„Neptūnas“ išgyveno dramą Šiauliuose
LKL nuotr.

„Neptūnas“ išgyveno dramą Šiauliuose

Author: LKL.lt
2022-02-15

Skirtumas tai augo, tai tirpo ir intriga išliko iki pat pabaigos, bet galiausiai „Betsafe-LKL“ sutikime Klaipėdos „Neptūnas“ (9/11) svečiuose 77:75 (15:19, 28:17, 16:11, 18:28) nugalėjo „Šiaulius-7bet“ (10/9).

Pastariesiems tai trečioji nesėkmė paeiliui, tuo tarpu Dainiaus Adomaičio auklėtiniai laimi trečiąkart iš eilės.

Ankstesnė komandų akistata „Betsafe-LKL“ baigėsi šiauliečių pergale 94:86.

Rungtynių pradžioje komandos keitėsi tolimais metimais ir kova vyko labai lygiai – 19:15. Antrojo ketvirčio pradžioje Nemanja Bezbradica pasižymėjo dviem iš eilės tritaškiais ir leido „Šiauliams-7bet“ atitrūkti (27:18), tiesa, „Neptūnas“ atsakė spurtu ir lygino rezultatą – 27:27. Deividas Gailius, Julius Jucikas ir Žygimantas Janavičius vedė į priekį savo ekipą, tad persvara tapo jau dviženklė (43:32) ir daugiau optimizmo prieš antrąją rungtynių dalį turėjo svečiai.

„Šiauliai-7bet“ nenuleido rankų ir pasidarę išvadas priartėjo (42:45), tačiau juos pristabdė vėl sekusi „Neptūno“ tritaškių atkarpa – šįkart pataikė Matas Jogėla ir Nojus Mineikis – 51:42. Tolimų metimų dėka svečiai išlaikė solidesnę persvarą iki ketvirtojo kėlinio pradžios. Tada ji vėl ėmė tirpti.

Martynas Varnas ir Jonathanas Elmore’as pataikė iš toli, Isaiah Armwoodas – vieną baudos metimą, tad komandas skyrė jau tik 5 taškai (54:59). Benas Griciūnas ir Žygimantas Janavičius stabilizavo klaipėdiečių padėtį (63:54) ir atrodė, kad prie pergalės artėja būtent „Neptūnas“.

Nors laikas seko ir jo liko tik 3 minutės, J.Elmore’as ėmė žiebti viltį šiauliečiams (68:73), tuo tarpu J.Jucikas sužingsniavo. M.Varnas dėjimu atsilikimą rėžė jau tik iki 3 taškų (70:73), vis tik Eimantas Stankevičius nepataikė rezultatą galėjusio lyginti metimo. Tuo tarpu Ž.Janavičius baudų metimais praktiškai tvirtino pergalę klaipėdiečiams – 75:70.

19 taškų pelnęs Ž.Janavičius žaidė rezultatyviausią savo sezono mačą.

Beje, nugalėtojai klydo gerokai dažniau (23) nei šiauliečiai (12).

„Šiauliai-7bet“: Jonathanas Elmore’as 15 (5 rez. perd.), Donatas Sabeckis 14 (5 atk. kam.), Eimantas Stankevičius 13 (2/8 trit., 5 atk. kam.), Paulius Danusevičius 11 (5 atk. kam.), Martynas Varnas (1/7 trit., 5 atk. kam.) ir Nemanja Bezbradica – po 9.

„Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 19 (4 rez. perd.), Edgaras Želionis ir Deividas Gailius (8 atk. kam., 2/8 trit.) – po 14, Nojus Mineikis 9 (3/4 trit.), Julius Jucikas 7.

„Norint pelnyti taškus, reikia pataikyti. Norint neleisti varžovams pataikyti, reikia apsiginti. Vertinant trumpai, žmonės yra toli nuo geros, kovinės būsenos, visiems savo problemos. Ne tokios būsenos komandą noriu matyti“, – kalbėjo Antanas Sireika.

„Turbūt geriausia mūsų pergalė iš gynybinės pusės, sugebėjome kentėti su jų talentingais žaidėjais kaip Elmore’as, kuris daro didžiulį skirtumą. Tai yra geroji pusė. Puolime vienintelis dalykas – 23 klaidos, leidusios varžovams mesti gerokai daugiau nei mums. Čia bus didelis akcentas pertraukai, turėsime skirti dėmesio ir dirbti“, – sakė Dainius Adomaitis.

Sponsors

Title sponsor

General sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Main sponsor

Partners

Medical partner
Broadcasting partner
Technical partner
Technical partner
Broadcasting partner
Broadcasting partner
Technical partner