiau užsigruzinę, jei nebūtume taurės laimėję“, – kalbėjo ilgametis kauniečių krepšininkas. Per spaudos konferenciją jis taip pat atskleidė, kad ketvirtadienį gulsis ant operacinės stalo, nes dabar juntami skausmai jam neleidžia žaisti visa jėga. Gynėjo reabilitacija gali trukti apie 1,5-2 mėn.

Kauno ekipos strategas visų pirma santūriai pasidžiaugė pirmuoju trofėjumi, kurį iškovojo atstovaudamas žaliai-baltiems.

„Niekada nerodau daug emocijų, nes šią taurę turėjome laimėti. Tą spaudimą jautėme. Šiandien noriu pasveikinti abi komandas – visų pirma oponentus ir trenerį Čanaką. Jie padarė puikų darbą, vakar išnaudojo daug jėgų. Nenuvertiname ir savęs, nes žaidėme gerai. Mėgavausi žaidimu iš šono, buvau treneris, bet jie žaidė taip gerai, kad kiekvienas žaidėjas mums davė kažką gero“, – teigė J. Zdovcas.

Specialistas buvo paklaustas apie tai, kaip iškovotas trofėjus gali suteikti teigiamą impulsą ekipos žaidimui.

„Neturime daug sėkmės ir turime būti „ant žemės". Bet tai niekam nerūpi. Jojo ir Janis sugrįžo. Jankūnas su nuliu taškų buvo vienas geriausių žaidėjų aikštėje, toks ir turi būti kapitonas. Eurolygoje žaidžiame prieš puikias sudėtis ir dabar galime su jais varžytis, nes žaidėjai nuo suolo gali duoti kažką papildomo. Paskutiniosios pergalės leidžia žiūrėti į ateitį pozityviai“, – sakė slovėnas.

„Noriu laimėti kiekvienerias rungtynės, nesvarbu prieš ką žaidžiame, – paklaustas apie titulo reikšmę atsakė treneris. – Pats užsidedu sau šį spaudimą. Žinoma, svarbu laimėti taurę. Kartais dėl to aš kenčiu, nes nevisad matau, kokia sitaucija yra iš tikrųjų. Mums reikia spaudimo iš spaudos ir sirgaliu, nes tai padaro mus stipresnius. Be spaudimo gali laimėti pavienius titulus, bet negali patobulinti savo žaidimo. „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda ir mes turime laimėti visas rungtynes. Kol kas čia nenuveikiau nieko ypatingo, Eurolygoje esame paskutiniai. Niekam nerūpi pasiteisinimai, tikėkimės, kad pergalė Monake ir iškovotas titulas mums leis pasijausti geriau.“

Į klausimą apie tai, ar treneriui buvo skirtumas, prieš ką žaisti finale, J. Zdovcas atsakė trumpai.

„Kai galvojome prieš ką žaisime, negalėjau nuspręsti, kurie mums yra parankesni. Abi komandos yra labai geros. „Lietkabelis“ neturėjo Gagičiaus, bet jie turi iš toli metančius aukštaūgius ir gerai besiveržiančius gynėjus. Galbūt tai, kad „Rytas“ žaistų namie, būtų atnešę daugiau emocijų“, – konferencijos pabaigoje kalbėjo strategas.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Broadcasting partner
Medical partner
Technical partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner